lördag, februari 23, 2008

Södertälje igen

Tvekade länge att skriva något om Anders Lagos senaste utspel, har skrivit så mycket om Södertälje och de problem som svensk flyktingpolitik för med sig ändå. I Södertälje har kommunen infört restriktioner för hur många som får bo i kommunalägda lägenheter. Dels så är det så att man vill minska den trångboddhet som visar på att något verkligen gått överstyr. När människor bor bättre i sitt hemland än vad de bor här, landet som de "flytt" till så visar det på att något gått snett i vår politik. Dels så vill man minska invandringen till Södertälje som tagit emot stora mängder irakflyktingar. Anders Lago sticker inte under stol med att man faktiskt inte vill ta emot fler flyktingar, han säger i DN.

Sverige måste ha ett styrt flyktingmottagande. I riksdagen är alla överens men på lokalplanet fungerar det inte.

Nu är det nog så att Sverige måste få mer styrning över hela flyktingpolitiken, inte bara mottagandet. I förlängningen så kommer ju fler och fler kommuner att hamna i Södertäljes situation om samma politik förs framgent. Kvar blir väl några reservat som kommer att upplevas som idyller och sista bastioner, dessa kommer nog att ligga i orter som Djursholm och Vellinge. Det är inte min vision av ett framtida välmående Sverige.

Migrationsminister Billström var tydligen inte tillgänglig för en kommentar. Annars kan man tycka att var det något som Billström verkligen skulle vara tillgänglig för så var det väl just en kommentar om detta. Han låter meddela genom sin pressekreterare detta.

Vi ser det inte som en migrationspolitisk fråga utan en fråga mellan hyresgästen och värden.

Snacka om att kasta in handduken och mörka. Om inte detta är en migrationspolitisk fråga vad är då en sådan? Billström demonstrerar inte politiskt mod och moral direkt, han hänvisar en akut och brännande fråga som en affär mellan hyresgäst och värd! Inte ens Socialdemokraterna hukar på detta skandalösa sätt.

Länk DN

11 kommentarer:

Anonym sa...

Eftersom du valt skrivandet av dina ord i en offentlig dagbok, direkt, utan verklighetsprovande av dina ideer i den ljudliga formen, ansikte mot ansikte, så tycker jag som läsare, du faktiskt som ska kasta in handsken.

Robsten sa...

VABA? kan du prata svenska så jag förstår vad du säger och kan svara?

Anonym sa...

Det ska ju vara toppen att bo nu i Irak efter usa s krigsförbrytelser
mot suveräna staten Irak,efter 5 år har väl israel/usa fixat ett utomordentligt trevligt land.Så varför ska dom hit.

A Helphand sa...

Jag tror han menar att du skall kasta in handduken, inte handsken, eftersom Israel ockuperar det som en gång var Saddams mönstergilla demokrati.
Nå, jag vet att min förklaring är lite långsökt men anonym 1 och 2 är ju lika virriga och det är ju ändå lördagkväll...

ace sa...

Han kanske vill utmana dig på duell för dina icke-PK åsikter :-)

Robsten sa...

Det vore väl meningslöst, en majoritet av befolkningen har "icke PK" åsikter.

Weine Berg sa...

En parallell: Serberna har bott i Kosovo sedan 500-talet. Albanerna sedan 1600-talet. Nu har albanerna utropat Kosovo "självständigt". När kommer Södertälje utropas självständigt?

Robsten sa...

Jag vet inte men alltihop är vårt eget fel. Vi har röstat fram fel politiker, varit för undfallande mot det politiskt korrekta, vi har inte sagt ifrån tillräckligt tydligt när våra politiker drivit en politik vi inte ställer upp, vi har inte skrikigt tillräckligt högt och för många av oss har gott på PK-propagandan. Låtom oss ändra på detta.

salasso sa...

Weine Berg: Din jämförelse är moraliskt riktig men i praktiken inte mycket värd. När ett folk blivit tillräckligt starkt kan det driva bort eller assimilera det svagare folk som är konkurrenter om landet.
Så fungerar det sedan tidernas gryning och vi kan ha vilka åsikter vi vill om det.
Nybyggarna drev bort indianerna och albanerna driver bort serberna. Slutsatsen borde vara att ett folk som vill behålla sitt stycke land måste vara beredda att slåss för det, vilket serberna var men de lyckades inte vinna propagandakriget och det är en front som är lika viktig som den militära.
Cyniskt? Javisst, men ändå sant.

Robsten sa...

Du har en poäng Salasso, det är ju i princip vad jag skrev själv i min förra kommantar. Det är alltså hög tid att vi drar våra vapen, alltså våra propagandiska vapen i ett första-läge. Vi utnyttjar demokratin så länge motståndarna låter oss utnyttja det. Slåss skall vi i vilket fall göra till sista andetaget, den som viker en millimeter hör inte hemma bland hären av kämpar, så det så.

Mattias sa...

ÄR det inte helt sjukt att "Lilla" Södertälje har tagit emot FLER Irak-flyktingar än stora feta USA!

"Södertälje har antalet irakier ökat från 750 till 5 300 på fem år, säger arbetsmarknadssamordnaren Aydin Özkaya.
Enbart i fjol kom 1 052 flyktingar till Södertälje. Om man utgår från Migrationsverkets beräkning kommer kommunen att ta emot minst 2 000 nya irakiska flyktingar i år."
(saxat ur Metro:
http://www.metro.se/se/article/2007/03/13/22/1850-45/index.xml )

//Södertälje-bo