måndag, september 17, 2012

Nej Hildebrant - en fråga som ägs av SD kan självklart inte kidnappas av samma parti


Även Johanne Hildebrandt sällar nu sig till den skara som börjar tveka om vi har råd med dagens immigration. Även när det gäller frågor som integration börjar Hildebrandt bli tveksam. I en SvD-artikel uttrycker hon sina tvivel, och markerar på sedvanligt sätt mot SD. Det blir dock magstarkt även för den mest cyniske när Hildebrandt skriver så här i sin artikel.

Snart kommer tusen människor i veckan att söka asyl, de flesta från Afghanistan och Somalia. Hur ska de integreras i det svenska samhället? Hur många kommer att få jobb? I den bästa av världar fortsätter vi med Europas mest generösa flyktingpolitik, men har vi verkligen resurser till det? 
Detta är viktiga frågor som öppet måste kunna diskuteras utan att SD, eller vänstern, kidnappar dem.

Vänstern får kidnappa frågan om de vill, vi lever i ett fritt land med demokrati. Att SD skall kunna kidnappa en fråga de i princip drivit helt ensam i svensk partipolitik, en fråga som de övriga partierna kastat ifrån sig med en högfärdig min av avsmak, en fråga som de gjort precis allt för att slippa diskutera, en fråga som när de tvingats diskutera, gjort det med enbart meningslösa floskler, är ett sanslöst påstående.  

Vem menar Hildebrandt äger frågan, om den nu kan kidnappas av SD? Folkpartiet? Kanske moderaterna? Resonemanget är så absurt att det hör hemma på en "ståupp-scen" en sen, blöt och rökig kväll. Hildebrandt har skrivit riktigt bra böcker i diverse krigszoner. Hon bör dock hålla sig borta från mer avancerad partipolitik. Det blir lätt väldigt fel. Vi noterar dock att Hildebrandt ställer sig i det led av oberoende debattörer som numera tvivlar på den svenska immigrationspolitiken. 

Länk SvD

4 kommentarer:

Mats sa...

Johanne Hildebrandt är kanske nazist och anser att SD har vaga åsikter om invandringen och tycker att alliansen och de rödgröna ska diskutera invandringen i samma ordalag och samma lösningar som svenska motståndsrörelsen? :-)

Efter den "borgerliga" valsegern 2006 så hörde jag ett flertal personer med samma inställning som Hildebrand säga "Nu måste dom ta upp problemet med invandringen. Dom kommer att göra det", och en del som tyckte det var roligt med en svart minister (Nyamko Sabuni) som knappast kunde anklagas för att vara rasist. Dom trodde alltså att det var medvetet taktiskt att ha med Sabuni för att komma tillrätta med invandrarproblemen och samtidigt slippa den så kallade rasiststämpeln.

Sex år senare är det bara att konstatera att inget hände mer än att det hade varit ännu värre om inte SD hade kommit in i riksdagen.

Mats sa...

Världen blir så makaber ibland. Såg att afaiten och expo-veteranen Tobias Hübinette har gjort en "utredning" om Strindberg var rasist. Han har tidigare utmärkt sig med en bok som "avslöjade" diverse döda personer som nazister, det hela förenklas av att personerna är döda och inte kan försvara sig.

Swedish Dissident sa...

No Shit, Sherlock. Invandringshaveriet har blivit så flagrant att den krävs en alldeles särskild sorts inbiten kulturmarxist eller -marxissa för att det ska gå att förneka de ekonomiska baksidorna. Resan dit har varit en medial sorts fars, och det blir ännu mer farsartat när etablissemangsföreträdare börjar diskutera i mainstreammedia, som om det vore ett nytt påfund.

Men acta non verba - det kommer att dröja flera år innan minskningar sker när det i själva verket skulle behövas omfattande legal återvandring och massutvisningar av kriminella individer.

Mats sa...

Trots en förmodad invandring på 27000 somalier så snackas det om att Borg har finanserna i ordning när han i själva verket skulle behöva besök av lyxfällan (tvprogrammet).