fredag, maj 01, 2009

Apropå sumpdjurLars Weiss visade sig modig och på styva linan genom att kalla Sverigedemokraterna ”sumpdjur”. Tänk vad modigt av den inom media etablerade Lars Weiss. Hela det politiska etablissemanget samt delar av media har ju utsett SD till sin huvudsakliga antagonist. I det läget är Weiss modig och instämmer i kören. Det brukar sluta med att det som skiljer SD:s politik från de åsikter övriga partiers väljare har är någon diffus ”människosyn”. Vari denna skillnad explicit skulle bestå i har aldrig, till dags dato, fastslagits.

En något modigare man är dock Dennis Bäckman, ordförande för Pappers avdelning 86 i Oskarshamn. Han säger så här i nätupplagan av SvD i dag om Mona Sahlin och Wanja Lundby-Wedin.

Det står mig upp i halsen att ta deras skit för alla misstag de gjort. Som fackligt förtroendevald får jag bara frågor kring deras affärer hela tiden och inte längre om något som förbättrar medlemmarnas situation.

Det är ord och inga visor. Heder åt Bäckman som vågar säga direkt till en tidning vad många i detta land förmodligen tycker och tänker. Nu undrar jag vad Weiss tycker om nämnda Sahlin och Lundby Wedin? Det är inga sumpdjur kanske? Men de som bor i förorten, som stiftar bekantskap med de problem vi själva skapat varje dag, de som arbetar och sliter, men som ändå inte har råd med att bo i ett franskt slott och dricka dyrt rödvin, DE är sumpdjur? Så modig du är Weiss, du skulle aldrig våga kalla maktens politruker för ”sumpdjur”, även om i princip hela övriga befolkningen verkligen tycker det. Det är nog solklart vilkas ärenden du springer Weiss. Jag sticker ut hakan och kallar DIG Weiss för en första klassens träskpadda (in your face punk!), du kan ju anmäla mig om du vill.

Länk SvD Sahlin, Lundby-Wedin och Bäckman

Länk DN

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill INTE vara en neger längre.

Milla sa...

Fan vad bra skrivet!! Japp, jag nedlåter mig till att använda ett negativt ord för att förstärka en otroligt bra skrift!! Tummen upp!

Robsten sa...

Tack Milla, det värmer att höra ;-)Ha en trevlig 1a maj.

Anonym sa...

Läser på Expressensajt att SD får 4,4% i NovusOpinion TV4!! Weiss och hans gelikar får nog inse att "sumpdjur" är ett segt, sanningsälskande släkte som förökar sig i vårt land! Marianne

Anonym sa...

http://www.folkmun.se/definition/sumpdjur

Appropå sumpdjur så verkar hon ha använt sig av "folkets uppslagsverk"........