tisdag, februari 19, 2008

Mer om kränkningar

Rektorn, Kåre Bremer Stockholms universitet, säger något i DN som är så självklart så det ingen skulle ens behöva säga det i ett enda land på jorden, nämligen "att en högskola upplyser en student om att han eller hon inte uppfyller kunskapskraven kan aldrig vara lika med att studenten har blivit diskriminerad". Så självklart i hela världen utom i vårt land, här måste vi explicit tala om det.

Hela debatten om kränkningar har fått ett löjets och tyranniets skimmer över sig. Lärare aktar sig för att ha enskilda samtal med studenter p.g.a. risken för att råka säga något som kan anmälas. Studenter som kuggas på alldeles uppenbara grunder anmäler detta till DO (som dessutom inte är anträffbar för DN). Det mest absurda i denna situation är kanske att en högskola är tvungen att utreda varje anklagelse om diskriminering från varje studerande hur uppenbart absurd den än är. Detta är Orwells "1984" fast tvärt om. Det är inte högskolorna själva som skall och kan tackla detta problem. Regeländringar och andra åtgärder från regeringen måste till för att avveckla detta absurda system.

Länk DN

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag funderar på att anmäla studentkåren på Lärarhögskolan för att de diskriminerar mina framtida barn genom att aktivt verka för att inkompetenta lärare ska få examen.
Tror du DO kan tänka sig att ta upp det fallet? ;-)
Fast svenska barn kanske inte räknas som en etnisk grupp?

Robsten sa...

Nix, det gör de inte.

Fröken Sverige sa...

Hej goa vänner! För er info:

Dhimmifeldt: -Vi behöver en fördjupad dialog med den muslimska världen…

“Statsminister Fredrik Reinfeldt sa att han vill ha ett starkare Europa-samarbete när han i dag besökte Europaparlamentet i Strasbourg.

-Vi behöver en fördjupad dialog med den muslimska världen. Ett viktigt syfte skulle vara att bygga upp ett ökat förtroende, respekt och förståelse mellan vad vi kallar väst och den muslimska världen, sa Fredrik Reinfeldt. ”

“EU:s utvidgning var ett annat ämne som Fredrik Reinfeldt talade om.

-Utan fortsatt utvidgning riskerar vi att hotas av fortsatt instabilitet på vår egen kontinent. Utvidgningen är vår viktigaste strategiska verktyg för att sprida de värden som Europasamarbetet vilar på. Vi har rivit en mur i Europa, nu ska vi inte bygga en ny mot Turkiet eller andra europeiska länder, sa Fredrik Reinfeldt. ”

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1060616&lid=senasteNytt_275214&lpos=rubrik_1060616

FS

Robsten sa...

Landsförrädare...

Fröken Sverige sa...

Ja, det hade till och med varit värdigare att röstra på Persson...

Faan ta den jag känner som röstar ¨på Moderaterna nästa val! Den ryker ut ur mitt umgängr direkt!

Mvh

/FS Och blir Dhimmifeldt kvar, så flyttar jag landet....

Anonym sa...

Jag fyller 40 i år och har under min livstid tvingats åse hur mitt hem på jorden förvandlats till en helvetets förgård genom massinvandring. Situationen förvärras för varje dag som går och jag vågar knappt tänka på hur det skall vara om t.ex. fem år. Gränserna måste stängas och repatriering av åtminstone 200 000 personer inledas.