måndag, maj 28, 2012

Twitterstormar och svenskhet


Det sägs ha utbrutit en twitterstorm efter att Björn Söder ifrågasatt svenskheten hos Loreen efter hennes överlägsna seger i Eurovision Song Contest. Själv såg jag bara twitter där Söder påpekade de kommande kostnaderna, en fråga som också dryftas i våra tidningar. En del andra nationalistiska personer har på Facebook dock tagit upp frågan om att de olika nationaliteterna har eroderats vid den omtalade tävlingen, ur flera aspekter. Själv minns jag den tid när bidragen skulle framföras på respektive länders nationalspråk. Jag tror att denna regel var dömd att gå under, oavsett hur nationalistisk sinnad jag än är. 


Sedan kan man förståss fråga sig hur seriös tävlingen är överhuvudtaget och om det är värt att ta upp ett debacle som mest liknar en storm i ett vattenglas. Det intressanta är egentligen att det inte var Söder eller någon annan nationalist som startade den politiska vinklingen av denna tävling och Loreens seger, det var tvärtom mångkulturförespråkarna.  Redan innan tävlingen skrev Jimmie Baker så här på sin blogg.


Samtidigt som Loreen är en duktig artist så representerar hon också, med sitt (enl. Wikipedia) marockansk-berbiska påbrå, Det Nya Sverige. Loreen är ytterligare ett exempel på att Sverige berikas när människor väljer att komma hit.


Tro mig Baker, vi kan hitta många exempel på när "berikningen" inte har fallit ut fullt så lyckligt. Dessutom är frågan inte adekvat överhuvudtaget när det gäller om vår immigrationspolitik varit lyckad eller inte, det är att infantilisera hela frågan. Jag anser inte att vi skall göra politik av en tävling, även om en ny medborgare i vårt land kommer sist i någon tävlingen eller om en infödd svensk vinner nästa gång. Det är att sänka sig på en för barnslig nivå. Vidare skriver Baker så här.


Avslutningsvis: samtidigt som de flesta av oss kommer att njuta av kvällens färgsprakande melodifestival, heja på och hoppas på att Loreen och Sverige tar hem 1:a-platsen, så kan SD-trollen att sitta hemma i sin tråkiga och destruktiva ensamhet, knaprandes på ett tort knäckebröd med en sillbit, titta på en svart-vit pilsnerfilm och drömma sig tillbaka till det fattiga och lortiga Sverige som guskelov aldrig kommer att komma tillbaka!


Sverige var fattigt under en lång tid. Människor släpade och slet 12 timmar om dagen. Bostadsstandarden var låg och hela syskonskaror levde i samma rum, ibland sov de i samma säng. Under missväxt eller när konjunkturen vår i botten överlevde stora delar av Sveriges befolkning på sill och potatis. Det var säkert smutsigt i vissa hem, då vi levde i ett jordbrukssamhälle och ett industrisamhälle i vardande, men att raljera som Baker gör om detta är att spotta på de generationer som faktiskt byggt upp det samhälle som Baker nu drar nytta av. Att SD skulle vilja tillbaka till den skriande fattigdom som våra tidigare generationer arbetade sig ur är att direkt ljuga. Det är inte SD som står för en ekonomisk vanvettig immigration eller att rädda hela Europa med svenska resurser. Jag tror att t.o.m. Gösta Bohman kraftfullt skulle ta avstånd från Bakers osmakliga raljerande, men Reinfeldt gör det säkert inte. 


Det är tydligt att de som förespråkar ett multikulturellt samhälle redan från början hade tänkt dra växlar på den redan i förväg segertippade Loreen. Sångstjärnan själv lär ha sagt detta i tidningen Novell enligt DN. 


Jag är inte för att bevara kulturen. Ta den och gör vad fan du vill med den.


Lite längre ner i samma artikel står det så här.


Loreen själv har inspirerats av sina föräldrars berbiska kultur bland annat i sin scenkonst. Sminket har inspirerats av berbiska kvinnors tatueringar och även sättet att använda mellantoner i sången har hon blivit influerad av.


Nu kan man ju tycka att de två påståenden strider mot varandra. Vi kan ta vår svenska kultur "och göra vad fan vi vill med den", samtidigt som Loreen har inspirerats av sin berbiska kultur. Hur menar Loreen egentligen? Skall vi bevara den berbiska kulturen med avveckla den svenska?


Många har glatt sig mycket åt Loreens seger i Baku, där hon ju dessutom månade om yttrandefriheten enligt välvilliga rapporter. Det är trist att behöva skriva en sådan här artikel som ju lägger lite sordin på glädjeruset, men tyvärr så kommer nog detta att bli en återkommande fråga i framtiden. Denna gång var det faktiskt multikulturalisterna som startade debatten. 


Länk Baker


Länk DN


SVT Nyheter

78 kommentarer:

Anonym sa...

MERA KULTUR PÅ VÄG

I stället för den kultur, som inte finns i Sverige, är nu äntligen mycket mera kultur på väg hit från Marockos världsdel.

Storebrors huvudmegafon, Sveriges radio, meddelar idag 28/5, gång på gång, som viktigaste nyhet:

”FÅ ENSAMKOMMANDE UNGDOMAR ÄR ANKARBARN
Bilden av att de ensamkommande flyktingbarn och ungdomar som kommer till Sverige i första hand skulle fungera som så kallade ankarbarn för att få hit resten av familjen stämmer inte.”

Tresor Kayro intervjuas. Han kom helt plötsligt som ensamt barn från Burundi I Afrika. Han har inte tagit hit några anhöriga än.

Varför just till Sverige? Och hur? Flög han som en flyttfågel? Det får vi inte veta. Däremot förklaras nödvändigheten av att Sverige skall leda mottagarligan i Europa vad gäller ”ensamkommande” av Linus Torgeby. ”verksamhetsutvecklare för flyktingfrågor på Rädda Barnen”.

Linus Torgeby, 35 år, är en gammal och betrodd man, som Sveriges radios lyssnare skall lita blint på. Hans uttalanden kan och får aldrig ifrågasättas. Genom hans mun talar en ännu mäktigare men osynlig ande.

