fredag, april 28, 2006

Muhammedkonflikten på svenska

Domprosten Hakon Långström avgår efter tre år i Stockholm. Långström menar att en utställning med bilder av Jesus är djupt kränkande. Utställningen kommer att hållas på kulturhuset 10 oktober och är inköpt från ett museum i Israel.

Utställningen innehåller bl.a. bilder med en naken kvinna med Musse Pigg-mask, oralsex vid Jesu kors samt bilder av människor som hänger på korset med blottat kön.

Långström säger,

Titta här, en naken poserande kvinna med Musse Pigg-mask. Den bilden är biskopen mycket förtjust i men jag kan helt enkelt inte ställa upp på att det här.

Biskopen i sammanhanget är Caroline Krook, det skulle vara kul att veta vad hon tyckte om de streckgubbar, föreställande Muhammed, som publicerades på Jyllandsposten.

Långström konstaterar också att pengarna som finansierar utställningen kommer från medlemmar i svenska kyrkan.

Långström påpekar också att många människor i hans stift känt sig djupt kränkta av de bilder som t.ex. visades i ”Ecce Homo” utställningen. Vem vet, de kanske blev lika kränkta som många muslimer blev över publiceringen av profeten Muhammed.

För mig personligen känns det allt bättre att ha gått ur svenska kyrkan, att finansiera något dylikt med hårt inarbetade pengar är inget jag skulle ställa upp på. Dessutom var det väl en massa skenheliga människor som förbannade publiceringen av de streckgubbar, föreställande Muhammed, som nu hyllar denna utställning med bilder av oralsex vid Jesu kors. Tänk er att någon tidning publicerade bilder med Muhammed i liknande situationer, skulle det vara lika mysigt?

Jag önskar Jesu kunde återvända till jordelivet och driva månglarna ur templet.

Inga kommentarer: