tisdag, november 01, 2011

Migranternas tid, del 2

I min ålder är det sällan man får en "aha-upplevelse". I kväll fick jag dock en av dessa sällsynta upplevelser. Det var när en engelskspråkig expert med förtroendeingivande expertögon tittade rakt in i kameran och sade följande:
Det kan bli svårt att sälja in arbetskraftsimmigrationen nu när arbetslösheten ökar överallt i Europa.

Jag har varit kritisk till vår immigrationspolitik rätt länge. Men just i kväll förstod jag att multikulturalismen och immigrationspolitiken inte har med förnuft eller logik att göra, det är en religion. Denna religion står över alla argument, alla bevis och alla påtagliga manifestationer. Vi kan således lägga ned all förnuftbaserad debatt. 


Länk SVT  

11 kommentarer:

Anonym sa...

Håller helt med dig i analysen.
Det är ett trauma mantra för PK
kärringarna att dom inte får visa sin godhet.
Men jag går gärna ner i levnadsstandard och och sämre vård för mig på ålderdomen för att slippa detta samhälle man läser om dagligen

Robin Shadowes sa...

En religion som vi måste underkasta oss lika mycket som självaste islam. Snart blir kättare som oss brända på bål.

z999 sa...

"Denna religion står över alla argument, alla bevis och alla påtagliga manifestationer. Vi kan således lägga ned all förnuftbaserad debatt."

Jag tror det ligger väldigt mycket i det där. SD's beräkning av invandringens kostnader hade annars fått ett helt annat genomslag. Istället har den fakta SD la fram bemötts som om det handlar om åsikter.

Robsten sa...

"Men jag går gärna ner i levnadsstandard och och sämre vård för mig på ålderdomen för att slippa detta samhälle man läser om dagligen"

Det står nog på programmet i vilket fall, med nuvarande politik blir det ännu värre.

Anonym sa...

Anmäl programmet på:
http://www.radioochtv.se/Tillsyn/Granskning-av-program/Anmalan/

Det var den sjukaste mest osmakliga sjuka propaganda jag någonsin skådat.

Anonym sa...

Du har så rätt Robsten, mulikulit är en religion/ideologi som saknar allt förnuft. Det finns ingen som helst politisk vilja att stoppa detta ( hos 7-klövern). Man förstör medvetet ett land och svenskarna får betala notan.
Jag tror att politikerföraktet växer för varje dag.
Är det meningen att vi skall känna lojalitet till våra makthavare och försvara vårt land? Det gör vi knappast och det blir Sveriges nations förfall.

Vi har idag facit när det gäller nazism och kommunism. Undra hur vi ser på ideologin multikulti om 50 år?

/Kajsa

Kastor sa...

Vrede,förakt,äckel,uppgivenhet jag ser fram mot melodifestivalen.

Robsten sa...

Såja, såja. Jag förstår frustrationen, men det hela är väl till viss del ett spel också. Allt färre tror på psalmerna.

z999 sa...

"Det kan bli svårt att sälja in arbetskraftsimmigrationen nu när arbetslösheten ökar överallt i Europa."

Frågan är ju varför det ska säljas in? Strategin just nu är att övertyga företagare om det positiva i att kunna anställa folk från vartsomhelt i världen med motiveringen att man låter kompetensen avgöra och inte etniciteten. På riktigt handlar det om att anställa någon som man kan betala lägre lön till. Har man ett företag som vunnit en upphandling i kommun eller landsting så behöver inte jobbet utföras heller mer än väldigt bristfälligt vilket innebär väldigt stor frihet i vem som anställs.

z999 sa...

Antirasisterna kliver över lik för att visa hur goda och toleranta de är-
http://www.dn.se/kultur-noje/kronikor/maria-schottenius-kaliber-tar-upp-viktiga-fragor-dit-det-offentliga-ljuset-salla

Citerar:
Sara Mohammed hos stödföreningen ”Glöm aldrig Pela och Fadime” säger att poliser undviker att ställa viktiga frågor till de misstänkta på grund av att de är rädda för att bli kallade rasister. En polis som tillfrågas håller med. Man håller inne med vissa frågor för att man är rädd om sitt jobb.


Att regeringen och Reinfeldt skulle se dessa dråp som ett problem är helt osannolikt. Det vore ju som att regeringen plötsligt skulle se våldet från afa som ett problem.


Det är bra att den tre kvinnor starka redaktionen för ”Kaliber” väljer att ta upp frågor dit det offentliga ljuset sällan når.


Det imponerar möjligen på djupt troende antirasister. För mig är det övertydligt att "uppmärksamheten" enbart syftar till att sopa problemet under mattan.

z999 sa...

"Det kan bli svårt att sälja in arbetskraftsimmigrationen nu när arbetslösheten ökar överallt i Europa."

Borde det inte vara väldigt lätt? Antirasisternas syn på demokrati är ju att en majoritet i riksdagen har rätt att köra över en eventuellt folklig majoritet. Makten utgår från politikerna enligt dom och inte från folket som var den gamla definitionen av demokrati.

Om man har en samstämmig media samt en överlägsen majoritet i riksdagen, inte ens V bryr sig ju speciellt om arbetslösheten, så verkar det väldigt konstigt att man skulle ha svårt att "sälja in det". Felet för antirasisterna är väl inte SD utan verkligheten i sig självt.