lördag, maj 06, 2006

Vem tror på forskare och ”undersökningar” längre?

Läser man dagens, lördag/fredag, DN och SvD så får vi veta att det konstaterats genom undersökningar att det är farligt att dricka kranvatten, det ger cancer i urinblåsan. Det är hälsosamt att dricka alkohol, förhindrar sjukdomar i hjärtat. Det är dessutom ofarligt att käka aspartam, detta enligt en stor EU undersökning, forskarna är väl sponsrade av industrin kan man tänka. Alkoholindustrin med vinindustrin har väl sponsrat forskarna som kommit fram till alkoholens nyttoeffekter förmodar jag. Producenterna av svindyrt bordsvatten har väl sponsrat forskarna som plötsligt upptäckt kranvattnets farlighet.

Skall vi gå efter de senaste rönen skall vi alltså käka aspartam, drick fyra, fem glas alkohol om dagen (det står faktiskt inte i vilken form de menar i tidningen, kan det vara Vodka?) samt sky kranvatten som pesten.

Kvalitén på dessa undersökningar kan vi ju själva sluta oss till genom vanligt enkelt förnuft. Kranvatten kan komma från många olika vattenkällor, för några år sedan fick jag mitt kranvatten från grundvattnet, nu får jag det från Mälaren. Ledningarna är sannolikt av mycket olika kvalité på olika ställen, en solklar otillåten generalisering således.

Följden av alla dessa undersökningar blir att den vetenskapliga stringensen urholkas alltmer, ingen tror längre på några undersökningar. Vem minns inte varningslarmet om chipsens farlighet, ja t.o.m. potatis var ju rena giftet. Forskarna har själva snart förbrukat sitt eget förtroendekapital. Riktig vetenskaplig forskning med fullgod vetenskaplig stringens är väl ett minne blott.

Själv tänker jag dricka mycket kranvatten, dricka lite sprit, absolut inget vin, samt undvika aspartam. Ni andra gör som ni vill.

3 kommentarer:

kevinmorgan2652184594 sa...

Get any Desired College Degree, In less then 2 weeks.

Call this number now 24 hours a day 7 days a week (413) 208-3069

Get these Degrees NOW!!!

"BA", "BSc", "MA", "MSc", "MBA", "PHD",

Get everything within 2 weeks.
100% verifiable, this is a real deal

Act now you owe it to your future.

(413) 208-3069 call now 24 hours a day, 7 days a week.

Humle och Dumle sa...

Mysko kommentarer du har!
Men mitt inlägg var bara en fortsättning på debatten om vad som är ok att fylla kroppen med. Libertianerna på Henrik Alexanderssons blogg (http://www.henrikalexandersson.blogspot.com/) skriver om en annan intressant vinkling på detta. Skall man få stoppa i sig vad som helst, så länge det inte direkt skadar andra människor?
/ MVH Dumle

Robsten sa...

Ja, det är någon spamspindel som hittat till min site, får väl försöka ta bort den.
Mja, jag är ingen libertian själv, men jag tycker väl de har en poäng i att varje människa är ansvarig för vad den stoppar i sig. Nu gällde mitt inlägg främst den märkliga s.k. forskning och undersökningar som folk börjar garva åt, sprit är nyttigt och kranvatten skadligt!!! Vad fan skall vi få höra härnäst? Morötter är skadliga men amfetamin förlänger ditt liv?