lördag, december 15, 2007

Lite smått o gott


Idétorka parat med nyhetstorka är ingen bra kombination och grogrund för att skriva någon medryckande och intelligent artikel. Nu är skrivkrampen nära, men lite smått o gott kan vi väl prestera från tangentbordet. Billström den bleksiktige har börjar prata om EBO-lagen, alltså lagen som gör det möjligt för asylsökande att fixa sitt eget boende i stället för att Migrationsverket fixar denna bostad åt dem. Problemet är känt sedan urminnes tider, asylsökande väljer att bosätta sig i en trea med landsmän där det redan bor 15 personer. Detta i ett betongghetto där de aldrig kommer att lära sig svenska eller få ett jobb. Detta problem känner varenda svensk till sedan lång tid tillbaka, så utred det du Billström. Man reagerar på att Billström är nog med att kasta in ord som ”human” med jämna mellanrum, det gäller att ha ryggen fri.

Reinfeldt dyker upp och visar sina rådjursögon i en del artiklar och faktiskt i en del nyhetsreportage med jämna mellanrum sista tiden. Det handlar alltid om ofarliga och ointressanta ämnen där det garanteras att inte alltför många blir arga på honom. Nä, folk blir inte arga på honom, men heller inte entusiastiska eller imponerade. Han framstår mer och mer som en mupp med rådjursögon. Den enda gång han stack ut hakan var väl när han sade att allt svenskt var "barbari", hyvens kille denna Reinfeldt.

Tja, Anja Pärsson vinner något skidlopp, så kul för henne, men jag saknar Stenmark, det var kul när han piskade hela den latinska skideliten, någon som ännu minns?

Tjafsas om snusk på krogen och dåligt kött. Jag äter kött varenda dag och har klarat mig från magsjuka. De enda som blir magsjuka är de som blir smittade av vinterkräksjukan. Ofta blir de smittade av andra som inte visat hänsyn och hållit sig hemma eller slarvat med hygienen. Tror dock inte Josefsson kommer att skriva något om detta.

Vi läser att pendeltågen inte kommer i tid. Det vet vi stockholmare redan, av bitter erfarenhet. Det har ju inträffat något unikt och märkligt, det har blivit vinter plötsligt, och då fungerar inte våra pendeltåg riktigt ordentligt.

Billström DN

Reinfeldt SvD ( totalt intetsägande artikel, läs den inte)

Anja SvD (Skall hon inte lägga av snart?)

Pendeltåg SvD (Gör något bättre än att läsa denna artikel, läs en bok, älska med frugan, städa eller dela ut flygblad)

Hoppas jag inte blir portad från Twingly nu.

Inga kommentarer: