tisdag, januari 27, 2009

Oansvarigt!

Jag minns den tid när "borgarna" som de kallades på den tiden, kritiserade vänserblocket för at urholka försvaret. Nu skall den s.k. Alliansen skära ned vårt försvar ytterligare, detta efter en rad nedskärningar som steg för steg utarmat vårt försvar. Detta görs alltså av de forna försvarsvännerna Moderata Samlingspartiet, Kristdemokraterna, Centerpartiet samt Folkpartiet. Jag undrar vad den gamle partiledaren Gösta Bohman tycker om den utveckling som vårt försvar tagit.

Enligt SvD skall en tredjedel av armén läggas ned samt hälften av våra stridsvagnar de närmaste fyra åren. Kvar blir inte ens något som liknar ett nationellt försvar, det blir ett skämt man skrattar åt utomlands. Det är det förresten redan.

I en annan artikel är en general, Johan Kihl, mycket kritisk till både nedskärningarna av försvaret samt den inriktning på utlandsinsatser som vårt försvar är inriktat på. Enligt Kihl kan inte de resurser som är menade att användas utomlands i fredsbevarande uppdrag, fullgöra uppdrag för att försvara vårt eget land på ett meningsfullt sätt. Det har gått så långt så enligt Kihl lär Tarja Halonen ha sagt följande.

Vi kan inte riktigt göra som svenskarna och lämna åt grannarna att sköta försvaret

Runt om i värden reagerar man på svensk försvarspolitik, eller avsaknaden av en sådan. De flesta medborgare är också starkt kritisk till den vansinnesnedskärning som skett de senaste decennierna. Det krävs dock mer för att rubba vårt politiska elitskikt som mest vill frottera sig med utländska potentater på olika EU-toppmöten. Det krävs att svenska folket ryter till så det hörs i regerings och riksdagsbyggnaderna ordentligt.

Länk SvD 1


Länk SvD 2

7 kommentarer:

Minngor sa...

Kära Robsten, jag tycker det är kul att läsa din bogg men just nu undrar jag i all vänskap om det finns något du tycker är bra. Om inte är jag faktiskt lite orolig för dig för då kan du få högt blodtryck, ont i magen och orolig sömn.Det är inte bra *S* Ibland är det bra att fokusera på bra saker.*S* Du kan ju ta bort min kommentar om den inte passar in.*S*

Robsten sa...

Ha, ha, jag tar inte bort någon kommentar om den inte innehåller personuppgifter eller strider mot någon lag. Jag tål dessutom fan så mycket mer kritik än så hära ha, ha, en liten smekning på kinden. I dag när jag o en polare var o delade lite politiskt inkorrekta tidningar skulle en snubba slåss med oss, he, he. Vi var två så det blev inget av, DET kallar jag kritik;-)

Minngor sa...

Kritik är en positiv eller negativ bedömning av någon eller någras prestationer eller beteende. Ordet i sig är neutralt men uppfattas ofta som negativt laddat.

Benämningen konstruktiv kritik brukar avse kritik som är menad att kunna förminska kritikvärdet, genom att den även innehåller förslag till förändring.

Jag tycker om dig kompis *skrattar*

Robin Shadowes sa...

Detta är inget annat än komplett vansinne, i synnerhet med tanke på all dessa femtekolonnare från MENA som politikerna har importerat och nu också skall inkvoteras både i miltär och polis. Dom har ju själva uttalat att deras lojalitet ligger hos islam och inte Sverige. Bortsett från detta har vi problemet med ett alltmera aggressivt Ryssland och en alltmer diktatorisk president som vill lägga sin gasledning strax utanför Gotland som är helt oskyddat numera, tackvare just dessa nedskärningar. Gasledningen är en perfekt ursäkt för Putin. Han besätter Gotland för att skydda ledningen. Dessutom har han en god bas för yyterligare expansion om han så väljer gå vidare och ta resten med. Det blir som att välja mellan pest och kolera men jag lever nog hellre under rysk stövel än i en sharia-diktatur om man nu måste välja.

Anonym sa...

Själv blev jag överflödig 2005 vid 37 års ålder i den numera slimmade svenska försvarsorganisationen. Mina uniformspersedlar och skidor eldades väl upp i något kommunalt fjärrvärmeverk redan på 1990-talet och mina vapen och ammunition har väl destruerats enligt någon miljöanpassad ISO-standard. Men å andra sidan, vad ska jag försvara? Kulturmarxismen, mångkulturalismen, jantelagen. När det är viktigare för Svenska soldater att öva ökenkrig än strid i vintermiljö, är det någonting som har gått jävligt fel.
Oviljan att med vapen försvara det egna territoriet, måste väl spegla en infantiliserad analys av historiska skeenden. Ett folk utan historia och gemenskap har heller ingen framtid. Kanske Finland vill ha min lojalitet, var finns värvningskontoret?
Hakka päälle pohjan poika!

/Tobbe

Robsten sa...

Kanske en politisk rörelse som vill förändra sakernas tillstånd vill ha din lojalitet Tobbe. Du kan kontakta mig i så fall;-)

Mogura sa...

Det är bara att inse: om de få soldater vi har kvar skickas till fjärran öknar för att göra drängtjänst åt NATO, ja då måste vi försvara oss själva. Börja om från början så att säga...

Up the P.I.R.A.!