fredag, maj 01, 2009

Sahlin är ingen ideolog, men väl en demagog

Sahlins förstamaj tal hölls inomhus i Lund, bara det är lite märkligt, att hålla ett förstamaj tal inomhus. Sahlins tal innehöll som väntat inga djupare analyser, funderingar, eller rena ideologiska ståndpunkter. Som väntat levererade Sahlin enbart en samling floskler. Så här sade hon bl.a. enligt SvD

Socialdemokratin är en frihetsrörelse. Frihet är socialdemokratins mål. Jag vill se en stark och självförtroendetyngd socialdemokrati.

Jaha, en frihetsrörelse, men på vad för sätt då? Exakt vilken frihet för vilka? Totalt innehållslöst som väntat. Vidare i Sahlins tal.

Aldrig någonstans, aldrig någonsin, aldrig, gör jag mig beroende av Sverigedemokraterna. Vad är Reinfeldts besked?

Precis, du anar väl hur populär du är i SD-kretsar Sahlin. Observera att Sahlin säger ”gör JAG mig beroende”. Det är till att vara självcentrerad. Det är inte arbetarrörelsen eller partiet det är frågan om, utan det är Sahlin själv som står i centrum. Om Sahlin avgår och Socialdemokraterna får en ny ledare är det alltså möjligt för S att samarbeta med SD enligt Sahlin själv. Vad är förresten Sahlins besked när det gäller utvecklingen i våra ghettoiserade förorter? Vad gäller pensionerna? Vad gäller den havererade flyktingpolitiken? Socialdemokraterna med Sahlin i spetsen ger inga svar själva, de ställer enbart en dum fråga till Reinfeldt.

Länk SvD

8 kommentarer:

World traveller sa...

"Aldrig någonstans, aldrig någonsin, aldrig, gör jag mig beroende av Sverigedemokraterna"

Nae, men vi har ju sett hur hon (S) har gjort sig beroende av Hamas, Hizbollah och Muslimska Broedraskapet.

Milla sa...

Undrar om Palme vrider sig i graven om han kan se & höra spektaklet?

Anonym sa...

palme och salin är samma skit det är bara det att han var bra på det vilket hon inte är. subban är och har alltid varit SD's bästa valarbetare. jag menar vilken revelans har ett f.n 4% parti i dabatten om man jämför med de kolossala ekonomiska problem sverige har i dagsläget?

robban

Stig sa...

Javisst är socialdemokratin en frihetsrörelse numera. Från början var den dock en arbetarrörelse. Vart vänder sig arbetarna nu då, de FINNS faktiskt kvar därute, i Verkligheten.
Vilka sorts friheter Mona Flosklin talar om framgår inte, men vi har ju de senaste årens facit.
Frihet för homoäktenskap och homoadoptioner vilket Mona manifesterar med att fjanta sig på Pridefestivaler och hångla med flator mitt framför pressens kameror.
Frihet för okontrollerad massinvandring, organiserad brottslighet, gruppvåldtäckter utan straff värda namnet,pyromani och attacker mot brandmän,
frihet från föräldraansvar,från studiediero för skötsamma elever...
Ja fy fan vad mycket friheter vi har fått de senaste 20 åren. Men vi känner också frihetens pris när det inte kopplas ihop med Ansvar För Sina Friheter.
Just nu är lilla Mona verkligen beroende av sverigedemokraterna i sitt enda Första Maj-tal som socialdemokratisk partiledare. Annars har hon väl annat att prata om i sin desperation att vinna sympati och klamra sig fast vid makten.
Tiden rinner ut för hennes partiledarpost och alla vet det utom lilla Mona för "hon kan inte tänka själv" enligt godsägare Göran Persson.

z999 sa...

Ni missar det roligaste första maj-talet.
härEritreanska flyktingar protesterade mot den negativa bilden som givits i svensk media av diktaturen i Eritrea. :-)

Nalin Pekgul tyckte tydligen att mötesstörningar visar en brist på respekt för demokratin.

Robsten sa...

Jag såg det på en liberal blogg, och undrade hur de kunnat få uppehållstillstånd, om de nu sympatiserar med regeringen där.

Anonym sa...

Måna är både blind och döv för det hon inte vill se och höra. När hon var i Vivalla, Örebro för några år sen och talade så frågade en av de boende på bruten svenska vad Socialdemokraterna skulle göra åt alla problem i Vivalla. "Problem? Det finns inga problem här!" Detta upprepade hon flera ggr när mannen stod på sig med sin fråga... Ja, vad säger man?
Zimona

Robin Shadowes sa...

Jag skulle vilja plutta på en liten mustasch på islamhonan. Slår vad om att luggen glidit isär och vi hade fått höra: EIN REICH!!! EIN VOLK!!! EIN PARTEI!!! UND ISLAM!!!