onsdag, januari 28, 2009

Joanna Rytel – symtomet på det ruttna i samhället

En relativt känd, för att inte säga ökänd "konstnär", Joanna Rytel uttalar sig i Newsmill till försvar för den elev på konstfack som spelade psyksjuk, satta sig på ett räcke och låtsades vara i färd med att begå självmord.

Eleven på konstfack har fått massiv kritik för sitt tilltag. En annan person ställer sig upp och försvarar tilltaget som kostade samhället 11,500 i reda pengar. Denna person är Joanna Rytel som tidigare skrivit djupt rasistiska krönikor som publicerats i Aftonbladet.

Rytel vars enda konstnärliga kännetecken är att provocera kallar dessutom vårdpersonalen "idioter". Finns det någon offentlig person som verkligen förtjänar epitetet "idiot" så är det Joanna Rytel själv. Jag har aldrig i mitt numera ganska långa liv stött på en så otrevlig och frånstötande person som denna Rytel. Jag har aldrig kallat någon enda person på denna blogg för avskyvärd men denna Rytel förtjänar detta epitet också. Rytel skriver på Newsmill.

"Vem annars här i samhället skulle utsätta sig och spela psykisk sjuk och låta sig intas på psyket av idioter om inte yrke: Konstnär."

Ingen naturligtvis, Rytel har inte förstånd att inse det faktum att psyket är till för personer som mår mycket dåligt och behöver vård. Sannolikt behöver Rytel själv ganska kvalificerad vård, hon har inte "alla hästar hemma" för att tala ett vardagligt språk. Vidare skriver Rytel så här.

Folk blir osäkra de har inget grepp om konsten. Konsten förvirrar, de kan inte förhålla sig till den för de vet inte om det är på riktigt eller på låtsas.

Själv skulle jag vilja utvisa Rytel till Polen på livstid, det land hon kommer ifrån. Detta som ett led i en "perfomance" naturligtvis, ett konstprojekt som skulle presenteras för konstfack och bedömas av svenska folket och sättas upp som en film. Jag är säker på att detta konstprojekt skulle röna oerhörd uppskattning av svenska folket.

Jag hade inte tänkt skriva om konstfackselevens (Anna Odells) tilltag, så många andra har redan kritiserat detta. Nu när denna Rytel ger sig in i debatten kan jag inte låta bli. Rytel ger uttryck för det mest avskyvärda inom vårt moderna samhälle. Hon är ett tecken på förruttnelsen inom vår samhällskropp, ett symtom på det ruttna i samhället.

Länk Newsmill

Länk SvD konstfack

6 kommentarer:

Ola sa...

Jag ska genast ringa 112 och upprört säga att en person blivit svårt misshandlad och att de måste komma genast. När poliserna och ambulans kommer skall jag peka finger och kasta lera på dom. Idioter! Fattar ni inte konsten? Det inre budskapet.

Om en vecka gör jag om alltihop.

Minngor sa...

Jag tror att det kommer att få ett rättsligt efterspel.Jag kan aldrig tänka mig att man får göra så ostraffat och att det räcker med att bara betala själva kostnaden för utryckningen. Det vore ju verkligen för dummt.*S*

Robin Shadowes sa...

Den där skiten med installationer och performance har degenererat konsten. Hur faen kan det vara konst att vira in byggnader i tyg? Dessa människor borde inte ens få kallas konstnärer. Sån skit kan vem som helst göra men bara en Leonardo kan göra en Mona Lisa.

Kraxpelax sa...

OBS, reklam!

Bildkonst:

http://screenfonds.blogspot.com/

Poesi:

http://kraxpelax.blogspot.com/
http://nattljuset.blogspot.com/

Haddock sa...

Polisen, vården, enskilda medlemmar av vårdpersonalen och div. andra ska naturligtvis ha betalt för sin medverkan i "konstprojektet". Kan den s.k. konstnären inte betala så sätt henne i personlig konkurs. Hon kan ju se det som en del av ett fortsatt "projekt"!

Morgan Ohlson sa...

* Sanningen är 1'a
Tänk om den sortens provokationer av en konstnär leder till att obehagliga sanningar kommer i ljuset!? Hur kan ett samhälle bruka våld mot en person utan att veta att det är sjukdom? REPRESSION!? ...kan en påstådd demokrati motivera repression?

Läs om hur jag tvångsomhändertogs i Karlstad av polis nu 23 januari (2009) enbart för att terroriseras!

(postat 090126 3 inlägg) http://groups.google.se/group/swnet.politik/browse_frm/thread/e8e5deec9056f408?hl=sv&ie=UTF-8&q=%22morgan+ohlson%22+tv%C3%A5ngsomh%C3%A4ndertagande#1c8dfb7440bdd6fb
Debatthuset: http://www.debatthuset.com/forums/showthread.php?p=387704#poststop

Morgan Ohlson: Laglydig, frisk, ej missbruk och 19 års utbildning.
# Berövad alla former av inkomster /bidrag sedan 2006-08
# Hemlös sedan 2008-07-01

Tidigare olagligt: # fråntagits 1 barn # fråntagits 2 olika jobb # 2 fall av anstiftad misshandel # trolöshet av fackförening # förhindrats från arbete >10 år # utsatts flera sekretessbrott # kriminell utpressning av Arbetsförmedling # terroriserats med pulsgenratorer ~1 år. # Hotats anta falsk Asperger-diagnos # Skriftligt förtalats av Karlstads kommun. # Tot cirka 300 lagbrott och # över 2500+ terrortillfällen.
.