torsdag, december 08, 2005

UR har ballat Ur fullständigt!!

Såg i förbigående på TV förra veckan, eller var det denna vecka, tiden börjar flyta ihop, ett program från UR. Jag studsade, ur TV'n får jag höra detta:
"Detaljer i samedräkten kan visa vilken sameby man kommer ifrån. Samernas förfäder kom hit som de första invånarna i Sverige, men svenska staten har tagit ifrån dem rättigheter, språk och land."

Detta är alltså ett utbildningsprogram från UR för BARN! Då basonerar UR ut att svenska staten tagit från samernas RÄTTIGHETER, språk och land! Det var som fan! Vi har fått lära oss att europeérna mördade kvinnor och barn när de anföll indianbyar i Amerika, men svenska staten är värre enligt UR.
Att samerna skulle vara de första invånarna i nationen Sverige är en ren jävla lögn, de första människorna kom alleftersom isranden drog sig norrut, finns inte en chans att de första människorna skulle kunnat vara samer i det territorium vi kallar Sverige i dag. Skandalöst! det är dags att några börjar reagera på detta program. För några år sedan föreslog UR redaktionen att människosmugglare skulle kallas "människohjälpare". Nästa steg blir väl att URredaktionen tycker att vi kan bränna lagboken på bokbål. >:|

Inga kommentarer: