måndag, februari 02, 2009

Intressant ideologisk debatt


En avhoppad Sd:are har skapat en intressant ideologisk diskussion på en hemsida bland kommentarerna. Det är Leo Sundberg som hoppat av sitt parti och nu verkar ha ändrat ståndpunkt rätt rejält. Även jag deltar i debatten på ett hörn. Intressant läsning för alla ideologiskt medvetna människor.

Ja nu är debatten avslutat och ytterligare inlägg undanbedes, allt enligt nätetiketten.


LÄNK!

12 kommentarer:

Anonym sa...

är ingen ide att lägga in en kommentar på hans sida, han baserar beslut på diskussioner från flashback betyder att han gick med SD som en socialistisk mullvad som försökte propagera fram sitt tänk och när det inte gick så lämmnar han och drar rasistkortet.

men det låter litesom en storm i ett vattenglas han hade väl bara sin blogg och nu är han tydligen blivit en brandman nånstans

mvh robban

Anonym sa...

Bra jobbat,vilken kamp men både Christoffer och du fick ner honom på rygg!Hans hemsida har jag aldrig brytt mig om men nu gick jag naturligtvis in och fick se hans kalsonger!Han ville väl ha en mer framträdande roll och när han inte fick det så blev det "surt sa räven om rönnbären"./Marianne

Robsten sa...

Någonting ditåt Marianne. ja Flashback, känner inga Sdare som överhuvutaget går in där. kanske det inte ens var Sdare, vem vet det?

Robsten sa...

Ni behöver inte blanda er i debatten Robban, bara tala om vem ni tycker har vunnit den. Så att det blir ett avgörande och att den som förlorar förstår det.

Anonym sa...

han förlorade debatten när han angav skälen till sitt avhopp i bloggposten, sen när han ska förklara skälen så blir det bara samma ihåliga argument som di röda brukar dra fram.
men har gjort ett val och får stå för det i fortsättningen, är ju inget mer med det

mvh robban

z999 sa...

Du vann debatten rejält Robsten, är det egentligen något du behöver fråga om? Du kanske skulle kolla en gång till hur den ser ut så ser du att du (och dom som tycker lika som du) vann.

Angående etnicitet och ras (och detta vet Leo). En svensk etnicitet talar många om, även partierna i riksdagen. Men en svensk ras anser inte ens nazisterna att det existerar.

Etniskt homogena samhällen är inte detsamma som rashomogena samhällen. Etniskt homogena samhällen med en majoritet av medborgare som identifierar som en etnicitet kopplad till landet har lägre kriminalitet och är mer funktionellt i grupp. Det finns alltså ingen anledning att sträva efter ett mångetniskt samhälle. Det är knappast samma sak som att förespråka etnisk rensning.

Det är tragiskt att han inte stannar i partiet och driver en vänsterlinje eftersom jag anser mig vara vänster.

Robsten sa...

Jag ligger väl också till vänster inom partiet. Det blir inte bättre av att de som bor på Djursholm och Östermalm snarare intar en fals mångkulturell inställning. De kastar skit på oss för att själva bli så rumsrena som möjligt. Det är inte någon överklass som stått på barrikaderna och tagit emot stenar och spottloskor.

Anonym sa...

Du vann debatten med 20-0 robsten,Killen är ett skämt,han framstår som en gnällig 14-årig nolla som inte fick lika mycket glass som tjejerna i klassen...sanningen är väl den att han var den som aldrig fick speciellt mycket uppmärksamhet av tjejerna i skolan....

För nåt år sen så lämnade han S av diverse "skäl",nu nåt år senare lämnar han SD för att flashback-maffian mobbat honom lite,lider han av personlighetsstörningar månne?

Nej SD klarar sig bäst utan såna töntar.Sen att han klankar ner på flashback - det enda forumet i sverige där man öppet kan säga sin åsikt....ett bättre forum finns inte,men han föredrar kanske familjeliv.se.....jag har läst hans blogg några gånger,och han verkar vara en aning "skev" om man får säga så...


Jag läste just hans töntiga inlägg och raderade bloggen direkt,att du ens orkar slösa tid på att disskutera med "tönten i klassen".

Andreas sa...

Personligen läste jag inte hela debatten i kommentarsfältet, utan läste endast delar av den. Jag läste dock hela hans initiala inlägg. Jag tycker att han anger klart relevanta skäl till sitt avhopp, och jag betvivlar inte att han är ärlig i såväl sitt tyckande som i det han säger om SD:are. Jag är fullständigt övertygad om att många SD:are, såväl aktiva politiker som passiva sympatisörer, svänger sig med rasistisk jargong. Jag är själv SD:are, märk väl. Problemet är väl dock så, att medan folk med rasistiska och mer extrema åsikter *i viss mån* har samma MÅL som Sverigedemokrater, så är åsikterna om vad som anses en bra väg dit väldigt skilda. Detta är dock något som många rasister åsidosätter, då de inser att SD:s linje, och SD själva, är det enda något så när realistiska alternativet att få igenom sina mål - om än då genom andra tillvägagångssätt. SD drar alltså självfallet, och tyvärr, TILL sig rasistiskt folk också. Detta är nog ofrånkomligt, om inte partiet självt, de aktiva politikerna, direkt visar avståndstagande mot sådan jargong där den förekommer.

För övrigt är jag också något åt vänster, åtminstone inom samhällsekonomiska frågor, så jag håller med Sundberg om att det är synd att SD inte utvecklas i en lite mer vänster-linje.

Till sist så vill jag också säga att en sak som ligger SD *väldigt* mycket till last när det gäller att locka väljare, är deras vurmande för kristendomen. Själv har jag väldigt svårt för den här delen av partiets åsikter. Jag menar inte att ett parti bör vara helt populistiskt och "skala av" hjärtefrågor endast för att locka väljare, men mycket "snack" jag hört (åtminstone bland yngre, ca 18-35) är att rätt många skulle kunna tänka sig att rösta på SD, men de gillar inte partiets kristna linje. Det är en sak att värna om sitt kulturarv och ge anslag till skötsel av kyrkor eller vilja att skolbarnen av tradition ha avslutningar i kyrkan. En annan sak att omfamna kristen "moralpredikan".

Andreas sa...

Jag måste tillägga en sak som itne framgår tillräckligt klart i mitt ovanstående inlägg, angående att jag nämner att rasister och Sverigedemokrater *i viss mån* har samma MÅL, men att åsikterna om en vettig väg dit skiljer sig. Det är oerhört viktigt att tillägga att även ANLEDNINGARNA till att man i viss mån önskar samma mål är oerhört skilda. Båda grupperna vill minska invandringen, det är ett gemensamt mål. Men medan SD vill detta av samhällspolitiska/sociala/ekonomiska orsaker, önskar rasisten det ofta av andra och "värre" skäl än så. Jag är övertygad om att de flesta läsare förstod vad jag menade från början, men jag ville klargöra vad jag menade ändå.

roberth sa...

Herr Sundberg är en vilsen kille som skulle sälja sin mamma för att synas. En sådan klarar vi oss bättre utan! Vad ska han bli nu Vänsterpartist? Han har redan hoppat av vtå partier!

Robsten sa...

Nä, tror han lämnar all politik för ett tag, skit samma, vi kämpar vidare tills vi segrar, d.v.s. till den politiskt korrekta bubblan spricker. det kommer den att göra, tro mig,-)