/ Info

Anonym sa...

Multi-kulti ?
Jag såg rysk "kultur" och lite estnisk (får man skriva så?) och sedan cirka 23 engelsksjungande sinsemellan helt utbytbara bidrag utan nämnbara kulturella egenheter.
Förutom danskans käcka kaptensmössa förståss.
Nämnas kan ju också att bland alla engelsksjungande den ende "riktige" engelsmannen kom tämligen sist.
(Nu kom jag på att det är "etnisk" man inte får skriva.)

Tjalle

Anonym sa...

"men Reinfeldt gör det säkert inte"Nej varför skulle han göra det?

Han är inte svensk enligt era och nazisternas definitioner på svenskhet.

Robin Shadowes sa...

Jag betvivlar starkt att Loreen månar lika mycket om yttrandefriheten i Sverige. Snarare är hon säkert för mer censur så att nedbrytandet av det forna svenska samhället kan fortskrida utan inblandning.

Robsten sa...

Ja,...hon är obetydlig och jag bryr mig egentligen inte. Hon får väl tycka vad hon vill, vad spelar det för roll? Jag tvekade innan jag skrev något. Men hon utnyttjades av multikulturalisterna som slagträ. Dessutom bjöd hon ju på ett självmål i sin intervju. Svårt ibland att inte springa fram och skjuta in bollen i öppet mål.

Nisse sa...

Varför håller (SD) och (SD)-företrädare på och utkämpar slag som redan är vunna? Att Baker resonerar som han gör beror på att det, även i hans föreställningsvärld, finns en underförstådd fond av att invandringen och integrationen till stora delar är misslyckad. De lyckosamma fallen är inte alls regel och måste lyftas fram särskilt, så att även den mest trögtänkte fattar poängen.

Ingen annan utanför den närmst sörjande kretsen av nationalister ser heller Loreen som annat än svensk med berbisk etnicitet. Hennes förhållningssätt till vad som utgör den svenska kulturen läser du ju som f-n läser bibeln. Jag skulle vilja säga att den invandrare i första, andra eller tredje generation som inte känner sig delvis främmande inför båda sina kulturer, och därför kan (eller måste) förhålla sig friare till dem, har inte ägnat frågan speciellt mycket tankeverksamhet.

Det skulle också vara bra om Robin Shadows redovisade några skäl för att Loreen "säkert" är för mer censur. Finns det överhuvudtaget någon anledning att tro det? I väntan på att en källa redovisas: vad är som får (SD)-sympatisörer att tro att man kan lägga ord i andras mun och fritt fabulera om vad andra har för åsikter, och samtidigt räkna med att bli tagen på allvar? Det funkar säkert fint på Avpixlat och liknande kloaker, men i en politisk diskussion med vuxna och tänkande människor gör det inte det.

Mats sa...

@Nisse:
"Varför håller (SD) och (SD)-företrädare på och utkämpar slag som redan är vunna? Att Baker resonerar som han gör beror på att det, även i hans föreställningsvärld, finns en underförstådd fond av att invandringen och integrationen till stora delar är misslyckad. "

Bakers text visar att ingenting är vunnet. Kändes som en tidsresa tillbaka till 80-talet när multikultiförespråkares argument och resonemang såg ut på just det där sättet.

Mats sa...

Det är synd att en seger i ESC inte betyder en vinst för landet som vinner-
http://www.resume.se/nyheter/media/2012/05/28/svt-raknar-med-forlustaffar/

Är det inte fel i arrangemanget någonstans om man inte kan få in tillräckligt med pengar på det? Man får väl va glad att Loreen själv blir rik på det hela i alla fall.

Swedish Dissident sa...

Nisse: Fast problemet är att den här typen av individuella föredömen hjälper till att upprätthålla status quo, och det är ju inte de aktuella individernas fel utan status quo-upprätthållarna. Båva månde för den dagen då en svensksomalier lyckas bli utexaminerad läkare utan affirmative action. Det kommer att köras om och om och om igen som ett bevis för att "rasisterna hade fel".

Mats sa...

@Nisse:
"Det skulle också vara bra om Robin Shadows redovisade några skäl för att Loreen "säkert" är för mer censur. Finns det överhuvudtaget någon anledning att tro det?"

Andra som resonerar exakt som hon gör om kultur i allmänhet och om svensk kultur brukar vara förespråkare för mer censur. Jag ser det som en kvalificerad gissning av Robin Shadowes.

Mats sa...

@Nisse:
Om man mot en bakgrund av misslyckad invandringspolitik och integration lyfter fram enstaka exempel på motsatsen på det sätt Baker gör så är man ute efter att luras och bedra folket. Inom reglerna för marknadsföring skulle det vara olagligt.

Mats sa...

Ett logiskt antirasistiskt resonemang:

Dom som är emot nazismen kan fortsätta att köra på små smala och bumpiga landsvägar medans vi andra åker på välplanerade motorvägar som bevisar det positiva med nazismen.


...och det var faktiskt bara en liten del av nazisterna som sysslade med folkmord. Man kan inte döma ut en hel folkgrupp på vad den ytterst lilla delen nazister sysslade med.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

"Jag betvivlar starkt att Loreen månar lika mycket om yttrandefriheten i Sverige. Snarare är hon säkert för mer censur så att nedbrytandet av det forna svenska samhället kan fortskrida utan inblandning."

Det finns inget som är mer roande än när ickesvenskar tror att dom är svenskar och sparkar på andra ickesvenskar för att dom inte är svenskar.

Robsten sa...

@Nisse
jag tycker jag svarat på din fråga.

Robsten sa...

Jag tror inte Loreen är för mer scensur, jag tror inte ens hon har koll på vad hon skulle scensurera. Hon är ett lydigt redskap som gillar och sjunga, det gör hon förvisso rätt bra. Hon är överhuvudtaget inte viktig i sammanhanget.

Robsten sa...

Jag tycker vi lägger ned nazismsnacket Mats. jag tycker de var vidriga och ingenting i dagens politik har någon som helst bäring på vad de sysslade med.

Mats sa...

@Robsten:
"Jag tycker vi lägger ned nazismsnacket Mats. jag tycker de var vidriga och ingenting i dagens politik har någon som helst bäring på vad de sysslade med."

Håller med helt. Och angående Loreen så är det egentligen inte smart att bedöma henne efter några uttalanden i media. Sen när har riksmedia varit ärlig när de citerat vad personer har sagt? Enligt mig är hon en fantastisk artist som lyfte en medioker låt till en nivå som ligger långt över kapaciteten hos låtskrivarna på samma sätt som vissa skådespelare i filmhistorien har lyckats lyfta andrahandsroller till oanade höjder. Eddie Murphy i 48 timmar är ett exempel på det.

Jag delar uppfattningen att låtarna borde sjungas på respektive lands språk för att skapa en särprägel på tävlingen. OK, engelskan underlättar att skapa en stuns i låtarna men det blir lite som om man skulle tillåta doping inom idrott. Gruppen Timoteij har visat ett flertal ggr att det går att skapa en internationell stuns i låtarna utan att sjunga på engelska. Och Loreen hade lätt fixat det på vilket språk som helst.

Mats sa...

Debatten runt Loreen blev alldeles för mycket fokuserad på Björn Söders skriverier och medias desperata sökande efter det icke-svenska kommer i skymundan. Annars så kunde det ha blivit en intressantare diskussion om hur media har reagerat. En önskedebatt för SD försvann.

Anonym sa...

Apropå kommentar #1:

Hos Merit Wager den 28 maj:
En migga skildrar hur lämplig statistik produceras på Migrationsverket.
http://meritwager.wordpress.com/
"En migga: ”Med statistik ..."

Tjalle

Andreas sa...

Sen så kan jag tycka att Söder uttryckte sig klumpigt. Oavsett vad han menade med sin kommentar borde han ha förstått dessa mediala konsekvenser. Men det är å andra sidan säkert inte lätt för SD-topparna när vartenda ord skärskådas och nagelfars till förbannelse för att kunna hitta en tillstymmelse till någon rasism och nazism och andra extrema ideologier att använda som slagträ mot dem.

Nisse sa...

@Swedish Dissident, Robsten...

Vad förväntar ni er, att Loreen aktivt ska ta avstånd från sin andra kultur och förneka den? I så fall: vad skulle det tjäna till? Hon är ingen inkarnation av mångkulturalism även om hon som person givetvis är mångkulturell - det finns antagligen inget sätt att undvika det senare.

@Mats...

Det är en grov anklagelse att påstå att någon är för censur. Det krävs betydligt mycket mer på fötterna än att personen har vissa åsikter som någon gång har delats med någon censur-förespråkare. Den extrema formen av guilt-by-association brukar t.ex Robsten själv, och många (SD)-sympatisörer och systemkritiker med honom, reagera väldigt starkt på när den vänds emot dem. Då måste man vara bättre själv. Om inte, accepterar man att det är på den nivån diskussionen ska föras, och då är väl allt frid och från fröjd och det behövs inga "Blacklist" med journalister etc.

Mats sa...

@Nisse:
"Det är en grov anklagelse att påstå att någon är för censur. "

OK. Jag ger mig. Har du aldrig vunnit någon diskussion förut så har du precis gjort det nu. Jag håller alltså med i resten du skrev till mig.

Sen har ju Loreen engagerat sig (nåja...) i mänskliga rättigheter och där ingår ju yttrandefriheten (som inte är samma sak som rätten till ärekränkning).

Mats sa...

@Nisse:
"Vad förväntar ni er, att Loreen aktivt ska ta avstånd från sin andra kultur och förneka den? I så fall: vad skulle det tjäna till? Hon är ingen inkarnation av mångkulturalism även om hon som person givetvis är mångkulturell - det finns antagligen inget sätt att undvika det senare."

Jag förnekar bestämt att hon skulle vara mångkulturell. Jag ser henne som en produkt av amerikansk kulturimperialism (ej menat som något negativt) så länge hon inte avviker genom att tävla för Sverige med att sjunga på marockanska. Inte just sjunga kanske men att framträdandet innehåller något typiskt och tydligt marockanskt och något tydligt och typiskt svenskt. Fast samtidigt tycker jag inte att det är speciellt viktigt vilken kultur hon företräder så länge hon ser till att vinna. Det är fel tillfälle att framhäva någon kultur alls.

Mats sa...

Jag tror att Alexander Rybacks seger för Norge ansågs som större av samtliga norrmän. Han hade ju större segersiffror och han framhävde i högsta grad norsk kultur samt tillägnade låten det norska folket när han segersjöng den efter tävlingen.

Swedish Dissident sa...

Nisse: Jag förstår inte riktigt vad du menar och vad det har att göra med det jag skrev. I couldn't care less om "Loreens" kultursyn. Det handlar mest om att individer med något slags utomeuropeisk bakgrund används som slagträn och har funktionen av att befästa det mångkulturalistiska och immigrationspolitiska status quo, både diskursivt och realpolitiskt.

Anonym sa...

Landsflyktingen oroar sig över att ickesvenskar används som politiska slagträn .

Skojigt!Björn Söder skrev direkt efter vinsten:

Sverige?


Inget annat.
Sen kom det normala flödet av tillrättalägganden och nonsens som alltid kommer så fort någon ur partiet talar direkt ur hjärtat utan att slå på pkfiltret.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Swedish Dissident sa...

Ja, som ni säkert förstår har rättshaveristen i fråga letat sig till min blogg, men omgående modererats bort eftersom han inte kan eller vill diskutera utan att hetsa upp sig (folk får gärna kritisera det jag skriver, anmärka på slarvfel eller vad fan som helst men det här har jag ingen lust med). Det jag menar utvecklar jag i min längre recension av Byron M. Roths (som har ashkenazimjudiiskt ursprung så någon "nazism" är det inte tal om) fenomenala bok "The Perils of Diversity" som jag förhoppningsvis kommer att ha tid att publicera senare i veckan. Det rör sig om forskningsrön som måste spridas till offentligheten i sin helhet.

Robsten sa...

radering

Mats sa...

Spöket Björn Söder, alltså medias vantolkning av hans twitter, har rätt. Jag menar, hur mycket fantasi krävdes det för att säga det Ryback sa när Norge vann? Ändå gör det så stor skillnad och ger en landskampskänsla som jag tycker är oerhört viktig, nästan själva poängen med ESC. Det ska liksom vara "Ha! Där spöade vi skiten ur övriga Europa!". Nisse här och en del andra tycker säkert att Loreen inte kan uttrycka sig så eftersom hon inte har den känslan som en andra-generations-invandrare (eller vad dom nu kallas). Inte? Och vad gör man då? Är det någon som tror på att JF Kennedy verkligen kände sig som en berlinare när han sa "Ich bin ein berliner!"? I vissa sammanhang är det ok att inte uttrycka sig efter sina känslor, inte bara ok utan en plikt.

Utan den svenska flaggan i bakgrunden så kunde ESC ha varit en MTV-show. Kanske lika bra att MTV tar över ESC som det är i nuvarande tappning. Jag tror att det blir så till slut för ingen reagerar och jag känner mig rätt ensam om att se ESC som en landskamp när inte ens vinnaren känner sig som representant för Sverige.

Robsten sa...

Jag har drabbats av den fruktansvärda tanken att Loreen också kan vara lite feltolkad och vinklad av media. jag vet inte. men läs i alla fall denna, rätt kul i alla fall:

http://www.aftonbladet.se/debatt/kronikorer/martinezpeleta/article14903935.ab

Anonym sa...

När jag säger att Johan Lundberg tar avstånd från svensk fascism svarar den stackars landsflyktingen att han klarar sig utan Lundbergs "kulturkosmopolitism" och tydligare än så kan han inte yttrycka ett instämmande i sin roll i den sfär som Lundberg tar avstånd från

Därefter ser han ifrågasättande istället för beundran av hans svamlande av floskler som så hotfullt att han inför kommentarmoderering.

Anonym sa...

"Spöket Björn Söder, alltså medias vantolkning av hans twitter, har rätt."

Björn Söder som lever i en värld dör homosexualitet har samma värde som pedofili sa:

Sverige?

Vad detta betyder när det kommer från just honom finns ingen anledning att tvivla över.

Att han sen är tvungen att sätta på sig den tunga pkkostymen lurar ingen.

Mats sa...

Där ser man. Inte visste jag att media tagit gamla intervjusvar för ge "rätt" bild av Loreen. Tänk om det hon sa om att hon tagit intryck av berbisk kultur har pressats fram genom ledande frågor?

Mats sa...

@Anonym:
"När jag säger att Johan Lundberg tar avstånd från svensk fascism svarar den stackars landsflyktingen att han klarar sig utan Lundbergs "kulturkosmopolitism" och tydligare än så kan han inte yttrycka ett instämmande i sin roll i den sfär som Lundberg tar avstånd från"

Det var det mest enkelspåriga jag läst av dig Anonym. Helt otroligt att du kan vara så totalt insiktslös om din egen kapacitet att du tror att du kan jämföra dig ens på något sätt mot Swedish Dissident. Till att börja med så handlar dina inlägg enbart om att klistra epitet på andra och detta på nivån "du är dum". Anledningen till att du kallar alla SD'are för nazister är för att du saknar kapacitet att kritisera SD's ståndpunkter och partiprogram. Du är inte representativ för antirasismen och du har aldrig något intressant att komma med. Gamla utdebatterade ämnen som SD's tallinresa tuggar du om i det oändliga så att det känns som att man av misstag klickat in på en väldigt gammal tråd.

Mats sa...

@Anonym:
"Björn Söder som lever i en värld dör homosexualitet har samma värde som pedofili sa:"

Det har haft samma värde som pedofili rent läkarvetenskapligt vilket var vad han syftade på. Om du ska angripa vad Söder har sagt så kunde du ju liksom ha angripit det med att vi inte har samma syn på homosexualitet idag som vi hade för några tiotal år sedan och att Söder fördömer något som samhället har kämpat för att avdramatisera. Sedan kunde du ha fyllt på med att Söder sparkar på de homosexuella som kämpat för sin rätt till...och blah, blah , blah. Men du är för dum att konstruera ett sånt inlägg utan kommer med en vinkling som är så tråkig att klockan i min dator stannade.

Anonym sa...

"Det har haft samma värde som pedofili rent läkarvetenskapligt vilket var vad han syftade på."

Du ljuger om något som är mycket enlkelt att verifiera på flera olika sätt.'

Detta är en sammanfattning från Wikipedia om VAD Söder sagt och HAN SJÄLV motiverat det.

"Söder har i sin blogg på SD-Kuriren under lång tid yttrat sig i en rad politiska och samhällsrelaterade frågor, bland annat homosexualitet. I ett uppmärksammat blogg-inlägg kallade han homosexualitet för en sexuell avart och jämförde homosexualitet med tidelag och pedofili.[1][2] Björn Söder har själv menat att kritiken var riktat mot Pridefestivalen och sexualiseringen i samhället och inte mot homosexualitet i sig, "men vidhöll att det var en avart och onormalt"

Anonym sa...

"Det var det mest enkelspåriga jag läst av dig Anonym. Helt otroligt att du kan vara så totalt insiktslös om din egen kapacitet att du tror att du kan jämföra dig ens på något sätt mot Swedish Dissident"

Jag skulle aldrig drömma om att jämföra mig med en person som spelar offer genom att jämföra sig själv med Alexander Solsjenitzyn efter att frivilligt ha bosatt sig utomlands för att därifrån ägna sig åt att sprida högerextrem propaganda och hat mot muslimer."Anledningen till att du kallar alla SD'are för nazister är för att du saknar kapacitet att kritisera SD's ståndpunkter och partiprogram. "


Det är inga problem att kritisera ett program som har rasbiologi inskrivet i sitt partiprogram.

