torsdag, september 21, 2006

Granskning av Helene Lööw

När röstsiffrorna för "övriga partier" började stå klara på måndagen så kom chocken, det "främlingsfientliga" Sverigedemokraterna hade fått nästan 3 % av rösterna som avgavs på valdagen. Det etablerade politiska Sverige var chockat. Kvickt togs Helene Lööw fram ur byrålådan för att analysera katastrofen.

I en artikel i DN så får Lööw göra sin katastrofanalys. Nu är det dags för det etablerade politiska Sverige att slå tillbaka. I artikeln står det,

- Hon konstaterar att SD och andra extremnationalistiska rörelser nu är på god väg att återupprätta samma "bruna" Sverigekarta som kring andra världskriget:

Samma BRUNA Sverigekarta som under andra världskriget? Skulle SD alltså vara brunt? Vad exakt är det som är "brunt" i SD:s politik? Enligt SD:s partiprogram så tar de avstånd från allt nazistiskt och fascistiskt, så vad är det som är "brunt"?

Vidare skriver Lööw i samma artikel,

- Det handlar om kvarvarande strukturer och traditioner, som ärvs mellan generationerna. Fästena har hela tiden funnits där, i Skåne, Värmland, Västkusten, Mälardalsområdet och Västernorrland. I Norrbotten var de starka under 1930-talet, men där har Sverigedemokraterna ännu inte kommit lika långt med återetableringen som på andra ställen.

Kvarvarande strukturer och traditioner som ärvs mellan generationerna? Menar Lööw att de ärvt sina nazistiska böjelser från andra världskriget? Nu var ju inte SD nazistiskt, Lööw säger själv längre ner i artikeln att SD inte är nazistisk eller ens rasistiskt, ändå har de ärvt sina nazistiska böjelser? Hur är detta möjligt? Hur kan man överhuvudtaget ärva politiska uppfattningar, som legat dolda i generationer? Har man haft hemliga undervisningstimmar i något mörkt hörn av hemmets bibliotek? "Fästena har hela tiden funnits där”, vilket kvalificerat snömos, är detta grundat på vetenskap? Lööw konstaterar att de ännu inte etablerat sig i det forna naziinfluerade regionerna i Norrbotten, kan det möjligtvis bero på att de inte tagit emot några större flyktingströmmar käre Lööw? I alla de regioner där Lööw anar forna nazistiska fästen är regioner som tagit emot stora flyktingströmmar, detta har tydligen inte slagit forskaren Lööw, eller så vill hon inte erkänna det nästan övertydliga sambandet.

Som sagt, lite längre ner i artikeln så citerar DN Lööw,

- som hon varken anser vara nazister eller rasister - trots sitt ursprung i öppet rasistiska Bevara Sverige Svenskt.

Ändå har SD ärvt sina idéer från andra världskrigets nazirörelse, mycket ologiskt.

Lööw anser att de etablerade partierna skall ta debatten, som det heter, med SD, däremot varnar hon för att det inte kommer att bli någon enkel match, så här skriver hon,

- Är det någonting de kan så är det varenda siffra vad gäller flykting- och invandringspolitiken och kring brottsligheten.

Jaha, de kan varenda siffra, kan de då kanske ha någon poäng om de nu är så faktaspäckade? Eller spelar fakta inte någon roll, är det en ideologi som skall härska och helst inte ifrågasättas med något så simpelt som torra fakta?

Helene Lööw är Filosofie doktor och har disputerat vid Göteborgs universitet, man tycker att hon skulle kunna prestera bättre än så här, med massor av logiska kullerbyttor i en artikel. Jag förstår att det var bråttom att göra en analys på "valkatastrofen", men detta?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jojo... Nu skakas grundvalarna för det förljugna PK-samhället. Förståsigpåarna skyndas fram för att förklara för röstboskapen.

Vi andra ser hur revolutionen äntligen påbörjats. För första gången på länge ser det ljust ut.

Humle och Dumle sa...

Du kanske är den nye Saida - läste din gissning inför valet. Du låg ju grymt nära! Återkom 2010 så skall jag sätta en femhundring på dina tips.
/ Dumle

Robsten sa...

Det är lättare än man kan tro. Först, titta på SIFOS siffror, de är alltid närmast. Sedan pratade jag med folk från SD, de gissade säkert3 % kanske 4% p.g.a. det drag de kände.