tisdag, augusti 16, 2005

Fallet Bo, Uppdrag granskning

I kväll gick absoluta höjdarprogrammet i serien uppdrag granskning, i repris. Det handlar om den oskyldigt dömde Bo Larsson, kallad Ulf, som blev utsatt för justitsiemord, (måste man nog säga).
Programmet tog upp de uppseendeväckande brister i polisens undersökning som man inte trodde var möjlig i en rättsstat. Det handlar om att Bo,s dotter angett pappan för övergrepp när hon bevisligen varit i skolan och pappan på jobbet, det handlar om en kåk där gruppövergrepp skett och där en 25 årig strippa skulle ha hållit till, stället är ett äldreboende;
------------------------------------------
-"Flickan har också pekat ut en fastighet där strippan Jessika ska ha bott under dessa vårvintermånader 1995. Uppdrag Granskning har tittat närmare på huset och funnit flera frågetecken.
Det hus flickan pekat ut är ett äldreboende. Och har så varit sedan 1991. Uppdrag Granskning har pratat med föreståndaren på äldreboendet och visat upp flickans teckningar över förövarna. Föreståndaren hävdar att det är omöjligt att en strippa i 25-årsåldern skulle ha kunnat bo i huset utan att bli upptäckt under den period flickan pratat om."
--------------------------------------------
Den utsatta flickan skall också ha varit utan kamrater vid tidpunkten för övergreppen, ändå intygar en kvinna att hon umgått snart sagt varje dag med den "utsatta" flickan.
Hur är detta möjligt frågar vi oss? det blir värre, i programmet togs det upp att åklagaren undanhållit uppgifter som talade till Bo,s fördel samt en massa andra fel skall ha begåtts av inblandade jurister.
Advokaten, Tom Peyron, kvitterade ut en halv miljon för sitt försvar av Bo, han tog inte reda på de mesta rudimentära uppgifter som talade till Bo,s fördel, man kanske skulle blivit advokat, verkar vara en lukurativ branch.
Det mest, i alla fall beklagliga, förhållandet är att roten till hela tradegin går att spåra till behandlingshemmet Ekbacken, där en bluffpsykoterpeut, Kenneth Lind arbetade, han hade tydligen, mer eller mindre, pressat fram hela storyn. Det var belagt i ett annat program om Ekbacken att behandlingshemmet tjänar mer pengar på flickor som blivit utsatta för sexuella övergrepp p.g.a. längre behandlingstider bl.a.

Inga kommentarer: