torsdag, februari 05, 2009

Vi lever i olika världar

Poliser i Malmö har fället en del olämpliga uttalanden om en invånare i stadsdelen Rosengård. Det var under de ganska omtalade upploppen där för ett tag sedan som de olämpliga uttalandena gjordes i samband med en insats mot den som misstänks för att vara hjärnan bakom upploppen.

Det som poliserna sade var olämpligt, utan tvekan. Men alla proportioner verkar plötsligt helt ha försvunnit. Jag får nypa mig i armen för att kontrollera att jag inte drömmer när jag läser lite varstans att polisen och polisledningen skall be om ursäkt. Den människa som var föremål för de olämpliga kommentarerna har startat upplopp, kastat sten på polismän samt startat bränder. Honom skall polisen alltså be om ursäkt till! Det är sinnessjukt!

Reaktionerna mot dem som startar bränder och kastar sten på polismän är oerhört mycket mildare än att två tröttkörda polismän fäller några omdömeslösa uttalanden. Dessa uttalanden hör i.o.f.s. inte hemma i en professionell poliskår, men lite proportioner tack.

Slutsatsen är att politiker, journalister och andra högt uppsatta i samhället inte riktigt lever i samma värld som ”vi andra", alltså vanliga medborgare som vill ha ett tryggt samhälle. Politikerna, och andra högt uppsatta försvarare av det politisk korrekta systemet ser brott mot etiska regler som mycket allvarliga än "verkliga brott" som stenkastning mot poliser och mordbrand. De uttalanden som poliserna gjorde är väl på sätt och vis ett angrepp på deras politiska korrekthet, därför reagerar de hårde på detta än på mordbrand och angrepp på ordningsmakten.

Vi är allt fler som inte känner att politiker och andra delar av det politiskt korrekta samhället representerar oss längre. Det är skilda världar där förståelsen blir allt mindre mellan de två världarna. En djup spricka i samhället har uppenbarat sig och samhörigheten mellan de olika lägren blir allt mindre.

Länk DN


Länk SvD 1

Länk SvD 2

Länk SvD 3

7 kommentarer:

Finnen sa...

Hallå där, vill bara säga att det var väldigt bra skrivet, jag håller med. Politikerna lever i sin egen lilla fantasi värld utan verkligthets uppfattning. Litet tillägg har jag, värför är det så jädrans synd om invandrarna, så fort en svensk gör fel blir det ett himla liv. Tvärtom händer inte ett jota!!!!! Mvh Finnen

Lakedaemon sa...

Om det är någon som ska be om ursäkt å är det stenkastar- och mordbrännarpatrasket som nu utmålas som offer av media. Fy fan vilket vrickat samhälle Sverige anno 2009 utvecklats till, fy Fan!

Anonym sa...

Jag kommer att tänka på när Ceaucescu skulle hålla tal på balkongen och folket plötsligt började bua. Samma känsla nu när media vill elda upp massorna mot polisen. Sorry, media! verkligheten har sprungit förbi! Ni är körda. Folk skrattar åt er.

ALLA vet att det är inte poliserna som skall be om ursäkt. Alla utom media.
Läs mer på Flashback:
https://www.flashback.info/showthread.php?t=842491

Sivan sa...

Visst gjorde poliserna fel. Men vad man vill se är att stenkastarna samlas på torget i Malmö och ber om ursäkt samtidigt.

Carl Mogren sa...

Det är så beklämmande med dessa medvetna feltolkningar.
Självklart ska inte någon be upploppsstartaren om ursäkt.
Polisen ska be om ursäkt till oss alla för sina rasistiska fullständigt vidriga uttalanden - som dessutom innehöll hot om grovt våld.

Dessa styrkor är tränade för att möta denna typ av situationer och har särskild utbildning. Synd då att de fläckat ner kåren, som nu framstår som obildade clowner som ständigt misshandlar och kränker.

Robsten sa...

Eee...jag läste i någon av artiklerna att en polischef skulle be just han som skulle omhändertagas, om ursäkt. Får väl dubbelkolla i morgon, men inte nu, sängen väntar.

Anonym sa...

Gå in på Toralf Alfssons blogg och lyssna på de invandrare som ringt in om detta till P1. Det är guld att dessa invandrare som sköter sig gör sina röster hörda om det som vi vanliga svenskar inte får knysta om! Tack till Er! Synd bara att programledaren är så pk-korrekt att han nästan blir otrevlig ibland...
http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Zimona