torsdag, april 30, 2009

Äntligen reagera politikerna


I en artikel i SvD står det att Moderaterna reagerat på den ohållbara situationen i Rosengård. Brandmän kan inte utföra sitt arbete för att ligistyngel kastar sten på dem. Detta sker gång på gång. Brandmännen vänder sig i förtvivlan till sin ledning, som inte gör någonting. Nu har i alla fall Moderaterna äntligen reagerat och föreslår tillsammans med SD att utegångsförbud införs. Detta är naturligtvis enbart en tillfällig åtgärd och åtgärdar inte problemet långsiktigt.

På sikt behöver vi en helt annan och ansvarsfull immigrationspolitik. Vi behöver sätta tydliga krav på nya medlemmar i samhället, vill man inte följa kraven får man åka någon annanstans. Vi behöver sprida de som redan bor i Rosengård och andra liknande ställen. De som kommer hit måste både ges möjlighet att försörja sig själva samt ha det som krav. Vi behöver kontrakt med de som vill immigrera till vårt land, kontrakt som följs till punkt och pricka. Vi behöver också en annan rättspraxis för våra unga brottslingar. Lagstiftningen behöver också göras om, stenkastning med tung gatsten skall alltid bedömas som grovs försök till misshandel. Vågar politikerna göra något åt det som behövs göras för att komma tillrätta med problem som i Rosengård?

Länk SvD

23 kommentarer:

Rune sa...

Om man inte vill eller kan ta fast dem som kastar sten? Hur har man då tänkt sig att ta fast dem som trotsar ett utegångsförbud?
Detta liknar ett slag i luften av några pratmakare.
Nej! Det enda som hjälper mot dessa stenkastare är ju hårda tag. Vattenkanoner och batonger och att man buntar ihop dem som man kan få tag i och hålla dem arresterade under obekväma förhållanden medan deras brott utreds i snigelfart.

Anonym sa...

Hörde på nyheterna att Iilmar Repaly motsäger sig utegångsförbud. När elvaåringar är ute på nätterna och kastar glasflaskor och raketer mot poliser och brandmän.
Det är dags att avskeda Mr. Repalu. Han är en bromskloss som inte gör annat än fjäskar. Regeringen måste avfolka Rosengård! Töm Rosengård en gång för alla!Skicka tex. två och två familjer till olika orter i Norrland. Det blir för dyrt för fler. De ska absolut säras på för att lära sig anpassa sig. Lära sig ta hand om sina barn och ungdomar. Muslimer är vana vid hårda tag. Religionen är sträng. De kan inte hantera den frihet vi har i ett demokratiskt land. Sluta dalta med flyktingarna, Vi har facit och nu behövs tuffare tag. Vad har myndigheterna att förlora?

Robsten sa...

Anonym, du o jag kan bara avsätta Reepalu på ett sätt, genom röstsedeln.

Anonym sa...

Säg för jösse namn inte att du i princip tror på integration Robsten! Vi kan ställa hårdare krav på dessa individer och grupperingar till kossorna kommer hem. De är och förblir omöjliga att integrera. Det enda alternativet för att rädda Svea Rike från undergång är repatriering.

Milla sa...

Jag är i vanliga fall väldigt ödmjukt lagd, och är försiktig med hur jag uttrycker mig i många frågor. Försöker undersöka noga vilka lösningar som kan tänkas finnas för att alla ska bli nöjda..MEN..Nu har jag ilsknat till rejält. Nu får den banne mig vara slut på dialog & snutteduttande med människor som av olika anledningar inte har vett nog att ha respekt för detta land som erbjuder dom skydd, försörjning, utbildning och massor av andra sociala och humana tjänster.

Vad sker om vi låter våra barn löpa fritt utan att få nå en gräns, där det tar tvärstopp för dom? Jo, dom förlorar all respekt för förälderna och sen är det kört. Precis samma är det med Rosengårdsproblematiken, och det dröjer inte förens detta har spridit sig över landet. Om vi inte redan har förlorat kontrollen så är vi snart där, fattar inte våra vänstervridna politiker det????

Hur länge till ska vi acceptera att vårat samhälle blir en otrygg krigszon bara för att en grupp utomnordiska människor tagit sig den friheten att göra om Malmö till Bagdad??

Och vart sjutton är deras föräldrar?? Har ingen kontroll på något där nere?

Trevlig Valborg!! :-)

Robin Shadowes sa...

