onsdag, maj 24, 2006

Nämndeman för V anhållen för våldsamtupplopp

Lilly Näslund, nämndeman för V har anhållits för våldsamt upplopp samt våld mot tjänsteman. Lilly själv anser enligt en intervju publicerad i DN att det är helt OK, så här säger hon själv,

- Nämndemannaskapet handlar ju om representation från samhället. Jag kan inte se någon konflikt i att vara samhällsengagerad eller att delta i demonstrationer, säger hon i inslaget.

Att vara ”samhällsengagerad” är för Näslund alltså samma sak som våld mot tjänsteman, är det vänsterns officiella politik månne?

Googlar vi lite på Näslund så hittar vi snart en polisanmälan som hon gjort. Det handlar om två bilar som tydligen kört omkring med porrbilder eller liknande, vi läser i ”Stadshusvänstern”,

- Jag tycker att det är en självklarhet att anmäla dessa bilar. Deras reklam är förnedrande och kränkande mot alla kvinnor. Det är jättebra om fler anmäler bilarna om man ser dem. Det är ju uppenbart att de bryter mot stadens ordningsstadga.

Stadens ordningsstadga ja, men inte tror väl Näslund att det är tillåtet att kasta stolar på poliser? Hon nekar visserligen men hon har ju fastnat på bild, publicerat i Metro, att beskåda för i princip alla stockholmare, inget klokt läge att neka i.

Inga kommentarer: