torsdag, september 07, 2006

Aschberg som moralens väktare

Programledaren Robert Aschberg skriver i Expressen och ondgör sig över SD. Aschberg menar att en röst på SD är en röst för kriminaliteten, detta för att SD som enda parti har s.k. vandelsförsäkran, en försäkran om tidigare straff och psykiatrisk vård. Hur detta kan bli en röst för kriminalitet är nog skrivet i stjärnorna. Aschberg använder ord som "brunt" och "nazism", numera en känd metod för att stigmatisera sina motståndare för att slippa en saklig debatt. Aschberg ger en beskrivning av hur SD kom till, en mycket tveksam beskrivning. Han undviker att beskriva hur Expo kom till, Aschbergs egen organisation, han är med i styrelsen där. En av grundarna till Expo är den ökände brottslingen Tobias Hübinette, senast anhållen för mordbrand hos sin f.d. flickvän.

Familjen Aschberg har en egen intressant historia. När Stockholm växte till en storstad så behövdes det ny mark till bostäder åt alla de nya människor som flyttade in till staden för att kunna försörja sig. Då kom de s.k. tomtskojarna fram. De köpte billig mark i utkanten av stadsbebyggelsen, de styckade upp marken, lovade dra in vatten och avlopp, därefter tog de bra betalt för att sälja sina uppstyckade tomter. Av vattnet och avloppet blev intet, däremot gjorde de grova pengar. Det var så familjen Aschberg byggde upp sin förmögenhet enligt "Storstockholms bebyggelsehistoria" av Ingemar Johansson, nu är Aschberg ett mycket ovanligt namn så jag förutsätter att vår käre Robert är en medlem av denna näringsskickliga släkt.

Likt många andra som delar Aschbergs åsikter så bor de själva långt borta från den verklighet de så ivrigt propagerar för, den multikulturella förorten. Aschberg har, klokt nog, hemlig adress och går inte att hitta på t.ex. "Hitta.se". Jag tar dock för givet att han likt andra med luxuösa åsikter även bor ståndsmässigt, långt från all den verkliga kriminalitet som Aschberg aldrig kommit i närheten av och inte är speciellt intresserad av.

PS. Är det någon som vet var man får tag på ett ex. av den suveräna stockholmsboken "Storstockholms bebyggelsehistoria" så tipsa mig. Boken är i det närmaste omöjlig att få tag på, vi får hoppas att familjen Aschberg inte köpt upp alla ex. och bränt dem.

DS.

1 kommentar:

vinterbadaren sa...

Visst bor maoisten ståndsmässigt:

Detta vedervärdiga kräk gömmer sig under namnet Samuelsson på Renstiernas gata 14 två trappor upp på Södermalm i Stockholm.

På lägenhetsdörren står det Aschberg men nere i porten Samuelsson.Sveriges B-journalist nummer 1.