torsdag, augusti 04, 2005

Polisstat-Rövarstat

I diskussion på swenet.politik har jag förespråkat straffskärpning i vissa fall, t.ex. vid våldsbrott. Människor har då reagerat med att jag vill ha en polisstat. Naturligtvis vill jag inte det, det är ljusår bort att vi skall hamna där i vårt land.
Hur vill jag då att vårt samhälle skall se ut?
Jag vill bo i ett samhälle där kvinnor, barn och män vågar gå ut på kvällarna utan överdriven risk för överfall, rån och våldtäkt, risken kan inte i en normal stat bli noll naturligtvis, då är samhället totalitärt, men dit är det som sagt så långt att det blir löjligt att ens disskutera dessa aspekter.
Om olyckan är framme och man blir utsatt för ett brott så vill jag att det är en hygglig chans att förövarna åker fast, säg någonstans mellan 30 - 60%, där är vi definetivt inte idag.
Jag vill leva i ett samhälle där hot mot vittnen i det närmaste är omöjligt och där det förekommer i extremt liten omfattning.
Jag vill leva i ett samhälle där de kriminella MCgängen är de som är jagade och inte tvärt om, (vi kan ju inte förbjuda motorburen ungdom att organisera sig naturligtvis).
Jag vill leva i ett samhälle där det råder samma gränskontroll som på sjuttiotalet, som förhindrar att de värsta rötäggen överhuvud kommer in i landet, och där strömmen av narkotika i alla fall stryps vid gränsen.
Jag vill absolut leva i ett samhälle där omgivningen skulle ha ingripit vid misshandeln som den på Kungsgatan, där de flesta skulle ha vågat ingripa med den fasta tron att de gjorde rätt, hade fullt stöd av lagen samt att vara förvissade om att den allmänna moralen bjöd att skulle även de hamna i svårigheter så skulle ännu fler av den publika allmänheten ingripa till deras försvar. Att någon skulle ta tillbaka sitt vittnesmål i "mitt" samhälle skulle vara lika otänkbart som att dra ner gylfen och pissa mitt på golvet inne på NK för en normalt uppfostrad person, d.v.s. = 0.
Tycker du detta låter som en pervers fantasi? Ett sjukt samhälle? Eller kanske som något ouppnåeligt? Då bör vi alla ta oss en funderar, en allvarliga funderare, för några decienner sedan var det nämligen ett tämligen normalt sätt att se på samhället.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du menar alltså att det skulle vara så att Shawn Alstersunds närvaro på ett visst mediainressant barnjudoläger förra veckan , skulle vara anledningen till många involverade barn och föräldrars ovilja att prata om vad som hände. Vad är dom oroliga för???? Att Shawns pappa skall Kung Fua ihjäl dom. Eller är ämnet tjatigt...

Robsten sa...

Nej! Ämnet är inte tjatigt ännu. I vilket fall är jag skyldig att svara på kommentarer på de inlägg jag har inne. Nä, har du aldrig varit med i en någorlunda "tight" klubb? Man är oerhört utlämnad till ledarna som vuxen, de kan mobba ur vem de vill, (jag har varit med om det på en skytteklubb jag var med i, den gången var det med rätta), hur är det då med barn? Ledarna kan om de vill mobba ut vilket barn de vill med oerhörd lätthet, de är chanslösa mot ledarna. När det gäller Alstersund tycker jag han bör bli avstängd, (jag är inte det minsta rädd för honom), klubben har inte stängt av honom ännu, det är ett krav på en klubb som fostrar unga människor att en individ som Alstrsund stängs av och inte figurer som ett föredöme för lättpåverkade barn.

Robsten sa...

Att Shawn inte blivit avstängd är väl ett symtom på att allt inte står rätt till på klubben, ett annat bevis var väl barnlägret. Jag får dock lägga till att klubben verkar ha tagit sitt ansvar nu och vidtar de åtgärder som är befogade, det skall de ha "credit" för. Jag väntar dock på Alstersunds avstängning.