______________________

1. ”Vi tror inte på teorin om att människor föds som blanka blad som kan
fyllas med vilket innehåll som helst. Miljön har visserligen en stor betydelse för individens
utveckling och samspelar ofta med det biologiska arvet och den fria viljan. Det finns dock
också en nedärvd essens hos varje människa som man inte kan undertrycka i hur hög utsträckning som helst utan att det får konsekvenser.”

2. ”Delar av denna essens är gemensam för de flesta människor och annat är unikt för vissa grupper av människor eller för den enskilde individen.”

3. ”Någon komplett förteckning över vad som ingår i denna mänskliga essens har vi
ännu inte och kommer kanske heller aldrig att få.”

4. ”Till hjälp med att skapa en grovkornig bild kan vi dock ta den moderna vetenskapen och den mänskliga historien. Om det till exempel är så att en viss företeelse i olika varianter förekommit i nästan alla mänskliga samhällen i nästan alla tider, så menar vi att det är rimligt att anta den på något sätt är kopplad till den mänskliga essensen.”

_________________________

Mats sa...

@Anonym:
"Björn Söder har själv menat att kritiken var riktat mot Pridefestivalen och sexualiseringen i samhället och inte mot homosexualitet i sig, "men vidhöll att det var en avart och onormalt""

Och jag håller med Björn Söder. För min del anser jag att det bara är löjligt när heterosexuella försöker inbilla sig själva att de ser homosexuella som något naturligt. Det viktiga är istället hur man är gentemot de som är onormala och undviker att odla fördomar mot dom. Det kommer alltid att finnas människor som avviker från en själv på något sätt och det är hur man är gentemot dom som är det viktiga, för mig alltså. En massa struntprat om att alla är lika värda med mera anser jag vara meningslöst pladder för att förhärliga sig själv.

Att kalla både homosexualitet och pedofili för avart *är* riktigt på samma sätt som att kalla aids och förkylning för sjukdomssymptom. Björn Söder reagerade på att föra fram det onormala som norm och det anser jag också vara fel.

Jag håller också med Björn Söder om pride-festivalen som är för lite allvar och för mycket festival. Det finns fortfarande länder med dödsstraff för homosexuella, huvudsakligen muslimska länder. Pridefestivalen har trots hur verkligheten ser ut hela udden riktad mot kristendomen och extremhögern i Sverige. Islam kritiseras i väldigt vaga ordalag från det hållet om ens överhuvudtaget.

Swedish Dissident sa...

Mats: Tack för uppbackning. Håller med - de flesta "antirasister" beter sig inte så här illa och framför allt brukar de inte vara lika repetitiva. Anonym slutar ju aldrig - en sorts "antifascistisk" duracellkanin.

Anonym: Ge ett exempel på när jag "hetsar" mot muslimer. I kategorin/etiketten Islam så finns flera inlägg som du kan läsa.

Anonym sa...

Symptomatiskt för träskallar med blogg är att dom tror att dom kan fakta och åsiktscensurera sina egna bloggar och sen hålla diskussionen med dom censurerade nån annanstans.'


Det funkar inte med mig.

Anonym sa...

"För min del anser jag att det bara är löjligt när heterosexuella försöker inbilla sig själva att de ser homosexuella som något naturligt."


Det är en naturlig bilologisk avvikelse som existerar både hos människa och djur.

Att vare sig Björn Söder eller du skulle ha kunskap om detta är inte förvånande.

Anonym sa...

"Björn Söder reagerade på att föra fram det onormala som norm och det anser jag också vara fel."


Det är ingen som framfört att homosexualitet är eller ska vara en norm för alla.

Däremot är det ett vetenskapligt belagt faktum att homofobi ofta är grundad i rädsla för egen latent homosexualitet...

Go figure!

Swedish Dissident sa...

Att bli bortmodererad är inte detsamma som att bli censurerad, även om det ibland kan gå hand i hand. Tro mig, jag hade även modererat bort gapiga "högerextremister" om jag hade haft problem med sådana.

Mats sa...

@Anonym:
"Det är en naturlig bilologisk avvikelse som existerar både hos människa och djur."

Du menar att det är en avvikelse alltså? Eller avart som Björn Söder kallar det för att spetsa till det lite.

När det gäller heterosexuella så ses det som en sjukdom om de inte kan få barn. Följer man det konsekvent så betyder det att homosexualitet är en sjukdom även om vi numera har bestämt att det är oetiskt att bota homosexualitet. Homosexuella som inte har någon längtan efter barn kan däremot klassas som friska.

Mats sa...

@Anonym:
"Däremot är det ett vetenskapligt belagt faktum att homofobi ofta är grundad i rädsla för egen latent homosexualitet..."

Eller, den som sa de han va de, som barn brukar säga. Homofobi är ingen erkänd läkarvetenskaplig term så jag tror att du ljuger.

Anonym sa...

"Att bli bortmodererad är inte detsamma som att bli censurerad, även om det ibland kan gå hand i hand. Tro mig, jag hade även modererat bort gapiga "högerextremister" om jag hade haft problem med""


Du har en egen blogg där du kan ägna dig åt att diskutera din censur av fakta och åsikter.

Varför göra det här?

Mats sa...

@Anonym:
"Du har en egen blogg där du kan ägna dig åt att diskutera din censur av fakta och åsikter.

Varför göra det här?"

Jag tyckte att det var intressantare att läsa än dina inlägg eftersom han uttrycker sig i nyanser och med ett lättare sätt att läsa, så för min del var det bra att han skrev om det här.

Mats sa...

Tänk att man kan vara så korkad att man anser att SD's text om människan skulle vara rasbiologi...
https://sverigedemokraterna.se/vara-asikter/principprogram/manniskan/

Anonym kopierar in lite från den texten och skriver sedan "rasbiologi". Han länkar inte grundtexten som inleds med följande:

Varje människa har ett grundläggande och okränkbart värde och varje människa har rätt till frihet, självbestämmande, trygghet, gemenskap samt de basala andliga och materiella grundförutsättningar som krävs för att kunna leva ett värdigt liv.


Om det hade varit någon annan som skrivit inlägget så hade jag trott att det var avsiktligt att inte länka hela texten för att dölja det man inte vill att andra ska läsa. I Anonyms fall så tror jag det beror på slöhet och eventuellt okunskap.

Texten i sin helhet är tvärtemot rasbiologi, undrar hur det skulle sett ut i media annars.

Med tanke på att han inte förstått texten så tror jag inte längre att han har förstått texten i nidvisan om palmemordet heller och inte några andra sångtexter heller för den delen.

Mats sa...

Mångkulturella Malmö och Södertälje är sämst kommuner att bo i.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/har-ar-sveriges-basta-kommun

Robsten sa...

Vi är alla skakade och djupt häpna Mats ;-)

Anonym sa...

"att man kan vara så korkad att man anser att SD's text om människan skulle vara rasbiologi..."Det
är uttrycklig rasbiologi.Det ändras inte av att du inte har förmåga att förstå att om man hänvisar till "en essens" som finns i varje människa, som ärvs och vars existens vetenskapen inte känner och som man slutligen baserar iden om att rensa Sverige från specifika kulturers inflytande på så sysslar man med rasbiologi.

Att man dessutom hänvisar till en "essens" (ärftlig nationell och etnisk kärna i det hör fallet) som vetenskapen inte känner till gör det hela till religiös tillämpning av rasbiologi.


Vad kan man annat vänta av ett parti med era rötter och med er gärning i nutid?
"Varje människa har ett grundläggande och okränkbart värde och varje människa har rätt till frihet, självbestämmande, trygghet, gemenskap samt de basala andliga och materiella grundförutsättningar som krävs för"Hur kan man ha samma rättigheter om man ska exkluderas ur den svenska kulturen därför att man inte delar samma, av vetenskapen icke kända essens som etniskt rena Svenskar?

Hur kan man ha samma rättigheter när SD klart. tydligt och selektivt vill inskränka religionsfriheten i Sverige?

Anonym sa...

"Med tanke på att han inte förstått texten så tror jag inte längre att han har förstått texten i nidvisan om palmemordet heller och inte några andra sångtexter heller för den delen."

Texten i Palmesången är skriven av moderater under en period då Moderaternas ungdomsförbund hatade Palme MER än ni hatade Mona Sahlin.


Att er partiledning under Sahlins ministerperiod sjunger den i ett sammanhang där både den och verk ur den nazistiska "kulturskatten" framförs samt dom mängder av versioner av sången på Youtube gjorda av högerextremister säger allt om VARFÖR ni gillar en sång som är skriven som en hyllning till mordet på demokratiskt vald socialdemokratisk svensk statsminister

Troligen är det för att använda er egen förklaring till vårt varande "essensen" hos er som styr detta.

Anonym sa...

"Texten i sin helhet är tvärtemot rasbiologi, undrar hur det skulle sett ut i media annars."

Hur kan en text som hänvisar till en av av vetenskapen icke känd essens som ärvs som definierar den kulturella skillnaden mellan

Anonym sa...

Texten i sin helhet är tvärtemot rasbiologi, undrar hur det skulle sett ut i media annars."


Hur kan en text i ett partiprogram som hänvisar till en hos individen av AV VETENSKAPEN ICKE KÄND essens som ärvs och som definierar den kulturella skillnaden mellan t.ex svenskar och turkar samt utgör grunden för varför ni är emot invandring utgöra något annat än rasbiologi?

Mats sa...

Det var det mest intressanta du skrivit någonsin (vad jag sett naturligtvis). Kan tyvärr inte svara kort på det nu och dessutom vet jag inte om jag ska svara ur SD-perspektiv eller vad jag själv anser, jag har inte exakt samma svar på det som jag tror att SD har.

Swedish Dissident sa...

Anonym: Med essens så åsyftas nog att människor inte föds som tomma blad, tabula rasa, som bl.a. Rousseau föreställde sig, utan har en genetisk grund som ej är helt formbar. Sedan om man även vill få in "själens fria vilja" i detta vet jag inte, men SD har ju ingen tydlig kristen profil så det är föga troligt. Om man läser exempelvis den mycket respekterade psykologiprofessorn Steven Pinkers verk, "The Blank Slate: The Modern Denial of Human Nature" (2000), så inser man att detta är korrekt. Detta gäller alltså för homosapiens sapiens i sin helhet, och vad jag kan se finns ingenting som tyder på någonting rasbiologiskt i SD:s text.

Robsten sa...

Lustigt. Jag ser precis ett program nu om gener hos djur (och människor). man har särat sibiriska råttor och låtit de aggressiva para sig med varandra och de lugna med varandra. Skillnaden efter några generationer är helt enorm.

Robsten sa...

Vi är självklart alla en produkt av arv och miljö. Detta har människor, rent instinktivt vetat i tusentals år. Söner till framstående krigare hade större chans att själva bli framstående krigare (men inte nödvändigtvis blev det). Söner (och döttrar) till byns starke man, blev ofta själva starka. Avkomman till människor med intellektuella människor har i mycket högre grad teoretisk läggning. Detta har varit självklarheter i tusentals år.

Samtidigt finns andra faktorer som är mer miljöpåverkade. Artighet och arbetsammhet lär vi oss huvudsaklighet. Även om vårt arv självklart spelar roll här också, en psykopat blir alltid mer opålitlig i sin arbetsmoral än en normal människa. Vår politiska uppfattning är i stort en produkt av miljö och socialisering. Vi är rent arvsmässigt ganska nära schweizarna, de är stolta nationalister och vi är det mest självförnekande folket i världen. Denna självförnekande uppfattning har också kommit i huvudsak efter 2a världskriget, vilket också stöder att det rör sig om miljöpåverkan.

I en population människor finns det alltid en grupp som tänker mer självständigt, som går emot rådande paradigmer. Historiskt har dessa egenskaper förmodligen drivit utvecklingen framåt, då ingen utveckling sker bland de som bara går efter vad som är påbjudet. I dag symboliseras de som tänker själva av t.ex. Sverigedemokrater. När alla skulle vara nationalister var det snarast antinationalister som representerade denna grupp. Annorlunda uttryckt, i dag är det nationalister som skulle vägrat trycka på knappen i Millgrams test, på 1800-talet var det kanske antinationalister.

Swedish Dissident sa...

Bra sagt, Robsten. Människor är i vissa avseenden mycket, mycket påverkade av miljöfaktorer - sociala, kulturella, ekonomiska - som i sin tur hänger samman med olika mentala aspekter. På sätt och vis har det (sen)moderna samhället gjort människor ännu mer påverkbara för diverse idéer i och med att när basbehoven är uppfyllda blir gruppsykologi, socialisering och så vidare mer raffinerat: det handlar inte längre om de basala och "enkla" besluten för att trygga överlevnad. En av de mest delikata aspekterna därvidlag är sambanden mellan åsiktsklimat och rädsla för "ostracism":

http://swedishdissident.blogspot.se/2012/01/panoptikon-och-det-nya.html

Anonym sa...

"Detta gäller alltså för homosapiens sapiens i sin helhet, och vad jag kan se finns ingenting som tyder på någonting rasbiologiskt i SD:s text"


Åh fan.... så den av vetenskapen icke kända unika essens hos varje individ som ärvs och utgör frunden för SD´s motstånd mot invandring ärvs dessutom utanför individen?


Det här blir bara bättre och bättre.
Undrar vem i partiet som har Lysenkos (eller varför inte L Ron Hubbards) funktion och författat smörjan?

Robsten sa...

Så kan man också uttrycka det Dissident ;-)

Mats sa...

@Anonym, jag citerar från levande historia om rasbiologi först så att vi pratar om samma saker.
http://www.levandehistoria.se/rasbiologi

Rasbiologin ägnar sig åt studier av rasskillnader och utgår alltså ifrån att man kan dela in mänskligheten i olika raser, med olika egenskaper och utseenden. Enligt ett rasbiologiskt synsätt är vissa egenskaper, och därmed vissa raser, också mer värda än andra. Sverige var under 1920- och 30-talen ett ledande land i den rasbiologiska forskningen.


Vi kan ju kalla det här för ond rasbiologi. Annars så bedriver vi rasbiologi i Sverige idag bland annat genom lagar som ska förhindra invavel. Tyvärr har dessa tappat sin funktion eftersom vi importerat kulturer där kusingifte ses som något väldigt naturligt (visserligen lagligt men inte lämpligt).

I sverigedemokraternas text står det
Varje människa är unik, men vi präglas också av vår omgivning och av vårt historiska, kulturella och sociala arv, vilket gör att vi också blir mer eller mindre lika varandra.


Vilket är tvärsemot definitionen av rasbiologi och definitivt rakt emot "ond" rasbiologi. Resten av texten tyder inte heller på rasbiologiska idéer.

I texten står det om en essens som inte är vetenskapligt bevisad, rasbiologi syftar på ett genetiskt arv som i högsta grad är vetenskapligt bevisat.

Du skriver att den här skillnaden mellan människor skulle vara sverigedemokraternas främsta skäl att vilja ha en minskad (ingen?) invandring. Det är helt fel. SD skriver väldigt tydligt varför de vill minska invandringen och om du vill veta varför jag vill minska invandringen så behöver du bara läsa vanlig media eller titta på TV.

Mats sa...

"Det här blir bara bättre och bättre.
Undrar vem i partiet som har Lysenkos (eller varför inte L Ron Hubbards) funktion och författat smörjan?"

Den är avsedd för en vuxen läsarskara.

Anonym sa...

"I texten står det om en essens som inte är vetenskapligt bevisad, rasbiologi syftar på ett genetiskt arv som i högsta grad är vetenskapligt bevisat. "


Det står om en icke vetenskapligt vederlagd "essens" hos individen som med självklarhet ÄRVS eftersom den av ditt partis ledning anses utgöra grunden för den svenska identitet som man ser det som sin uppgift att renodla.


Det betyder att man ägnar sig åt ras...BIOLOGI
Det står DESSUTOM för den som kan läsa ren text att dom genier som skrivit texten VET att vetenskapen inte känner till den essens som partiets ledning tror på.

Ett parti för kokosnötter lett av kokosnötter

Anonym sa...

"I texten står det om en essens som inte är vetenskapligt bevisad, rasbiologi syftar på ett genetiskt arv som i högsta grad är vetenskapligt bevisat."

Ja och du väljer att tro på dom teorier om ras eller folkgruppsbetingat arv som ditt parti hittat på där existensen av en för vetenskapen helt okänd essens i hjärnan (eller sitter den i levern eller tårna? hos individen avgör vad svensk identitet är.


Det finns inte så mycket mer man kan säga om det än att partiledningen genomsnittliga begåvning och utbildning inte kan ligga högre än på mellanstadienivå om man ska döma av detta, eller att man förhåller sig till sin politik på samma sätt som Livets ord till Gud.

Mats sa...

@Anonym, det är svårt för mig att svara på frågan åt dig därför att jag har ett annat synsätt och sätt att uttrycka mig i såna här frågor. Det är bättre att Robsten och Swedish Dissident svarar på det, om dom nu anser det värt det.

Jag är imponerad att du har lyckats leta fram det annars. Själva huvudmassan i texten är så anti-rasbiologisk som den kan vara.

Fast det blir väldigt svävande när sådant här diskuteras. Kolla Loreens svar hur hon förhåller sig till svensk och marockansk kultur. Hon känner sig icke-svensk i Sverige och svensk i Marocko. Vad som konkret skapar den känslan finns nog inte vetenskapligt utredd.

Anonym sa...

"Vad som konkret skapar den känslan finns nog inte vetenskapligt utredd."

Det beror på att hon är född av marockanska föräldar i Västerås och är präglad av två kulturer.

Inte på en ärftlig "essens" som kanske sitter i vänstra lilltån vars existens är okänd för vetenskapen men som SD inte ser något problem att inkludera i sitt partiprogram därför att man tror att den finns.

