lördag, november 19, 2005

DN ledare och den fria flytträtten

"Alla invånare ska ha flytträtt" har DN's ledarredaktion som titel på sin ledare i dag lördag. DN's ledaredaktion bor själva samtliga i stockholms innerstad eller på söder enligt hitta.se, de tycker nog att det är bra med flytträtt, speciellt för flyktingar som då bosätter sig i t.ex. Botkyrka.
Ledarredaktionen skriver vidare,
-" Det skulle göra livet lättare för några kommunalråd. Men inte för de asylsökande, och det är dem det gäller."
Nä, snälla ledaredaktion, det är inte bara dem det gäller, det gäller alla andra också, bor man själv i Stockholms innerstad verkar man vara helt omedveten om de problem som finns i de olika kommunerna som tar emot flyktingar.
Vidare,
-"Redan invandrartäta områden blir ännu tätare. Redan trångbodda familjer tränger ihop sig lite till när en eller par anförvanter flyttar in. De asylsökande som inte är högmotiverade att lära sig svenska kan klara sig riktigt bra på sitt modersmål. Men de klarar sig på bidrag och i praktiken utanför det svenska."
En riktig analys, varför förespråkar ni då den fria flytträtten?
Vidare,
-"Trygghet i form av släkt och landsmän betyder mycket. Liksom möjligheten till arbete. "
Skitsnack! Visst betyder tryggheten i form av släkt och vänner mycket, men inte till möjligheten till arbete, det är definetivt inte större möjlighet till arbete i Botkyrka än i någon annan kommun, t,ex, i stockholms innerstad där DN's ledarredaktion bor.
Vidare,
-"Detta förhållande är inte specifikt för Västerbottens inland. I många svenska kommuner har asylsökande mycket sämre möjligheter att försörja sig med arbete än i de bostadsområden som kallas utsatta."
Som KALLAS utsatta? Nä, området där DN'S ledarredaktion bor är i alla fall definetivt inte utsatt i detta perspektiv, stockholms innerstad.
Vidare,
-"Därför måste regeringen avvisa propåerna från de bekymrade kommunalråden om stopplag för flyttning. Utgångspunkten måste vara den asylsökandes bästa. Inte kommunalrådens. Det finns annat man kan göra. Migrationsverket måste bli bättre på att tala om för asylsökande att de faktiskt får arbeta, den informationen är det si och så med i dag. Man måste bli mycket bättre på att informera de nyanlända om var chanserna till arbete är bäst; som i Kronobergs småföretagarbälte. "
Det är inte bara kommunalråden som är bekymrade, en massa andra människor är ännu mer bekymrade, men det är folk som bor i stockholms innerstad lyckligt ovetande om. Chansen till arbete torde förresten vara bäst i stockholms innerstad, där DN's ledarredaktion bor.
Som slutkläm skriver ledarredaktionen så här -"Där möjligheten till arbete finns, dit söker sig gärna nya invandrare. Det gäller bara att veta var." Alla vet vi svaret egentligen, ingenstans är möjlighetrna till jobb så där överväldigande just nu, störst torde de vara där ledarredaktionen bor, i stockholms kommun.

Inga kommentarer: