söndag, februari 01, 2009

Utbildning för att kunna bemöta politiska partier

ABF skall i en studiecirkel som planeras till våren lära medborgare hur man bemöter ett annat politiskt parti, nämligen Sd. Kursen skall äga rum vid fem tillfällen och varje tillfälle skall vara på hela tre timmar. Så här står det i ABF:s kurskatalog.

Sverigedemokraterna – ett parti som andra?

Sverigedemokraterna är nu Sveriges största parti utanför riksdagen, och sedan drygt ett år har man etablerat sig i Botkyrka. Nu storsatsar partiet på EU-parlamentsvalet 2009 och det är dags för anhängare av ett solidariskt samhälle att ta debatten.

I den här cirkeln lär du dig om SDs historia och kopplingar till andra högerextrema och rasistiska rörelser. Vi går igenom ideologi och politik, och lär oss att se igenom och argumentera emot den rasistiska propagandan

Redan det faktum att man har studiecirklar i hur man skall bekämpa ett annat politiskt parti är anmärkningsvärd. Vad jag vet har man för vanliga medborgare aldrig haft studiecirklar för hur man skall bemöta politiska partier.

Redan rubriken så indikerar man att Sd inte skulle vara ett rumsrent parti. Vad som skiljer Sd mot andra partier vet förmodligen alla normalbegåvade medborgare redan. Sd är inte politiskt korrekt. Vi vet alla att det i vårt s.k. demokratiska samhälle finns frågor som de övriga politiska partierna inte vill diskutera med medborgarna. Man vill inte göra vissa frågor till allmänna frågor som vi kan debattera eller diskutera. Rädslan för att dessa frågor skall komma upp till en allmän diskussion är så påtaglig att man kan ta på den. Om nu ett parti har en sådan fråga så hotar ju hela locket (på diskussionen) att flyga av och frågor som flyktingpolitik går inte längre att gömma undan. Det är inte bara det att man inte vill ha någon som ställer sig upp och anmäler en annan åsikt, man vill inte ha debatten överhuvudtaget.

Sedan pratar man om ett "solidariskt samhälle". Ja men vårt samhälle blir allt mindre solidariskt. Precis alla måste ha lagt märke till den utvecklingen. Vi har en utveckling med etniska enklaver och en vettlös flyktingpolitik som undergräver just denna solidaritet.

Sd:s historia är lika intressant som Socialdemokraternas historia. Vilka väljare går och funderar på Socialdemokraternas historia? Det är vad partiet står för idag som spelar roll. De vanliga medierna samt partierna har alla möjligheter att redovisa "högerextrema kopplingar" vilken dag de vill, i alla tidningar eller andra medier. Varför gör man inte det i så fall, om det nu finns sådana kopplingar?

Det står också att man skall lära sig "se igenom rasistisk propaganda". Ja lycka till, finns det någon sådan skall den naturligtvis avslöjas. Men frågan om att Sverige faktiskt har en helt vettlös flyktingpolitik är det nog ingen på ABF som vill ta upp. Jag pratade själv med en kristen flykting från Irak, en legal flykting. Hon erkände direkt när jag pratade med henne att Sverige förmodligen är det land i världen som har den vettlösaste och destruktivaste flyktingpolitik av alla länder på jorden. Detta sagt av en relativt nykommen flykting själv, väl att märka.

Alla som kritiserar Sveriges flyktingpolitik från vilket håll som helst, blir kallad "rasist" eller "främlingsfientlig". Sveriges flyktingpolitik (det handlar egentligen inte om rena flyktingar) är unik. Är det vår demokratiska rättighet att även ha åsikter i denna fråga. Eller är denna fråga fråntaget folket för att enbart dryftas av höga politiker? Politiker som hitintills har gjort ett erbarmligt dåligt jobb.

Lycka till med kursen ABF, men några arbetare företräder ni inte längre, snarare någon politisk korrekthet som en politisk nomenklatura påtvingat oss.

4 kommentarer:

Marthin sa...

Det är inga egentliga konstigheter, mycket av uppsättningen är ju hotad. Visste du föresten att "Partinamnsexempel och regeringsfrågan" var en interpellation till självaste statsministern i vårt land..?

(Interpellation 2008/09:61 "Sverigedemokraterna och regeringsfrågan" av socialdemokraten Luciano Astudillo)

Viktiga frågor för att befästa makt.....

Antiism sa...

Sossarna är roliga dom...mellan 1922 och 1975 ville man ha ett "solid-ariskt" samhälle, numera har man tagit bort bindestrecket!

Robsten sa...

Nä, det visste jag inte Martin.
Sossarna av den gamla skolan skulle nog vända sig i sin grav om de visste vad för riktning partiet tagit.

Robin Shadowes sa...

Det har väl knappast funnits några arbetare SAP sedan Erlanders tid. Vill minnas att bl a Sträng kom från väldigt fattiga förhållanden ursprungligen. Efter att Palme tog över blev det som vilket karriär-parti som helst. Det gamla avdöda gardet roterar nog som propellrar i sina grafvar.