söndag, maj 21, 2006

Nytt mått på segregationen

SCB och DN har gjort en undersökning av den öppna arbetslösheten enligt postnummer, inte kommunvis som de flesta andra undersökningar är baserade på. Resultatet är ett helt annat än de gängse, precis som vi vetat om hela tiden, vi som inte bor i skyddade områden långt bort från problemområdena.
Undersökningen visar att i vissa postnummerområden är arbetslösheten skriande, i områden som ligger en gata bort där villor dominerar är arbetslösheten nästan obefintlig.
Så här står det i DN,
- Norsborg är en förort till Stockholm där det är samma sak. På postnummer 145 71 är 10 procent arbetslösa medan det strax intill på postnummer 145 90 bara är 2,5 procent.

Bilden av ett segregerat Sverige tonar fram, ett Sverige det socialdemokratiska partiet och V gör allt för att dölja. Tvärtom Ohly ställer som krav inför en vänstermajoritet vid höstens val att flyktingpolitiken blir ännu generösare. Ännu fler gator alltså som visar RÖTT på postnummerkartan över arbetslösheten, men det skiter väl detsamma för Ohly, de flesta lär rösta på V.

5 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.autark.se/acidtest.html

//steelneck

Anonym sa...

Så kan det gå när haspen inte är på..

Min förra postning skall givetvis ligga under "Opera".

Robsten sa...

Firefox låg fan så mycket bättre till än IE 6.0, Opera låg bra till vad fan är Conquer? har (nästan) aldrig hört talas om det.

Anonym sa...

Konqueror (stavas med K) är skrivbordsmiljön KDEs webbläsare. Här kan du se hur det ser ut.

Robsten sa...

Ser helt OK ut, den är för unixmiljö om jag förstod saken rätt? Den verkar matcha både Opera och allt annat i windowsmiljö.