torsdag, maj 25, 2006

Nomenklatura del 4

Hörde på nyheterna att riksdagsmän inte sjukskriver sig som andra människor. De har nämligen inte samma närvaroplikt som vi andra på våra oglamorösa jobb, de kan vara hemma med snuva i alla fall. Följden av detta är, som alla vakna människor redan räknat ut, att de slipper karensdagen. Karensdagen är en dyr historia, särskilt för oss som löper stor risk att smittas på jobbet. Karensdagarna kan bli flera varje år för oss som har snoriga barn omkring oss hela dagarna. Alltså, politikerna inför karensdag, detta för att minska sjukfrånvaron, samtidigt, så fifflar de själva för att slippa denna karensdag.

För ett par år sedan var ett annat riksdagsfiffel uppe till belysning i media. Det var nämligen så att fiffiga riksdagsmän och riksdagskvinnor tog föräldraledigt då riksdagen var öppen, när så riksdagen stängdes över jul eller sommaruppehåll så återgick de i tjänst. Fortfarande så var de hemma och tog hand om barnen, riksdagen var ju stängd, dessutom fick de full lön. Inte nog med det, de förlängde sin föräldraledighet.

Fram tonar yrkespolitiker som en besutten klass med förmåner och privilegier vanliga arbetande människor blott kan drömma om. De har hög lön, fri läkarvård, pensionsavtal som ter sig som rena himmelriket för en vanlig femtitalist. Politikerna är vår tids nya adel, vår tids högreståndsklass. Enda fördelen med gårdagens parasitklass är att vi i alla fall kan rösta bort delar av den, den förmånen skall vi njuta fullt ut i höstens val.

Inga kommentarer: