tisdag, augusti 28, 2007

Dessa Muhammedteckningar


Alla turer kring alla möjliga Muhammedteckningar börjar nästan få löjets skimmer över sig. Att regeringar för t.ex. nationer som Iran orkar bry sig, en okänd konstnär som i princip ingen svensk hört talas om gör en skiss och det är nu plötsligt en världshändelse, en händelse som den iranska regeringen protesterar mot. I DN står det,

"dag vid middagstid kallades ambassadrådet Gunilla von Bahr upp till Irans utrikesdepartement där hon fick ta emot en muntlig protest framförd av två tjänstemän. Den iranska regeringen anser att teckningen "är kränkande mot profeten Muhammed", enligt UD.
- I övrigt har regeringen ingen anledning att kommentera protesten. Irans regering har sin fulla rätt att protestera, säger Claes Jernaeus vid UD:s pressjour till DN.se."


Så det är UD:s och regeringens hållning, att Irans regering är i sin fulla rätt att protestera, i övrigt inga kommentarer alltså. Så vi ser alltså samma eftergiftspolitik som förut, inga påpekanden om yttrandefriheten eller om nationellt självbestämmande. Danmark och den danska regeringen har återigen visat att de är mer rakryggade än den svenska. Vi i vårt land har vi blandad ihop diplomati och att lägga sig platt för aggressiv skrämseltaktik.

Länk DN

8 kommentarer:

Anonym sa...

http://hogerkanga.blogspot.com/

Ännu bättre bild på Muhammed...

Robsten sa...

Ja det var ju Ecce Homo-klass på den,.

Grue sa...

Bra att fler får upp ögonen på hur intoleranta muslimer, inklusive muslimer i Sverige, är. Det mörkas konsekvent av media. Pim Fortuyn var ju emot invandringen av LIBERALA skäl - han menade att invandringen i synnerhet av muslimer skulle förstöra Hollands liberala, toleranta kultur. Hur rätt hade han inte?

Har startat en bokcirkel där vi ska diskutera Lasch. Vore kul om du ville vara med!:)

Robsten sa...

Det vore kul Grue, vi får se, du kan väl maila info.

Grue sa...

Sjutton glömde länken:

http://exilen.eu/showthread.php?tid=218

Trader sa...

Iran, detta efterblivna land styrt av oförsonliga shiamuslimer som tror att man kan spela en världspolitisk roll och diktera för oss hur vi ska leva och vad vi ska tillåta. Idag består Irans export till övervägande del av olja och saffran. Om 30år består Irans export av saffran (och Saudiarabiens av dadlar), då kommer dessa kamelfösare till översittare att återta sin rättmätiga plats i världshierarlkin (och möjligen inta en något ödmjukare hållning, även om detta är tveksamt)

Robsten sa...

"Iran, detta efterblivna land styrt av oförsonliga shiamuslimer som tror att man kan spela en världspolitisk roll och diktera för oss hur vi ska leva och vad vi ska tillåta."

Men det verkar de ju kunna, eftersom vi har sådana muppar till politiker.

Trader sa...

Jovisst, våra politiska företrädare är helt i klass med Kermit & gänget. Därför är det desto viktigare att fler svenska tidningsutgivare sluter upp med Nerikes Allehanda och publicerar de "hädiska" teckningarna. Ju fler muslimer som ställer sig utanför svenska tidningsredaktioner med plakat, desto större sannolikhet att folk får upp ögonen för vad som håller på att hända.