onsdag, juli 06, 2011

Ännu en dag i Almedalen

Ja, så har ännu en dag i Almedalen gått, politikernas och mediearbetarnas egen gycklarmarknad. Det har varit en del seminarier där religion, mänskliga rättigheter och islam debatteras. Bl.a. har William Petzäll varit uppe mot humanisternas Christer Sturmark. Sammanfattningsvis kan man säga att många grupper, förutom de som normalt betecknas som systemkritiska, har börjat ifrågasätta främmande religioners påverkan på vårt samhälle, och då speciellt en religion.

Det var också folkpartiets dag i Visby denna onsdag. Ullenhag stod vid Expressens lilla stuga och framhävde immigrationspolitiken i Kanada, utan att med en stavelse påpeka det poängsystem Kanada praktiserar. Ullenhag berättar halva sanningen om Kanadas immigrationspolitik, och utelämnar helt villkoret för denna politik. Är det en halvsanning eller en ren lögn? Jag vet inte, men lutar åt en ren lögn. Därefter talade Björklund i Almedalen, han sade mycket bra saker (bl.a. om skolan) och en del mindre bra saker. Björklund sade bland annat, med anledning av att SD vill att polska arbetare som kommer till Sverige för att jobba skall ha samma lön som svenskar, att SD ”inte tycker om utlänningar”. Fel Björklund, jag stod vid en klunga Sverigedemokrater och det de inte tycker om, är politiker som ljuger. Om man sedan tycker att byggjobben i första hand skall gå till arbetslösa svenska ungdomar i stället för slavlöneanställda polacker så innebär det enligt den enklare logiken inte att man behöver ogilla ”utlänningar”.


 
Jag avslutade dagen med att intaga en enklare måltid på La Fontana. Vi var ett tiotal vänner som alla hyser nationalkonservativa åsikter och dessutom stoltserar med ett partimedlemskap som bekräftar dessa åsikter. Efter att vi satt oss och gjort oss bekväma, upptänkte vi att ungefär halva Expos redaktion satt vid långbordet bredvid. Vi uppträdde hyfsat som seden lär och lät bli att blänga på dem. Det tog dock mer än en halvtimme innan de upptäckte oss, inte kunde de låta bli att blänga heller, helt ogenerat, viska och börja peka finger. I kväll vann vi både i grenen snabb upptäckt och i grenen väluppfostrat beteende. Erkänn nu Poohl och visa lite fair play, vi vann med 2-0, eller hur?

11 kommentarer:

Robsten sa...

Jag kan tyvärr inte svara på kommentarer under Alemdalsveckan. har inte tid, ber om ursäkt.

Robin Shadowes sa...

Nemas problemas. Enjoy vackra Visby istället om det nu går med alla politiskt korrekta stolpskott som förfular den fina gotländska miljö
n.

Robsten sa...

Skall t.o.m. fota lite i dag har jag tänkt. Underbara byggnader ända från 1200-talet.

patrik blom sa...

De underbara byggnaderna från 1200-talet är knappast svenska men däremot framgångsrikt assimilerade ...

Anonym sa...

@patrik blom, har någon påstått att de är svenska?

Hur vet du att de är assimilerade? Bara för att de stått på samma plats sedan 1200-talet innebär inte det att de är assimilerade.

Bara för att man befunnit sig på en plats under lång tid betyder det knappast att man är assimilerad.
Allemand

Robin Shadowes sa...

Ja dom är givetvis danska egentligen, dom gamla byggnaderna. Undrar om pk-maffian ens har tänkt den tanken, att dom sitter i en stad omgiven av byggnader byggda av "piss-danskar". Dom hade väl blivit tvungna att resa hem omedelbart om dom hade kommit på det.

Anonym sa...

Hej Robsten,

när tänker Du granska asiaternas handel och vandel och hat mot oss vita?

Hälsningar "Ricky Echolette"

Svensson sa...

Du kallar Almedalsveckan "gycklarmarknad". Jag vet inte om man ska spåra en ironisk udd i detta. Själv tycker jag Almedalen är helkul för oss politiskt intresserade. Snacka politik mitt i nyhetstorkan, vad kan gå fel? Ett osökt tillfälle att blogga, länka och dra läsare till bloggen.

Själv skriver jag idag om sossepartiets historia, föranlett av Håkan Juholts tal. Vart går Juholt, vart går sossarna? Delar av svaret här.

z999 sa...

SSU ska tydligen demonstrera imorron mot Jimmie Åkessons rätt till att tala i Almedalen genom att boka förstaplatserna och sedan resa sig och gå när han börjar tala.

Det är förståss en normal reaktion för människor som inte har några motargument.

Robsten sa...

@Svensson

Aaahh..det är väl lite både och...tycker jag. Men visst är det jättekul!

Robsten sa...

@Z

Det kunde som sagt SSU glömma. I princip alla sittplatser var reserverade för SD-folk, men inga medlemskort behövdes självklart uppvisas. Gamla tanter och farbröder prioriterades i övrigt på sittplatserna, de är sannolikt inte med i SSU.

De första bänkraderna var reserverade för partifolk ungefär 1 månad i förväg. Hur kan SSU bara få en så dum idé i sina unga hjärnor?

För övrigt syntes bara tre identifierade AFAiter till samt en flicka och pojke som med stort teleobjektiv plåtade alla SDmedlemmar, de flesta är redan plåtade och det ligger hundratals bilder på t.ex. Facebook redan på dem som plåtades. Det är helt omodernt att gå omkring och plåta folk för att regga dem.

Förövrigt så irriterade Frida Metso med att gå omkring med ett stort teleobjektiv och plåta allt som hände vid förberedelserna. Hon plåtade en godisskål, sedan skålen med knappar, sedan skålen med pennor... så initiativrikt!

Det blev lite problem vid ballongerna, när de blåste upp dem, genast sprang Metso dit och på nära håll plåtade allt, med tele. Phuu...

Jag frågade artigt om jag fick knäppa en bild av Metso, ja gör det då sade hon (hon kunde inte gärna neka efter sitt eget plåtande) vi kanske skall plåta varandra när vi plåtar varandra, sade hon därefter. He, he, ja det var ju så skinnskallarna och AFA gjorde för minst ett decennium sedan. Metso har tydligen varit med en hel del.