Mats sa...

"Det beror på att hon är född av marockanska föräldar i Västerås och är präglad av två kulturer."

Jag tycker inte att det räcker som svar. Hon är född i Sverige och borde känna sig mer som svensk. Adopterade barn brukar ha en känsla av att känna sig inkompletta eller hur dom uttrycker det och lösningen brukar vara att de besöker landet de adopterats från, som dom inte haft någon kontakt med.

Swedish Dissident sa...

Anonym: Många gör misstaget att tro att vetenskapsmän slutade forska inom rasbiologi på etablerade universitet. Så är inte fallet - det enda man har gjort är att fokusera på andra saker än "rashygien" och bytt ut namnen på de olika relevanta delämnena (nya områden har förstås också vuxit fram): populationsgenetik, humangenetik, neurovetenskap, evolutionspsykologi, etc. Många av dessa ämnen är livsviktiga inom den medicinska forskningen.

Ingen seriös forskare inom något av dessa gebit säger att olika folkgrupper har en särskild essens utan man använder begrepp som haplotyp i stället. Eftersom SD:s uttalande inte har det minsta med rasbiologi att göra så vet jag i vanlig ordning inte vad du yrar om och vad som är problemet. Frågan är om du vet det själv.

Anonym sa...

"Ingen seriös forskare inom något av dessa gebit säger att olika folkgrupper har en särskild essens "Nej men dina begåvade vänner i SD´s partiledning tror på dess existens trots att dom vet att den inte är vetenskapligt belagd på något sätt.

Dom tror på den i så hög grad att dom har den med i sitt partiprogram som ett av flera motiv för sin invandrings politik så vem fan som vet inte vet han han pratar om i det här falet är uppenbart.
Att du dessutom insisterar på att parasitera på Robstens blogg för dialog med mig istället för på din egen förtydligar
nnu mer vem eller snarare VAD du är.

Mats sa...

"som ett av flera motiv för sin invandrings politik"

En viktig nyansskillnad mot tidigare :-)

Anonym sa...

Nej inte alls eftersom hat mot främlingar och extrem nationalism är grunden för all högerextrem politik.

Swedish Dissident sa...

Om det är några som "hatar" så är det i regel vissa invandrargrupper: http://www.friatider.se/syrianska-pojkar-utsatte-somalisk-kvinna-for-hatbrott

Faktum är att i det mångetniska/mångrasliga Sverige så kommer det att växa fram många "spännande" konflikter, men det slutar som vanligt med att den vite heterosexuella mannen får skulden - i USA såväl som Europa: http://www.youtube.com/watch?v=q9UIjrfTiYg

Invandrargrupper som har varit relativt länge, t.ex. syrianer/assyrier och kurder, kommer ibland att känna "hat" mot svenskar/européer eftersom de lyckas bäst i samhället, men också känna motvilja till bidragsgrupper som somalier och andra svarta afrikanska grupper som konkurrerar om resurser. Spännande samhälle som sagt.

Swedish Dissident sa...

Korrigering: heterosexuelle, och varit här relativt länge...

Mats sa...

@Anonym:
"Nej inte alls eftersom hat mot främlingar och extrem nationalism är grunden för all högerextrem politik."

Jag syftade på att du skriver att det är en av orsakerna istället för främsta orsaken som du skrev innan. Inte att du skulle ha ändrat ståndpunkt.

Grunden till att SD sitter i riksdagen är en havererad invandringspolitik. "hat mot främlingar"? Man måste ha suttit insnöad väldigt länge på Rosenbad om man upplever invandrare som främlingar. Det är dessutom inte invandrarna som bestämmer Sveriges invandringspolitik, jag tycker det är orättvist att skjuta över ansvaret på dom. Samma fel gör Reinfeldt när han säger att arbetslösheten är låg bland etniska svenskar och att vi därmed inte kan sägas ha en hög arbetslöshet. Att det är han som genom massinvandringen tagit hit dom och skapat dom arbetslöshetssiffror vi har verkar han inte se som sitt fel.

Angående "essensen", jag har funderat på det och undrat om det är fler som upplever texten likadant, SD kanske tappar en del röster om det skulle vara så. Fast jag tror att den ytterst lilla del som tolkar det som att SD förespråkar rasbiologi är röster som SD klarar sig utan i alla fall.

Jag anser också att det finns något diffust som man kan kalla essens om man vill och jag vet inte var det sitter hos människan.

Ett exempel. I USA skulle man vid ett universitet utse årets afroamerikan. En afroamerikan borde vara en med afrikansk anknytning som flyttat till USA? Eller? Nu var det så att en vit syafrikan ställde upp i tävlingen och var överlägsen favorit. Han stängdes omedelbart av från tävlingen och jag kan förstå varför, men samtidigt så känns det fel.

Jag känner större samhörighet med "vita" amerikaner än med latinamerikaner och större samhörighet med latinamerikaner än med afrikaner. Jag kan inte på något vetenskapligt sätt motivera detta och då kan ovetenskaplig essens kännas som rätt beskrivning. Sen kan man ju hålla med om att SD borde ha mer på fötterna innan man skriver om det på sin hemsida, den kritiken kan jag hålla med om.

En moderat kvinna uttryckte sig om "lintottar" för några år sedan.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10946220.ab

Lintottar utesluter Jimmie Åkesson bland annat (och Robsten :-)). Ändå är jag övertygad om att moderat-kvinnan skulle acceptera Åkesson. Och varför? Jag kan inte peka ut det på ett vetenskapligt sätt.

Anonym sa...

Och där släpper Nomen Nescio tråden slutligen när han insett att det inte går att segla på ytan av skitunnan hur länge som helst och istället för att prata om den av vetenskapen icke kända essens hos varje individ som hans partiledning bygger sin politik på så börjar han yra om att andra än fascieter bygger sin verklighet på att hata.

Det är ingen nyhet.

Dom är också ett problem för oss men inte lika stort som det ni med era 5 procent utgör.