fredag, augusti 31, 2007

Temo-undersökning

Temoundersökningen som publiceras i dagens DN stödjer den bild som gavs av Sifo-mätningen för två veckor sedan. Sd är inne i en försikigt positiv trend. Enligt Sifo ligger Sd på 3,7 %, enligt Temo 3,3 %. Båda siffrorna är de högsta Sd fått hos respektive opinionsinstitut.

Dessutom finns det en vitt spridd föreställning om att Sd:s siffror systematiskt underskattas i undersökningarna. Den föreställningen fick starkt stöd genom att Sd i valet 2006 överträffade
samtliga mätningar från dagarna före valet.

Vissa menar att detta beror på att en del Sd-väljare inte vågar uppge att de tänker rösta på Sd i telefon. Andra menar att det beror på att instituten väger in tidigare mätningar, vilket leder till att man underskattar partier på uppgång.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vi får hoppas på en jävligt lyckad demonstration av muselmanerna i Örebro idag (som utlovats).

200 vrålande skägg som protesterar mot våra hävdvunna friheter är precis vad SD behöver för att skutta över 5 procent.

GiS
http://gustafssonisaffle.wordpress.com/

Grue sa...

Verkligen!:)

Grue sa...

Bläh, varken knuff eller DN länkar. Hade väl fel åsikter som vanligt.

Anonym sa...

Haha! är inte Robsten bannad på DN än? Wow.

Jag blev blockad efter typ min andra länkning där. Paria.

Gustafsson

Anonym sa...

Bättre och bättre dag för dag … Vad härligt det känns att veta att siffrorna hela tiden kommer att öka. Ser varje månad fram emot de nya opinionssiffrorna ,ibland ett steg bakåt men så i nästa två steg framåt. Det känns i kroppen att man att man sitter i vinnarposition. Innan jul ligger siffrorna på 4% i mätningarna. Heja SD !
Bengt

Robsten sa...

"Haha! är inte Robsten bannad på DN än? Wow"
Ja jag är väl lite förvånad själv Gustavsson, men jag har ansträngt mig att hålla balansen på slak lina, det har tydligen lyckats. Men ha inga illusioner, förr eller senare åker jag dit jag också;-)

Grue sa...

Jag kanske har varit lite otaktisk med direkta Sd-positiva artiklar, vad säger du robsten?

Förresten, hur gör du för att få längre mellan raderna som du gör? Det blir mer läsbart så.

Robsten sa...

Risken för "banning" ökar ungefär hundra gånger om det är explicit SD-positivt, då är det bättre att köra implicit (underförstått). Men det gäller väl bara de artiklar som twinglylänkas till DN och SvD, annars vet jag inte om det är så noga.

Anonym sa...

Håller helt med dig fullständigt Guststafsson, 5% med dessa underbara demonstrationer, YES! Äntligen visar de sitt rätta ansikte. Svensken kan inte undgå att se det.
WHOW!!
Bengt