fredag, december 14, 2007

DN driver en egen politisk agenda


En somalier har fått avslag på sin asylansökan. Migrationsverket konstaterar att det inte råder en väpnad konflikt i Somalia eller huvudstaden Mogadishu. DN har en gång lovat att inte ta upp enskilda fall i flyktingpolitiken. Det löftet bryter de väl knappast mot med denna artikel då de inte nämner den asylsökandes namn och de menar att Migrationsverket tagit ett vägledande beslut när de avslog mannens asylansökan. Däremot får man känslan av att DN och dess ledarredaktion driver en egen politisk agenda i flyktingpolitiken. Ingen politiker eller politiskt parti har nämnt flyktingsituationen i Somalia. Förresten har inte heller media rapporterat om några stridigheter i Somalia. SvD har en något kortare artikel men påstår att FN rekommenderar att inte avvisa till Somalia. Kan vi själva få se vad FN skrivit? Och hur gör de andra EU-länderna?

Tydligen har svenska ambassaden i Nairobi påstått att konflikten i Somalia är en av de värsta i hela världen. Alltså, vad FN tycker skall väl inte en ambassad i Nairobi behöva tala om, FN:s huvudkontor ligger väl i New York? Varför refererar man till vad en ambassad i Nairobi tycker i en FN-fråga? Mycket märkligt, man anar redan här ugglor i mossen. Så här står det vidare i DN.

- Inte heller UNHCR menar att man kan avvisa till centrala och södra Somalia utan alla därifrån som söker asyl ska få internationellt skydd.

Jaha, hur vet vi att ni inte ljuger kära redaktion på DN. Inget citat, ingen hänvisning till vem på UNHCR som sagt vad, jag är ytterst tveksam till denna uppgift. Återigen, hur gör våra grannländer Finland, Danmark och Norge, tar de emot flyktingar från Somalia? Hur gör övriga EU, tar de emot flyktingar från Somalia? Inte ett ord om det i DN:s artikel, som vanligt får man känslan av att DN driver sin egen flyktingpolitik likt ett politiskt parti. Nu är det så att DN:s redaktion inte ställt upp i några val, inte testat hur populära deras åsikter är och inte kontrollerat vad folk i gemen tycker i denna fråga, de bara ger uttryck för vad de själva anser. Media och tidningar kallas ibland för den tredje statsmakten, nu vet vi varför.

Länk DN

Länk SvD

12 kommentarer:

Illwill sa...

DN ljuger rätt så ofta, särskilt gäller det ämnet "invandrare". De hittar på saker, de förvränger fakta och de ändrar lite lätt på nummer hit och dit.

Aftonbladet är värre dock, de råljuger med glädje det svenska folket rakt upp i ansiktet första chans de får. Min favorit var när de glatt visade ritade profilbilder på 4 våldtäktsmän med "svensk, svensk, svensk, finsk" under. Fyra somalier var det (surprise).

Samtidigt vägrar de visa bild och namn på dömda pedofiler (inkl kända miljöpartister och f.d anställda på Aftonblaskan), eller dömda dubbelmördare som var vänsterpartister. De har dock inga problem med att hänga ut en mängd totalt oskyldiga (inte dömda eller misstänka för något brott) svenskar, med namn och bild och övrig information endast för att de var medlemmar i ett politiskt parti som AB inte tyckte om.

Nej du, svensk media ljuger nåt in i helvete. De gör allt de kan för att dölja sanningen för det svenska folket och jag är fullständigt övertygad om att det är order uppifrån (våra ledande landsförrädare (enligt lagens mening landsförrädare, inte bara min egen)).

När jag gick i högstadiet (tror jag det var) fick vi lära oss vad objektiv journalistik är. Uppenbarligen lektioner de flesta svenska journalister och redaktörer aldrig fick.

Lars sa...

Robsten, här är ett svar angående ditt inlägg på SD-blogg. Jag lägger ut det här då mitt inlägg där legat i modereringskö i snart ett dygn.

“Ett onödigt verk har försvunnit, javisst, men vilken politisk signal är detta menar du?”

Du kan ju fråga t ex Baksi. Han har ju gått upp i eld och lågor över det beslutet.

““Motorn” i skapandet av det mångkulturella samhället är invandrare med annan kultur naturligtvis, inget verk skapar detta. det är ju inte så att flyktingar plötsligt skall assimileras för att Integrationsverket lagts ner. Ibland tror jag faktiskt det är tvärt om.”

Nej, det är den integrationspolitik som förs som resulterar i en utveckling mot ett mångkulturellt samhälle. Läste du inte mitt inlägg om vad som skedde under 70-talet och vad man i efterhand har konstaterat att det ledde till?

“Jo precis, det är JUST PRECIS vad det är, det är invandrarnas antal som är det absolut största och överskuggande problemet, enligt mig. Vi får väl fråga Åkesson vad han tycker, håller han med dig så lär det bli fight som heter duga, jag har nog ganska många med mig, men jag tror inte att så blir fallet.”

Jag skrev invandrarnas antal i sig. Även vid en relativt blygsam invandring skulle det bli problem givet dagens förda invandrings- och integrationspolitik. Givetvis blir då problemen ännu större ju fler som invandrar givet dagens förda invandrings- och integrationspolitik, men det är som sagt inte invandrarnas antal i sig som är problemet.

