torsdag, maj 04, 2006

Fotbolls-VM

Det är fotbolls-VM i sommar, det kommer att hållas i Tyskland, på överkomligt reseavstånd från Sverige. Nu är det tydligen många människor som försökt få biljetter till detta VM. Det är dock mycket svårt efter vad jag hört, många mycket fotbollsintresserade människor har inte lyckats komma över några biljetter, detta trots att de anmält sitt intresse långt i förväg, ja en del har varit på jakt i över ett år och väntat på biljetter.

Nu är det ju många människor som faktiskt kommit över biljetter, de har fått biljetterna från sitt företag i de allra flesta fall. Det rör sig ofta om personer som har en någorlunda hög position i ett företag, de har fått köpa biljetter till hela släkten i vissa fall.

Tycker någon att detta är orättvist? För några år sedan var det debatt om alla slipssnubbar som plötsligt gick på ishockey, nu är det väl dags att flytta fokus till fotbollen. Vad säger svenska fotbollförbundet? Skall fotbollen bli en överklassport? Skall pengarna styra vilka som får tillfälle att köpa biljetter?

Fotboll har alltid varit en arbetarklassport, tydligen skall slipssnubbarna ta över denna sport. Vi undrar hur fotbollen skulle utvecklas om de trogna skarorna ur de lägre klasserna skulle överge sin idrott. Alla förstår att fotbollen inte skulle klara sig länge.

Det är nog dags att ta upp en diskussion om hur biljetter till VM skall fördelas. Att de som försökt få biljett och inte lyckats komma över en reagerar mer är mycket konstigt.

Inga kommentarer: