torsdag, november 30, 2006

Moderaterna har tagit ställning

Moderaterna har efter SD:s framgångar i valet tvingats ta tag i den obehagliga frågan om hur man skall förhålla sig till detta parti. Per Schlingmann, partisekreterare för Moderaterna, framträder i Expo och deklarerar den framarbetade strategi som skall gälla framgent för moderaterna i deras förhållande till SD. Enligt moderaternas partistyrelse är SD "ett politiskt och ekonomiskt oansvarigt parti som utnyttjar människors osäkerhet". Jaha, ekonomiskt oansvarigt kallar de SD? Det är alltså inte ekonomiskt oansvarigt med nuvarande immigrationspolitik, dessutom har väl M kallat alla vänsterblockens partier för ekonomiskt oansvariga. Persson brukar inte försitta ett tillfälle att tala om hur han fick städa upp efter de borgerliga efter deras förra regeringsperiod, på tal om ekonomiskt oansvar alltså. Utnyttjar människors osäkerhet gör också SD, enligt den moderata partistyrelsen är nog alla väljare som inte röstar på M osäkra själar som skulle behöva lite vägledning i livet, detta uttalande är i själva verket oförblommat väljarförakt.

Enligt Expo säger moderaterna att "de ska ta debatten, men samtidigt undvika att framställa Sverigedemokraterna som den enda oppositionen till de etablerade partierna."

Läs denna mening en gång till, de får alltså aktivt undvika att framställa SD som den enda oppositionen till de etablerade partierna, annars kommer sanningen fram antagligen. Varför skriver eller säger men en sådan sak överhuvudtaget, om det nu inte redan är så?

Inga kommentarer: