fredag, augusti 31, 2007

Än så länge står Reinfeldt emot


Enligt en nyss publicerad artikel i SvD så bränns svenska flaggor i Pakistan med anledning av Vilks teckningar på profeten Muhammed. Både den iranske och den pakistanske presidenten har uppmanat regeringen att ingripa mot Vilks teckningar och de medier som publicerar dessa. In en intervju säger Reinfeldt,

- Samtidigt är vi måna om att stå upp för den yttrandefrihet som är
grundlagsfäst och som är naturlig för oss och som handlar om att vi inte politiskt fattar beslut om vad som publiceras i tidningar. Jag vill försvara att vi har den ordningen.

Jag bedömer det som att Reinfeldt fram till nu i alla fall står emot trycket. Efter det jag kan läsa ut av hans uttalande så tänker han inte backa, inte ännu i alla fall. Vi får väl se, enda raka vore att vi allesammans gick ut och brände Pakistanska och Iranska flaggor, det är sannolikt enda sättet för oss att vinna någon sorts respekt hos omvärlden. En nation som hela tiden backar och kröker rygg samt praktiserar någon slags märklig självpåtagen självutplåningspolitik kommer aldrig att vinna verklig respekt.

Länk SvD

21 kommentarer:

Anonym sa...

Givetvis skall yttrandefrihet finnas, men det betyder inte att man förolämpar folk hur som helst. Uppenbarligen inte lätt att förstå hos kulturellt handikappade barbarer som skandinaver är. Tror inte ni vill hamna i en konflikt med ett annat land, ni kommer att förlora. Det bästa svaret vore dock för Pakistanska tidningar att publicera en bild på ett svenskt bidragsberoende lönnfett helgfyllo i för trång blåvit träningsoverall årgång 1985. Fast det skulle nog inte vara en karikatyr direkt...

Willy Stamberg sa...

Om de muslimer som av fri vilja valt att bo i Sverige inte står ut med landets yttrande- och tryckfrihet kan de alltid välja att åka tillbaka till de länder de ursprungligen kom ifrån.

Anonym sa...

Som svensk levandes utaomlands och försökandes att anpassa mig till ett annat land, känner jag mig kränkt över att man i pakistan angriper den svenska yttrandefriheten som för mig är helig. Har jag möjlighet att bränna den pakistanska flaggan utan kränka pakistanier? Om jag nu är extra lättkränkt har jag då rätt till större respekt än andra?

Allsvensken sa...

@Anonym

Om du byter ut svenskt bidragsberoende lönnfett helgfyllo till irakiskt/kurdiskt eller motsvarande så ropar alla PKiter rasism i högan sky. Men visst svennar får attackeras, angripas, bränna flaggor och allmänt pissas på i Muhammeds och islams namn. Dra åt skogen säger jag. Mången muslim har sökt politisk asyl i Sverige pga sk religiöst förtryck, men när det permanenta uppehållstillståndet beviljats så åker burkan på frugan och ungarna sätts i stenhård koranskola. Jävla hycklare!

Grue sa...

Men varför bor du då i Sverige, anonym? Jag tycker att Pakistan är ett barbariskt land och skulle aldrig få för mig att bo där eller ens tänka mig att åka dit. Om du tycker samma sak om Sverige, varför inte lämna landet?

Medierna är för fega - fler borde publicera bilderna. Man snackar om "inget konstnärligt värde" - det må vara sant men nu har dom ett stort nyhetsvärde. Läsarna förtjänar att se bilderna så dom själva kan göra sin egen bedömning!

Anonym sa...

Fy fan vad jag är less på dessa muslimers gnäll,far hem till era grottor och lev era usla liv där med den helige muhammed.

Anonym sa...

Rasism i den mest uppenbara och primitiva form, typiskt för ett lågt stående inavlat och okunnigt folk som svennar, värdens mest bidragsberoende och arbetsoförmögna folk! Rädda för att utlänningar skall ta från era bidrag? Eller än värre, att dessa (vi)är ambitiösa och etablerar företag, utbildar oss, får välbetalda arbeten och tjänar bra...

Anonym sa...

Varför inte vara det i ert eget land,för ni anser väl inte att ni räknas som svenskar,bara för att ni råkat bo et tag här.
Nä,ta era mattor och turbaner m.m
och res snarast hem,så det kan bli
lite lugn och ro.
För sannigen att säga så vill ingen ha er här.

Anonym sa...