“Alla som kom var handplockade av företag, hade bostad och jobb när de kom, var färre till antalet än dagens flyktingar, kan inte jämföras alls.”

Det är ju just det som är min poäng! Invandringens art kan inte jämföras men antalet var i stort detsamma som i dag! T ex 1969 invandrade det 66 000 personer till Sverige. Det är alltså inte invandrarnas antal i sig som är problemet!

Seven-11 Shaolin sa...

Inget nytt i mediabranschen. DN har ju, exempelvis, haft en medarbetare som var aktiv i terroristorganisationen Global Intifada - samtidigt som han skrev för tidningen.
Hans huvudsakliga bevakningsuppdrag bestod, föga förvånande, att skriva om mellanöstern.

Ett bortglömt kapitel i svensk tidningshistoria. Undrar varför.

heimdal sa...

inget ovanligt att unhcr elelr dylika suspekta organisationer alltid äsger at det är fara ovh färde oavsett vart "flyktingar" utan asylrätt kommer ifrån.

oftast är de som kommer upp i media väldigt unga flyktingar, denna somalier va ca 20, för ett tag sedan så va det afgahner som var i 20 års åldern, som f.ö. hävdade att de inte kunde skickas tillbaka till Kabul, pga att de inte kom därifrån å inte kunde klara sig då de inte kände någon.
då anser jag att är man såpass driftig att man kan se till att smuggla sig från afghansistan till sverige, så borde man inte ha några problem med att hitta mat och boende.

Robsten sa...

Självklart är det så att tar man sig från Afghanistan till Sverige så kan man nog klara sig i sitt hemland. Det är förövrigt inte vårt problem, har man inte flyktingskäl så skall man lämna landet.

Andreas sa...

Robsten, detta har inget speciellt med just detta bloginlägg att göra, men jag måste delge dig denna länken ändå, om du inte sett den.

http://www.invandraren.se/

Klart intressant sida. Där kan man läsa blogginlägg som t.ex. detta:

"Idag är det nationaldagen i Sverige. Solen skiner, nationalisterna förbereder sina attacker och kungen ler och är redo att visa upp sig. Fast varför ska ett land som Sverige fira nationaldagen? I andra länder så firar man att man har åstadkommit något historiskt. Man har kämpat mot nazisterna (de riktiga), man har blivit av med ockupationsmakter, kämpat för friheten och för en bättre framtid. Många av förfäderna har dött för detta och det är de man uppmärksammar.

Vad har då Sverige som land att visa i ett historiskt perspektiv? Vad har svenskarnas förfäder gjort som placerar landet i historien? Läser man lite om Sverige och dess historia så är det lätt att se att Sverige oftast har försökt vara neutrala när det gällde. Man har till och med hjälpt vissa mörka krafter för att får ekonomiska fördelar.

Det är detta som gör att endast 1 av 10 svenskar kommer att fira nationaldagen och att den endast ses som chans till ledighet och grillfest (om vädret tillåter). Det är också detta som gör att folk kommer med inlägg som detta. Folk som inte har förstått något om varför andra länder firar sina förfäder som faktiskt gjort något historiskt.

Det är samma frågeställningen som gäller när man ser alla svenska flaggor på balkongerna hos utvalda personer. Varför denna fasci(st)nation med svenska flaggan? Vad representerar den? (förutom sommaren och vackert väder).

Bara en tanke… Till er som tänker fira: Heja Sverige!"

Andreas sa...

Jag orkar inte mer.. jag flyttar snart till Norge, vilket jag haft ärliga tankar på ett tag nu. Jag vet att situationen är bättre där, men hur pass mycket? Är dom på väg åt samma håll som Sverige?

Fredrik sa...

Vad UNHCR skriver om situationen i Somalia: http://www.unhcr.org/partners/PARTNERS/46a4a1b82.pdf

Andreas sa...

Inga kommentarer till den emintenta sidan på länken jag angav ovan? :)

Robsten sa...

Det känns som hela mitt bloggande faktiskt är en kommentar till det du refererade till på "invandraren". Blir jag upprörd? Nä, det var längesedan, jag skriver av mig ilskan, det är min metod att stå ut. Bättre att kämpa än att flytta till Norge, om vi alla kämpar kommer vi att vinna till slut och förändra den rådande diskursen.

Andreas sa...

Du har rätt i det, såklart. Angående ditt bloggande. Däremot börjar jag tycka det känns lönlöst att kämpa, problemet är att så få gör det, "alla" kommer aldrig göra det, och jag är tyvärr övertygad om att Sverige inte kommer ändras vad gäller de saker du bloggar om. Nej, Rom byggdes inte på en dag, men jag tror inte att Rom kommer byggas alls vad gäller detta. Uppgivenhet är väl ordet som speglar bäst vad jag känner angående svensk politisk korrekthet och invandringspolitiken.

Robsten sa...

Jag kommer att kämpa oavsett. dessutom så tänkte de så i Danmark också, innan något hände plötsligt.
Sedan indikerar nomenklaturans rädsla att bygget kanske inte är så solitt som de vill ge sken av.