I dag onsdag finns det två artiklar om flyktingpolitiken i dagens DN. En artikel handlar om att kommunera inte vill, eller kan ta emot fler flyktingar. I den andra artikeln, DN debatt, så argumenterar Fridolin samt en del andra från V och MP för att fler flyktingar skall få stanna av de som berörs av den tillfälliga flyktingamnestin.
Fridolin och de andra undertecknarna menar att reglerna är för strängt hållna av Migrationsverket, att en betydligt högre siffra än runt 50% skall få uppehållstillstånd. De är också kritiska till att tillfälliga uppehålllstillstånd getts till de som inte omedelbart kan avvisas.
Man kan tycka att dessa artiklar är motsägelsefulla, dels har vi riksdagsmän som ivrar för att ännu fler flyktingar skall få stanna (flyktingar är fel ord då de faktiskt inte bedöms som flyktingar), dels har vi kommuner som inte kan ta emot fler flyktingar. Vissa kommuner som Danderyd och Vellinge i Skåne har i princip aldrig någonsin tagit emot några flyktingar som det mycket riktigt står i "kommunartikeln". I den artikeln tar Integrationsverkets generaldirektör Andreas Carlgren bladet från munnen och säger, -" Förr eller senare lär kommunerna ställa upp med de platser som behövs."
Javisst, de blir väl tvingade annars. Vi undrar om Danderyd, Lidingö, Djursholm och andra liknande kommuner runt om i Sverige kommer att ta emot några flyktingar denna gång, eller om det blir som vanligt, fattiga kommuner som Botkyrka vilka redan tagit emot en ofantlig mängd flyktingar, blir de som även denna gång får ta emot flyktingströmmen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar