söndag, februari 24, 2008

En uppochnervänd värld


Folkpartiets högsta ledning publicerar sig själv i Göteborgsposten och föreslår att "gömda asylsökande" skall få rätt till mer än akutsjukvård. Redan i dag har denna grupp alltså rätt till akutsjukvård naturligtvis, vi låter ingen ligga och förblöda på gatan i detta land.

För det första så är "gömda asylsökande" människor som fått avslag på sin asylansökan och alltså skall åka hem igen. Det är själva grundidén, alla har inte rätt till asyl och de som får avslag skall åka tillbaka till sitt hemland. Att föreslå att de skall få rätt till sjukvård går emot alla regler, all logik och sunt förnuft. FP-politikerna vill naturligtvis framstå som humana och plocka billiga PK-poäng. Ett barn genomskådar dock detta och den tid är förbi då man kunde plocka poäng hos den röstberättigade befolkningen med sådana här förslag. Våra politiker har dock ännu inte förstått detta, vi inom bloggvärlden får väl göra vårt bästa för att upplysa våra politiker om detta. Läs mer på SD-blogg

Länk Göteborgsposten

2 kommentarer:

salasso sa...

- Ni skall avvisas men behöver inte åka om ni inte vill. Om ni anmäler er till lokala skattemyndigheten så kommer ni att tilldelas ett personnummer och kan därmed komma i åtnjutande av svensk förstklassig sjukvård.
Skatt behöver ni inte betala och patientavgiften vid vårdcentralen står naturligtvis kommunens socialtjänst för.
Socialbidrag? S k illegalflyktingstöd? Ja, det är inte aktuellt just nu men vi skall tänka på saken. Vi får ju inte låta människor i Sverige stå utan försörjning.
I så fall kommer detta förstås att utbetalas genom kommunens försorg.

- Vafalls? Tycker ni att det låter inkonsekvent att en myndighet säger att ni skall avvisas, förlåt "kastas ut", och en annan säger att ni har rätt till sjukvård enligt alla förordningar och bestämmelser?
Ja men, detta är ju Sverige!

Anonym sa...

Jag förstår inte varför "folk"partiet överhuvudtaget diskuterar detta. Det vore ju en enkel sak för de ca 250 000 folkpartisterna att själva betala sjukvården för de "gömda flyktingarna". Säg att det finns ca 5 000 gömda och de i genomsnitt behöver sjukvård för ca 50 000 kr/gömd och år, så innebär det ju att varje folkpartist endast skulle behöva betala ca 100 kr/månad! Mitt råd till folkpartiet är att upprätta ett konto dit alla kan skicka pengar för detta ändamål.

GE FAN I MINA SKATTEPENGAR!