Anonym sa...

='Brand New News From The Timber Industry!!'=

========Latest Profile==========
Energy & Asset Technology, Inc. (EGTY)
Current Price $0.15
================================

Recognize this undiscovered gem which is poised to jump!!

Please read the following Announcement in its Entierty and
Consider the Possibilities�
Watch this One to Trade!

Because, EGTY has secured the global rights to market
genetically enhanced fast growing, hard-wood trees!

EGTY trading volume is beginning to surge with landslide Announcement.
The value of this Stock appears poised for growth! This one will not
remain on the ground floor for long.

KEEP READING!!!!!!!!!!!!!!!

===============
"BREAKING NEWS"
===============

-Energy and Asset Technology, Inc. (EGTY) owns a global license to market
the genetically enhanced Global Cedar growth trees, with plans to
REVOLUTIONIZE the forest-timber industry.

These newly enhanced Global Cedar trees require only 9-12 years of growth before they can
be harvested for lumber, whereas worldwide growth time for lumber is 30-50 years.

Other than growing at an astonishing rate, the Global Cedar has a number of other benefits.
Its natural elements make it resistant to termites, and the lack of oils and sap found in the wood
make it resistant to forest fire, ensuring higher returns on investments.

The wood is very lightweight and strong, lighter than Poplar and over twice
as strong as Balsa, which makes it great for construction. It also has
the unique ability to regrow itself from the stump, minimizing the land and
time to replant and develop new root systems.

Based on current resources and agreements, EGTY projects revenues of $140 Million
with an approximate profit margin of 40% for each 9-year cycle. With anticipated
growth, EGTY is expected to challenge Deltic Timber Corp. during its initial 9-year cycle.

Deltic Timber Corp. currently trades at over $38.00 a share with about $153 Million in revenues.
As the reputation and demand for the Global Cedar tree continues to grow around the world
EGTY believes additional multi-million dollar agreements will be forthcoming. The Global Cedar nursery has produced
about 100,000 infant plants and is developing a production growth target of 250,000 infant plants per month.

Energy and Asset Technology is currently in negotiations with land and business owners in New Zealand,
Greece and Malaysia regarding the purchase of their popular and profitable fast growing infant tree plants.
Inquiries from the governments of Brazil and Ecuador are also being evaluated.

Conclusion:

The examples above show the Awesome, Earning Potential of little
known Companies That Explode onto Investor�s Radar Screens.
This stock will not be a Secret for long. Then You May Feel the Desire to Act Right
Now! And Please Watch This One Trade!!


GO EGTY!


All statements made are our express opinion only and should be treated as such.
We may own, take position and sell any securities mentioned at any time. Any statements that express or involve discussions with respect
to predictions, goals, expectations, beliefs, plans, projections, objectives, assumptions or future events or performance are
not statements of historical fact and may be "forward, looking
statements." forward, looking statements are based on expectations, estimates
and projections at the time the statements are made that involve a number of risks and uncertainties which could cause actual results
or events to differ materially from those presently anticipated. This newsletter was paid $3,000 from third party (IR Marketing).
Forward, looking statements in this action may be identified through the use of words such as: "projects", "foresee", "expects". in compliance with Section 17. {b), we disclose the holding of EGTY shares prior to the publication of this report. Be aware of an inherent conflict of interest resulting from such holdings due to our intent to profit from the liquidation of these shares. Shares may be sold at any time, even after positive statements have been made regarding the above company. Since we own shares, there is an inherent conflict of interest in our statements and opinions. Readers of this publication are cautioned not to place undue reliance on forward, looking statements, which are based on certain assumptions and expectations involving various risks and uncertainties that could cause results to
differ materially from those set forth in the forward- looking statements. This is not solicitation to buy or sell stocks, this text is
or informational purpose only and you should seek professional advice from registered financial advisor before you do anything related
with buying or selling stocks, penny stocks are very high risk and you can lose your entire investment.