Den del av utlänningarna som inte är muslimer har jag inget emot att man försöker integrera. Mussarna däremot skall ut varendaste en av dom till 100%. Det är dom som ÄR problemet. Avlägsnar man dessa så blir det lugnt igen.

Anonym sa...

Det är rimligt att nyankomna som tillhör de grupper som inte vill integreras eller som är svåra att integrera inte ges asyl utan mycket starka skäl. Dit hör naturligtvis att vederbörande kan styrka sin identitet.

Garm sa...

Problemet är just det där med att avsätta de röda i Malmö eller PK-politiker litet varsstans.

De vårdar sin nya muslimska valboskap väl av antagligen rent taktiska skäl!

Att de har importerat missionerande stridbara femtekollonnare bryr de sig inte i.

Försök inte inbilla mig att inte föräldrar o andra vuxna bakom de här gängen är mycket medvetna om och stöder ungdomarnas aktiviteter

z999 sa...

Robsten:
" Vi behöver sprida de som redan bor i Rosengård och andra liknande ställen. De som kommer hit måste både ges möjlighet att försörja sig själva samt ha det som krav."

Jag tror inte att det är hållbart att staten ska ställa krav. Svenskarna som byggde landet (barbarer enligt reinfelt) skapade ABF därför att de insåg att kunskap gav makt och att utbildning var den rätta vägen att ta upp arbetarklassen från botten. Ställ detta i jämförelse med att ställa krav på folk att lära sig svenska. Det är verkligheten själv som ska ställa krav, inte politikerna. Idag har vi tyvärr nyinflyttade invånare inte tycker att det är värt att bilda sig vare sig det gäller språket eller annat. Jag tror att det är bättre att ta reda på vad det beror på och att därifrån försöka få till förändring vad den förändringen än kommer att innebära.

Robsten sa...

""Säg för jösse namn inte att du i princip tror på integration Robsten! "" Vi kan säga så här, utan en ansvarsfull immigrationspolitik i botten tror jag ingenting fungerar.

Robsten sa...

""Problemet är just det där med att avsätta de röda i Malmö eller PK-politiker litet varsstans.""

Men varför i herrans namn tar Allianspartier/borgerliga in fler immigranter än t.o.m. vänsterblocket? Hur dum i huvudet får politiker vara? De kommer som sagt aldrig att rösta på Alliansen i alla fall.

Robsten sa...

""Jag tror inte att det är hållbart att staten ska ställa krav.""

Ingenting fungerar utan en ansvarsfull immigrationspolitik i botten, som jag sade. Dessutom, vill man inte integreras eller ställa upp på våra krav och våra regler så får man åka hem igen. Det fungerar, det är enkelt, det är logiskt, men ve den politiker som kommer med sådana krav.

Stig sa...

Om någon enskild politiker skall bära hundhuvudet för allt elände i Rosengård så är det utan tvekan kommunstyrelsens ordförande Ilmar Reepalu. Han är n:o 1 på listan över de politiska skurkar som bär ansvaret. Nu när moderater och sverigedemokrater är eniga i frågan om utegångsförbud skall han naturligtvis sätta sig på tvären direkt. Så blir det nu då en partipolitisk dragkamp där personlig och partipolitisk prestige blir ledmotivet i deras kommunpolitiska tuppfäktning. Det viktigaste är väl att något konkret nu äntligen görs.

Det som framför allt väcker min förvåning är att han Reepalu tydligen har varit i Rosengård och räknat på sina tio fingrar att det bara är ett tiotal ungdomar som tuttar eld och attackerar brandmän. Hur vet han att det är samma ungdomar varje gång detta har hänt. I så fall vore det ju heller inget stort problem över huvud taget. Ett dussin slynglar som borde vara hemma kl. 19:00 och titta på Bollibompa borde väl kommunen kunna hantera!!!
Ansvarig n:o 2 är föräldrarna! Invandrarföräldrar lär ju tillämpa hård diciplin i sin uppfostran, men det gäller kanske bara döttrarna medan pojkarnas bärsärkargång tydligen är något sorts mandomsprov som pappa Mustafa är stolt över. Föräldrarna borde bötfällas rejält och betala skadestånd.
Ansvarig n:o 3 är skolan. Där får ungdommarna lära sig att INTE ha respekt för vuxna och samhällets auktoriteter. Ge lärarna tillbaka den auktoritet som de hade i min barndom på 60-talet. Om man förolämpade en lärare då så hade det tagit hus i helvete!!! Att kalla en lärarinna för t.ex. "fitta" och "hora" vore en fullständsigt absurd tanke som ingen frisk unge ens en kunde tänka. Hur är det nu...! Vad tänker invandrarföräldrarna om vår "skoldemokrati".... Jo, jag vet och jag förstår dem!
Men att skylla invandrargängens pyromani på kackerlacker eller skylla attackerna mot brandmän på mögel och trångboddhet är ju rena ram rappakaljan. Det är bara vänstervriden kvasipsykologi!
Fråga ungdomarna istället vilka förebilder de har. Det gjorde Janne Josefsson i ett av sina reportage. I det invandrartäta Bergsjön svarade grabbarna som var i 12-14-årsålderna att rånaren Denho Acar från Original Gangsters var något att se upp till. Att bli som han väcker respekt. Hur gamla skall dessa barn och ungdomar bli innan de kan skilja på rädsla och respekt! Kanske aldrig.
Största katastrofen finns dock inte i Rosengård och liknande ghetton utan på Helgeandholmen i Stockholm. Där sitter de 349 folkvalda UFO:na som i 20 år har dirigerarat det blandkulturella experimentet och aldrig någonsin kommer att erkänna hur fatalt de har misslyckats! Hur hela Europa har misslyckats med samma hopplösa experiment.

