söndag, december 26, 2004

De kidnappade svensk-palestinska barnen.

De kidnappade svensk-palestinska barnen.

Läser med förvåning att den s.k. fembarnsmamman Elisabeth Krantz är kritisk mot regeringen, detta just som hon verkligen fått hem sina barn. Många mammor i liknande situationer har aldrig fått hem sina barn, de är fortfarande kvar i de länder dit deras pappor tagit dem. I de fall där mammorna verkligen fått hem sina barn har det i de flesta fall tagit betydligt längre tid än fem månader.

Elizabeth anser att regeringen handlat för långsamt och förlamt, det är väl i själva verket ett signum för svenska regeringar överhuvudtaget att handla för långsamt och för lamt men i detta fall gick det faktiskt betydligt fortare än normalt, i många fall kommer barnen aldrig tillbaka.

Elisabeth hade velat att regeringen tog saken i egna händer i stället för att förhandla med pappan, och gjorde vad då? Undrar man, skulle svenska regeringen kidnappat tillbaka barnet eller vad?

Cecilia Wikström FP och Annelie Enocksson KD är också starkt kritiska till regeringen, de är dessutom proffspolitiker och man kanske skulle kunnat begära lite mer proffesionalism från deras sida, de kritiserar starkt den tysta diplomati som regeringen fört. Jag undrar vad för åtgärder de tycker att den svenska regeringen skulle ha vidtagit egentligen, startat ett krig mot den palestinska staten, som inte ens är en stat i nuvarande läge?

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=359085

I en annan artikel undrar Elisabeth vad det svenska medborgarskapet egentligen är värt:

-" Barnen bor ju i flyktingläger där skottlossning hör till vardagen. De vill hem och förstår inte varför de svenska myndigheterna inte hjälper dem. Barnen undrar vad deras medborgarskap egentligen är värt."

Vi är några som hela tiden sett det svenska medborgar skapet urholkas, de som starkt bidragit till detta är inte bara den socialdemokratiska regeringen utan också FP och KD.

Man kan läsa att Elisabeth börjar bli desperat, funderar på hungerstrejk nu när -"regeringen vägrar använda biståndspengarna som påtryckningsmedel på den palestinska regeringen" Så barnen i flyktinglägren som lever på svältgränsen skulle bli utan bistånd för att en pappa kidnappat sina barn, andra barn som intehar ett skit med saken att göra skulle svälta för att fem svenska barn blivit kidnappade av sin pappa? Den palestinska regeringen , som ville utvisa pappan från Palestina helt enkelt skulle också göras ansvarig? Herregud!! vart är vi på väg? Detta måste vara ett absolut lågvattenmärke.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=351605

I en tidigare artikel i DN står det att fyra riksdagsledarmöter också kräver att regeringen fryser sitt bistånd till Palestina, de fyra ledamöterna är inte namngivna men man får uppfattningen att Cecilia Wikström och Annelie Enocksson står bakom detta krav även här, de var tydligen med på det mötet där kraven togs upp

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=359011

Här går ta mig fan gränsen för det smakliga, riksdagsmän som skall agera proffesionellt och uppbär lön för att göra det kommer med fullständigt huvulösa förslag, Sverige skall frysa bidrag till svältande barn i palestinska flyktingläger för att en pappa kidnappat sina egna barn i Sverige till palestina, samtidigt vill den palestinska regeringen sätta in hårdare åtgärder än vad som enligt internationell lagstiftning är möjligt, snacka om klavertramp. Det kanske ännu mer uppseendeväckande i denna historia är att massmedia inte avslöjar dessa charlataner såsom de är, de brukar annars vara pigga på det, men det är klart, nu är det borgerliga riksdagsmän som gjort bort sig, då kanske det är en annan måttstock som gäller.

1 kommentar:

deep|ed sa...

*skakar på huvudet* Du anser att folk ska tänka efter. Du kanske skulle fördjupa dig i problematiken runt den specifika frågan innan du uttalar dig?