lördag, mars 01, 2008

Äntligen Billström!

Återigen är frågan på tapeten, går det avvisa irakier till Kurdistan? Enligt Billström som uttalar sig i DN skall det inte vara några problem. Den irakiska regeringen har slutit ett avtal med Sverige där de kommit överrens om att Irak skall ta emot sina egna medborgare, detta enligt alla internationella avtal som finns, det skall egentligen inte behövas några "specialavtal" men vi lever inte i en perfekt värld. I DN tvingas Tobias Billström säga det som borde vara så självklart att det inte skulle behövas sägas alls, han säger så här.

Det är upp till respektive myndighet att komma fram till en gemensam strategi i detta (hur avvisningarnas praktiskt skall ske, [min anm.]). Från regeringen är principen glasklar: Har man fått avslag på sin asylansökan ska man avvisas. Hela asylsystemets trovärdighet skulle hotas om den enskilde skulle kunna avgöra huruvida den ska stanna eller inte.

Vi har alltså sjunkigt så djupt i det politiskt korrekta träsket att migrationsministern är tvungen att påtala det självklara, får man avslag skall man avvisas och inte stanna i landet. Det är ungefär lika självklart som att säga, blir du dömd till fängelse skall du transporteras till fängelset och avtjäna ditt straff, eller som att noga tala om att två plus två är faktiskt fyra. Att Irak och speciellt den kurdiska provinsen helt enkelt inte tog emot sina egna medborgare innan var s.a.s. ett undantagsfall och stred mot alla internationella principer.

Länk DN

2 kommentarer:

Anonym sa...

Flyg Irakierna till Irak. Ta en sväng i Irak:s luftrum. Ge de utvisade Irakierna en fallskärm och en stor sprk i baken. Sedan är vi av med problemet och Irakiska myndigheter har fått ett ovälkommet problem istället.
Vi bryr oss inte varför skall vi det?

Anonym sa...

Skicka hem en och det kommer hit tio andra. Endast stopp vid gränsen är det som håller. Idag vimlar det av illegala invandrare i Sverige. Man behöver bara gå ut i ghettot jag bor i så ser man en enorm ökning det senaste två åren.