Robsten sa...

""Ansvarig n:o 2 är föräldrarna"" Självklart har de ett HUVUDANSVAR för sina barn. Men politisk har vi under lång tid fråntagit föräldrarna ansvaret, då det är politiskt känsligt att sätta krav på dessa, så i förlägningen:

Ansvarig n:o 2 är föräldrarna = Helgeandsholmen.


""Ansvarig n:o 3 är skolan"" Självklart, skolan måste agera mycket hårdare än i dag. Men lärarna som reagerar hårdare får sparken, rekoter som är tillsatta direkt av den politiska kommunledningenlikaså. De har helt enkelt ingen möjlighet att agera annorlunda än de gör i dag. så:

Ansvarig n:o 3 är skolan = Helgeandsholmen.

Detta är alltsåp en ekvation i enbart två led, borde de flesta som gått ut grundskolan klara, om inte politikerna med avsikt försämrat den så mycket så att folk inte SKALL kunna lösa denna andragradare.

World traveller sa...

Islam maaste stoppas i Sverige och Europa. Saa enkelt aer det. Albanerna fick ju sitt Kosovo saa nu kan dom boerja med att aaka hem. Jag vill aatminstone inte ha dom haer.

Anonym sa...

Det enda som hjälper i denna svåra situation i Herrgården är att polisen tar i med silkesvantarna.
Man måste helt enkelt slå ett varningsslag i luften, med silkesvantarna så dom blir skrämda på riktigt.
I Sverige går det ju inte att fylla grisapiss i vattenkanonerna, eller skjuta gummikulor, tårgas eller skarpa skott på mordbrännare .
Polis och militär står handfallna inför några pyromaner och stenkastare som man försöker tala tillrätta.
Har nationella insatsstyrkan gått charmkurs?
Tänk om vi hade invaderats av främmande makt t.ex.någon av de som brukar invadera. Då blir dom nog rädda för våra silkesvantar.

Ingenjören.

Stig sa...

"Men politiskt har vi under lång tid fråntagit föräldrarna ansvaret, då det är politiskt känsligt att sätta krav på dessa...".
Generellt sett kan jag hålla med om detta. Men riksdagspolitikerna har väl inte stiftat en lag som säger att om din eller min tonårsunge ränner ute på kvällarna och leker bärsärk och mordbrännare
så får du enligt paragraf XX inte ingripa, säga ifrån, ställa krav och/eller ställa vissa ultimatum till din egen avkomma. Förbudet mot barnaga som kom till i mitten av 60-talet kan knappast ha misstolkats så grovt.
Intelligentians, flumsociologernas och massmediernas lansering av "Fri uppfostran" - dvs ingen uppfostran alls - på 1970-talet - har däremot skapat vanföreställningen att barn/ungdomar - på något mystiskt sätt - tar skada av bryska tillrättavisningar och av att få veta var gränsen går. Även detta är typisk vänstervriden kvasipsykologi.
Frågan är bara hur utomeuropeiska föräldrar reagerar när de (uppvuxna med barnaga)kommer in i det svenska samhällets rakt motsatta attityder till vad de vuxit upp med i Bagdad, Teheran, Karachi etc. Här finns nog stort utrymme för missförstånd och misstolkningar. Även medvetna sådana!
Angående skolpolitiken ändrar jag aldrig min åsikt om att lärarna bör (av just "UFO:na på Helgeandsholmen")få tillbaka den auktoritet de hade på den tiden skolan fungerade så som den borde. Auktoriteter möter de ju sedan ute i samhället i alla fall (skolan liknar på så vis en skyddad verkstad). Hierarkier kommer vi aldrig ifrån ty själva organiserandet av ett företag, kommun, institution, förening m.m skapar per automatik en hierarki.
Jag tror att man i längden vinner mest på att försöka förstå invandrarnas svårighet att tolka vårt liberala, humana och demokratiska samhälle. Och att en viss del av dem inte vill assimiliseras pga svenskförakt (dvs. rasism). Det är deras söner som ingår i Rosengårds ungdomsgäng.
Och pappa Mustafa ler arrogant och malligt åt hela spektaklet!

