tisdag, december 07, 2004

Gudrun lämnar V!

Gudrun lämnar V!
Jaha, läser i DN att Schyman nu lämnar V, NU! Inte när hon ertappades med att skattefuska för 150.000, eller när det kröp fram att hon forslat sin handväska genom halva Sverige för skattebetalarnas bekostnad. Nu stormar det kring V, hela det mediala Sverige är ute efter V och Ohly, varenda avhopp slås upp med en helsida i rikspressen och tas som ett tecken på V,s sönderfall. Dagligen rapporteras det om hur väljare flyr V, (att det är en rundgång och självuppfyllande profetia p.g.a. medias rapportering har tydligen ingen tänkt på, officiellt). Då! I detta läge väljer Schyman att ta sin Mats ur skolan, snacka om proffspolitiker, snacka om politisk nomenklatura, hon är en spelare. Om publicum avslöjar henne som spelare och opportunist återstår att se, kanske ändå att de breda folklagren, även de kvinnliga sådana, tycker det hela börjar bli lite för magstarkt. Att hon behåller sin bas, sin riksdagsplats var ju givet, en person som Schyman skulle aldrig, aldrig någonsin, släppa en sådan frivilligt. Mardrömmen för Schyman är att hon bildar ett feministiskt parti och att det hamnar utanför riksdagen i nästa val, då mina damer och herrar, då är Schymans saga all. Människor som jag som avskyr "köttgrytepolitiker" kommer då att korka upp schampagnen. Ohly säger att han beklagar Schymans avhopp, jag tror honom inte.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Din analys är lite märklig. Det är partiet som vädjat till Schyman att vänta med sin avgång tills detta med kommunisten Ohly hade lagt sig. Schyman lovade vänta till efter de så kallade försoningsmötet i helgen.

V behöver Schyman. Schyman behöver inte V.

Robsten sa...

Ja, din beskrivning stämmar av vad Schyman och partiet gjort. Har dock svårt att se vad Schyman kan göra för V nu, hon satt i riksdagen och drev helt sina egna kvinnofrågor, hennes dragningskraft är till stor del försvunnen, hon börjar alltmer betraktas som lite bisarr med alla turer och konstiga förslag om mansskatt och liknande. Min bedömning är att hon gjort sitt, de flesta har börjat betrakta henne som ett dåligt skämt.

jinge sa...

Jag är fullständigt övertygad om att du har fel Robert! Schyman kommer sitta i riksdagen även efter nästa val, fast med annan partibeteckning.

F.ö. har hon väl inte åtalats för det skattebrott du beskyller henne för?

Och enligt uppgift kan 22% av medborgarna tänka sig att rösta på Schyman i nästa val vilket klart visar att folk i allmänhet verkligen inte tröttnat på henne..

jinge sa...

Jag är fullständigt övertygad om att du har fel Robert! Schyman kommer sitta i riksdagen även efter nästa val, fast med annan partibeteckning.

F.ö. har hon väl inte åtalats för det skattebrott du beskyller henne för?

Och enligt uppgift kan 22% av medborgarna tänka sig att rösta på Schyman i nästa val vilket klart visar att folk i allmänhet verkligen inte tröttnat på henne.

Robsten sa...

Siffran 22% är en glädjesiffra, det vet både du o jag, den siffran har diskuterats på politik och de allra flesta anser att det är en glädjesiffra, inte bara högeranhängare. Jo hon blev åtalad men bedömning blev åt det milda hållet, det rönte också kritik om jag minns rätt, många ansåg att en vanlig svensson skulle blivit bedömd betydligt hårdare vid liknande brott.
Gudrun fick som mest en 16 % som ledare för V, helt otroligt att hon skulle få mer röster än så, jag tvivlar på att hon når 4 % spärren, sedan finns risken för nya skandaler, ekonomiska oegentligheter och återfall i spritmissbruk, (som jag inte vill lägga henne till last egentligen). Vad är det hos Schyman du gillar??? Hon är en utmärkt demoagog, det medges, men det ensamt räcker inte någonstans, så jag undrar vad är det du gillar hos henne eller hennes politik?? Hon är högavlönad, ändå kryper hon undan med skatt, hon festar lös på Spy bar för partiets pengar o.s.v. i all oändlighet, tänk om en moderat skulle gkort så hade du varit lika förstående då???