Detta är dagen när SD lyfter på rikt, sanna mina ord. Glöm icke den 31 augusti 2007 .Nu börjar det sakta gå in för de flesta svenskar vad som håller på att hända med vårt land. Valet 2006 var början, nu håller polletten på att falla ned.
Bengt

Anonym sa...

...bränner flaggor, mordhotar konstnärer, vill ha samma lagar och regler som i Iran.

Anonym sa...

Och där kan de ta sig i mutiluttan för det är bara en tidsfråga innan SD är i riksdagen, nya tider randas.
Bengt

Anonym sa...

gör som finnarna,dom ökade invandringen flera 100%,från 1 till 3 stycken. hahahaha

Robsten sa...

"Rasism i den mest uppenbara och primitiva form, typiskt för ett lågt stående inavlat och okunnigt folk som svennar, värdens mest bidragsberoende och arbetsoförmögna folk! Rädda för att utlänningar skall ta från era bidrag? Eller än värre, att dessa (vi)är ambitiösa och etablerar företag, utbildar oss, får välbetalda arbeten och tjänar bra..."

Ja, vi svennar kanske är inavlat och okunnigt, men varför i helvete kommer det folk från jordens alla hörn och vill bosätta sig bland oss inavlade? inte är det för våra slaskvintrar väl?

NavierStokes sa...

Till Anonym ovanför som kallar svenskar för okunniga och inavlade, byt ut svennar i ditt inlägg mot "invandrare från mellanöstern och afrika" så överensstämmer det i alla fall med verkligheten.

Det är inte "svennar" som är inavlade, det är "kulturberikarna". Så pass inavlade att det börjar bli ett problem i vissa mellanösternländer.
Googla på "Evidence of Inbreeding Depression: Saudi Arabia" så får du se.

Googla gärna även på "iq wealth of nations" så kan du hitta en lista på olika länders genonsnittliga intelligenskvot.

Anonym sa...

"Rasism i den mest uppenbara och primitiva form, typiskt för ett lågt stående inavlat och okunnigt folk som svennar, värdens mest bidragsberoende och arbetsoförmögna folk! Rädda för att utlänningar skall ta från era bidrag? Eller än värre, att dessa (vi)är ambitiösa och etablerar företag, utbildar oss, får välbetalda arbeten och tjänar bra..."

Om du menar att baka pizza svart eller att dra en kvast framför er så behövs det verkligen en gedigen utbildnning.
Nä,hem och valla getter med er,för så högt står era hemländer på utvecklingsbarometern.

vbrolin sa...

Man kan undra hur det skulle se ut om vi svenskar började bränna olika saker så fort vi blev upprörda över något. När man tänker på det så ser man lätt idiotin i att över huvud taget jämföra islamisk extremism med västerländsk "extremism" (vilken består i att protestera mot det förstnämnda). Den islamiska extremismen, som verkligen är ren extremism, består av hat och våld. Den har en historia som är starkt knuten till nazism, och har som klart uttryckt mål att ödelägga den västerländska civilisationen genom våld mot alla icke-muslimer.

Jag hoppas på att Reinfeldt fortsätter vara stark i den här frågan. Usama bin Ladin har i alla fall aldrig uttryckt sympatier med vår nuvarande regering, även om han gjorde det med den socialdemokratiska.

Anonym sa...

Oj, mitt förra inlägg kom inte med, Robsten-skiten vill visst inte att man attackerar honom och hans looserpolare längre, så mycket för svensk yttrandefrihet.. ok skall sluta skriva, skall inte smutsa ner mig mer på denna blogg..

Robsten sa...

Robsten har definitivt inte raderat någonting, har varit ute på pizzerian och och kom innanför dörren 22:13. hade jag raderat din förra kommentar så hade jag med all vår inavelslogik även raderat den kommentar där du påtalar att jag raderat.

Marthin sa...

Läste en kommentar i kuriren som jag tyckte var bra;

"Detta blottar en naken sanning; nämligen hur sårbara vi hederliga svenskar är i det mångkulturella samhället. Och vilket koas detta mångkulturella fiasko ställer till i Sverige som var ett av världens tryggaste länder men som nu är ett mycket farligt och splittrat samhälle. Tack för det alla politiskt korrekta oppurtunister."

Anonym sa...

Nja, att bränna flaggor borde väl vara tillåtet enligt yttrandefriheten, eller?

Robsten sa...

Nja, är inte så säker på det faktiskt. jag jobbade fordom som vaktmästare och jag fick på huden bara jag släpade flaggan av misstag i backen. I USA föreställer jag mig att det är ändå hårdare. Någon som vet exakt vad som gäller får gärna tala om det.