Anonym sa...

Nu har social-kärringarna prövat färdigt med sin metod, och resultatet visar sig inte fungera. Nu är det dags för SD att ta över och visa vad som verkligheten kräver.

Leo Sundberg sa...

Håller med Rune.

Ett utegångsförbud hjälper föga mot stenkastarna som redan bryter mot regler. Det drabbar bara de som sköter sig. Ett slag i luften.

Polisen kan inte göra sitt jobb eftersom de har en handlingsförlamad ledning. Detta är det som måste ändras.

Men på lång sikt är det dialog som måste till. Myndigheterna lyssnar inte på de som bor i Rosengård, och därav kommer den hopplöshet som de känner, och som gör att vissa får spelet.

Felet är stenkastarnas, men inte enbart.

Robsten sa...

""Men riksdagspolitikerna har väl inte stiftat en lag som säger att om din eller min tonårsunge ränner ute på kvällarna och leker bärsärk och mordbrännare
så får du enligt paragraf XX inte ingripa, säga ifrån, ställa krav ""

Nä, inte explicit, men...i praktiken får man inget stöd. Visar man inte upp rätt inställning hindras man i sin karriär o.s.v. Sett exempel på det inom skolan. Dessutom kan man ju alltid hamna i tidningarna omman går på "för hårt". Hur hårt vågar poliserna i malmö som råkade yppa "apejävlar" eller AFAjävlar, som en del påstår gå fram efter att ha blivit grillade i media?

Robsten sa...

""Och att en viss del av dem inte vill assimiliseras pga svenskförakt (dvs. rasism).""

Jag vet inte hur vanligt detta svenskförakt är, det skall jag erkänna, men jag har 0, ingen förståelde för det av dem som kommer hit till vårt land frivilligt. Där går gränsen för mitt tålamod, faktiskt.

Garm sa...

Robsten: Jag vet inte hur vanligt detta svenskförakt är....

Detta svenskförakt är rätt vanligt just i sådana områden som Rosengård o Ronna är exempel på o de med avvikande åsikt vågar inte säga så mycket.

Slynglarna som springer omkring och tänder på skolor o containrar etc blir såsmåningom några år äldre o då deltar de i de äldres Jihad genom att som i alla krig, förolämpa motståndarens veka män genom att våldta deras fruar o döttrar i synnerhet om dessa kvinnor o flickor tillåts klä sig så "oanständigt" som våra

Det finns de som kommer hit för att medvetet "missionera" och det finns de analfabeter som kommit för att få det bättre men sedan inte klarat av att få jobb eller lära sig språket och känner sig nedlåtande behandlade av kristna o ateister trots att de vet att de tillhör den mest högtstående religionen och kulturen.

Agadiver sa...

Misslyckad integration.

Som en orsak till dom händelser vi ser i olika delar av landet säger vissa att det beror på misslyckad integration.

För egen del har jag på senaste tiden kommit fram till följande som även andra uppmärksammat.

DET FINNS GRUPPER SOM INTE VILL INTEGRERAS.

Det här är inget nytt, tidigare när Finländare var med och byggde upp Sveriges varvsindustri ( på ett fantasiskt sätt med hårt arbete) fanns det vissa mindre grupper som behöll sitt modersmål och seder.
Då hade det inte så stor betydelse, för Finland och Sverige ligger så lika.

När nu stora grupper från betydligt sydligare breddgrader kommer, denna gång inte för att vi kallat hit dom för att arbeta för landet Sverige utan för att få sin försörjning, och att samtidigt behålla sin religion sedvänjor, och att inte ha viljan att integreras.

Då uppstår den konfliktsituation vi har i dag, som många vanliga människor upplever som ett stort problem , men inte politiker ( än)