onsdag, september 28, 2005

Sverige, denna ankdam på jorden

Jaha, en Färja som skall till Talinn går på grund, tekniska fel påstår ledningen, det kan vi nog inte ta för givet. När färjan "Regina Baltica" går på grund bjuder personalen på gratis sprit, mycket olämpligt, börjar skeppet sjunka kan det bidra till en katastrof. Nu gick allt bra dock, färjan kunde backa från grundet utan större problem, personal hade naturligtvis kollat att inte skrovet sprungit läck innan de backade skutan. vad händer nu? Jo i detta land där socialstyrelsen härskar med järnhand och där "curling"pedagogik sitter i högsätet från både föräldrar och myndigheter slås denna nyhet upp som en första klassens katastrof, inte det att båtfan gick på grund utan det att personalen hade mage att bjuda på fri sprit! Det är förmodligen värre en masslakten i Stupni do där en hel by slaktades i balkankriget, fri sprit! Vid en olycka!! Hela Sverige rasar i moralisk indignation! de massmediala rubrikerna slår rekord. Ibland blir man trött, jag läser i DN:
....................
- Folk hade ångest. Men några krisgrupper mötte oss inte när vi kom i land, säger Niki Frank.
.........................
Krisgrupper för detta !! Vad blir nästa steg, krisgrupper när en buss kör av vägen i vinterväglag med skrubbsår för två passagerare, eller kanske när ett fyllo spyr på tunnelbanan? Det börjar gå lite väl långt nu.
Jag läser vidare:
......................
Flera passagerare chockades svårt i samband med grundstötningen.
................................
Chockades svårt?! Hur chockade skulle de bli om skutan började sjunka? Nä, håll är på landbacken landkrabbor, ni har inte på sjön att göra!

Inga kommentarer: