onsdag, oktober 17, 2012

Den förbjudna frågan


Under SVT:s partiledardebatt den 7e oktober så ställde reportern Mats Knutsson frågan till partiledarna "hur mycket invandring tål Sverige?". Den frågan skulle han enligt många aktörer inom medievärlden aldrig ha ställt. Frågan ansågs "spela Sverigedemokraterna i händerna" samt framställa invandrare som problem. Marcus Priftis skriver så här i Dagens Arena.

En i grunden rasistisk fråga har inga antirasistiska svar. Precis som man inte kan svara på frågan ”Har du slutat slå din fru?” utan att samtidigt bekräfta förutsättningen ”Du har slagit din fru”, kan en fråga som konstruerats på rasistiska premisser aldrig få ett svar som inte utgår från rasismen i premisserna. Det enda sättet att komma vidare är att underkänna hela frågeställningen. Och hur gör man det utan att framstå som otrevlig eller undanglidande? 

Frågan är till sin natur inte rasistisk eftersom den är formulerad som "invandring" inte "invandrare". Alla länder har mer eller mindre begränsningar i sin immigrationspolitik, vilket indikerar att ingen nation klarar av hur mycket immigration som helst. Nationer med utvecklade välfärdssystem får med tiden montera ned dessa system vid ohejdad immigration (vilket åtminstone vänstern någon gång måste reflektera över). Man kan ju fortfarande säga att "nationen tål mer immigration" men då måste man också se till konsekvenserna. 

Dessutom finns det mycket enkla svar på frågeställningen om man verkligen hyser de åsikter Priftis verkar göra. Ullenhag eller Reinfeldt kan helt enkelt säga "Sverige tål hur mycket invandring som helst, vi vinner på det". En mening med en bisats. Nu sade det inte detta, för att de helt enkelt inte tror på det. I stället blir frågan "rasistisk". Förövrigt är det lika lätt att svara på "slå din fru - frågan". Det är bara att säga som det förhoppningsvis är. Jag slår henne inte och har aldrig slagit henne. 

Priftis är bara ett exempel på alla aktörer som värnar det inhemska debattklimatet vilka reagerat på SVT:s fråga. Andra exempel är Lisa Bjurwald och Anna-Lena Lodenius. Varför blev reaktionen så kraftig och så samfälld från dessa mångkulturförespråkare? 

Vi kan konstatera att partiledarna för en gångs skull pratade om immigrationen och inte bara integrationen. Jorden skakade under fötterna på de som tagit för givet att den politiska konsensus som lyder att aldrig någonsin debattera immigrationen, skall gälla för all framtid. Om dessa debattörer och politiker verkligen hade argument så kan man undra vad de egentligen är så rädda för. Det är ju bara att framföra sina överlägsna argument, på bästa sändningstid. 

Hela reaktionen är inget annat än ett sätt att pressa SVT att inte ta upp ämnet igen. Man för handen till högra bakfickan, där man har det effektfulla kortet, det som alltid fungerar och som får människor bleka och kallsvettiga. Många har ju en karriär att tänka på. Andra tänker på den sociala stigmatisering och mobbning som de råkar ut för om de utmanar den rasande, bölande hord de toleranta humanisterna förvandlas till om någon utmanar deras världsbild och de därmed förknippade paradigmerna. Vi såg ju hur en ung kvinna brutalt motades tillbaka i fållan när hon i Jerusalem Post nämnde något om judars situation i Malmö. Det var en styrkedemonstration, androm till varnagel.      

33 kommentarer:

Mats sa...

Jag anser att Åkesson fiskar i grumliga vatten när han debatterar med övriga partiledare.

Jag tror annars att det hela bottnar i att de sju partiledarna plötsligt inte kan hålla sin polerade fasad som ansvarsfulla längre när frågan ställs. Man vill inte visa att man struntar i hur mycket invandring Sverige tål och allting bara handlar om att inte bli kallad rasist i den regimtrogna median.

Mats sa...

Det finns ju ingen naturlag som säger att Björklund absolut måste börja spela pajas och dra upp ett enskilt asylfall från migrationsverkets broschyrer, c:a 20 år gammalt.

Det kommer att bli fel även om SVT inte tar upp invandringen igen. När det gäller kriminalpolitiken så är SD lika icke-pk där och övriga partier har även en total flathet i dom frågorna.

Kastor sa...

Svensk media styrs av anarkoutopister i sällskap med religiösa utopister sådana sällskap är svårmodererade.

Stig sa...

"Har du sluta slå din fru än"

Varför har PK-journalister alltid sådana stora problem med den frågan?
Jag skulle ha svarat "jag har ingen fru att slå" eftersom jag är ogift.
Gifta män kan svara "jag har inte börjat än..." eller "Javisst, jag slog min fru i poker härom dan" (eller annat sällskapsspel).

Frågeställningar av den typen innehåller ju ett påstående men att jämföra det med frågan "tål Sverige mer invandring" är ju helsnurrigt eftersom det inte innhåller ett dolt påstående om att vi har nått gränsen utan bara att vi KANSKE har nått gränsen och om inte ens den frågan får ställas då är yttrandefriheten och åsiktsfriheten stendöd, vilket den också är inom vissa pk-kretsar när det gäller den heliga migrationspolitiken.
Jag har större respekt för hinduiska indiers vidskepelse med sina heliga kor än för PK-maffian och deras heliga ko - multikultikossan.
Ingen normalbegåvad människa kan ha missat att frågan gällde om det öht inte finns en övre gräns för invandringen. Tål Sverige t.ex. 10 % av alla 40 milj. flyktingar dvs att 4 miljoner kommer hit på ett bräde... Eller 10 % av kineserna som säkert skull vilja komma ifrån sin diktatur dvs 120 miljoner nysvenska kineser på ett bräde, inom ett par år...(??) Välkomna alla risodlare till journalist-enklaven Södermalm och champagnekommunisternas Östermalm och Vasastan!!
Om man inte är helt bakom flötet som 90 % av "antirasisterna" så inser man att det definitivt inte handlar om rent fysiskt utrymme i Sveriges avlånga land utan om ekonomi, bostad, utbildning, jobb etc.
Även om Agendas fråga skulle vara helt synonym med "har du slutat slå din fru" så är ju frågan inte ställd till vilka verbalt obegåvade dummerjönsar som helst...Den ställdes faktiskt till några av Sveriges fämsta experter inom retorik och politiskt rävspel - 8 partiledare - och sju av dessa saknar dessutom all form av etik och heder, framför allt i denna fråga. Skulle dessa retorikproffs på något sätt ha hindrats från att prångla ut sitt eget ansvarslösa migrationspolitiska budskap som de framgångsrikt prackat på svenska folket i 30 år?!!!
Det märktes inte i så fall när de alla sju i gemensam attack mot Åkesson babbade på om "lika människovärde" och "generositet" (utan hjärna) och Björklunds tårdrypande halvlögn om Hibo som grädde på det sliskiga moset.

Trots att de var sju mot en så slog de inte Åkesson så efteråt tog säkert några av dem "revanch" genom att åka hem och "slå sin fru"...
(Hur Annie L. och Åsa R. hanterade det låter jag vara osagt men även män misshandlas ju)

Medias hysteriska reaktion mot Agendas frågeställing (+ Åkessons överlägsenhet mot 7(!!) antagonister) bevisar bara en sak: De har fått panik och är jääävligt dåliga på att dölja det!!!

Stig sa...

@Mats
"Jag anser att Åkesson fiskar i grumliga vatten när han debatterar med övriga partiledare."
:-)
Du skulle bara höra mitt gapskratt!

"Det finns ju ingen naturlag som säger att Björklund absolut måste börja spela pajas och dra upp ett enskilt asylfall från migrationsverkets broschyrer, c:a 20 år gammalt."

Det var ju ett solklart bevis på att varken han eller någon annan inom 7-klövern har något vettigt argument eller intressant fall efter 1993-95 att ta upp som försvar för fortsatt extrem massinvandring och ansvarslösa asylregler.

Stig sa...

Jag väntar fortfarande på Lars Ohlys utlovade "oparlamentariska metoder" som han skrek om på Sergels Torg (?) då SD kom in i riksdagen. Tar det sådan lång tid för honom att organisera AFA och resten av extremvänstern innan han/dom slår till...?

F.ö. tycker jag det är skamligt att Åkesson ska behöva stå tillsammans med socialisterna i TV-studion och dessutom alldeles intill miljötalibanen Åsa Romson. TV-tittarna kan ju tro att SD är ett kommunistparti med dold extremfeminism på agendan.
(inte ens Juholt kan förneka detta)

Mats sa...

@Stig:
"Trots att de var sju mot en så slog de inte Åkesson så efteråt tog säkert några av dem "revanch" genom att åka hem och "slå sin fru"..."

Det är jag helt övertygad om. Alkoholister har ju också uppfattningen att vissa frågor inte får diskuteras och det kan bli väldigt våldsamt i hemmen om det är någon familjemedlem som råkar bryta mot medberoendet.

SVT försökte försvara sig med att SD sitter i riksdagen och representerar rätt mycket väljare (för att inte tala om opinionsmätningarna). Man kan ju göra en halvkvalificerad gissning att om c:a 10% av svenska folket röstar på SD så finns det en viss risk att 10% på SVT också röstar på SD. Eller är det 60% miljöpartister där som det är i den regimtrogna median?

Dom frågar ibland hur SD kan sitta i riksdagen. Dom har egentligen besvarat den frågan själva eftersom den största orsaken är att vissa frågor anses som för heliga att ställas i vårat debattklimat.

Stig sa...

"Förövrigt är det lika lätt att svara på "slå din fru - frågan". Det är bara att säga som det förhoppningsvis är. Jag slår henne inte och har aldrig slagit henne."

Dogmatiska människor förutsätter att det bara finns ett "ja" eller ett "nej"-svar på alla frågor och så dogmatiskt som PK-människorna i 25-30 år sett på massinvandringen (enbart av godo) så blir dom helt ställda inför en "slå din fru - fråga". Enda "svaren" blev "alla människors lika värde" och Björklunds Hibo-skröna.

Applicerat på "slår du din fru-frågan" blir det:

-Har du slutat slå din fru?
-Alla fruar har ett lika värde!
- Jo, men frågan var om du slutat slå din fru?
- Låt mig få berätta om Hibo...

Mats sa...

Björklund har hämtat storyn om Hibo från migrationsverkets broschyr som kan läsas här


Efter sjukhusvistelsen blev hon omhändertagen av vänner till familjen och levde under 2,5 år som internflykting på olika platser i Somalia. Till slut tog de sin tillflykt till Addis Abbeba i Etiopien. Efter en månad där fick Hibo, då 15 år, hjälp av en flyktingsmugglare att ta sig till Sverige. Att det blev just Sverige var en slump.
– Jag kände inte till mer än att Sverige var ett litet land i norra Europa, berättar Hibo.


"Flyktingsmugglarna" däremot kände naturligtvis till Sverige och att det var dit som det var lättast att smuggla folk som inte har flyktingstatus. Storyn som hon uppgett för migrationsverket måste ha varit bra eftersom hon fick uppehållstillstånd så snabbt. Hon levde ju inte under hot i Etiopien utan var omhändertagen där av röda korset.

Hibo beskriver inte tillvaron i Etiopien som speciellt svår, men jämfört med att leva i Sverige är det naturligtvis stor skillnad eftersom vi har bestämt oss för att inte hjälpa till på plats. I Etiopien får tusentals "Hibos" leva under knappa förhållanden eftersom vår statsminister heter Reinfelt och inte Jimmie Åkesson. Vissa av dom som vi lämnar åt sitt öde i Etiopien har det troligtvis värre än Hibo.

Eftersom Hibo var fattig så kräver naturligtvis smugglarna att hon måste betala en del av bidragspengarna (eller lön för ett arbete som staten specialkonstruerat fram).

Hibo är ett fall där SD's flyktingpolitik är det enda mänskliga, objektivt sett.

Robsten sa...

"Applicerat på "slår du din fru-frågan" blir det:"

Ha, ha.

Robsten sa...

"Man kan ju göra en halvkvalificerad gissning att om c:a 10% av svenska folket röstar på SD så finns det en viss risk att 10% på SVT också röstar på SD"

Nix, tror jag inte. 50 procent MP, 20 procent V. Så resten fördelade på övriga partier. Och dessa 30 procent tror jag faktiskt är rätt proportionerligt fördelade över övriga partier, och dör kan t.o.m. finnas någon smygSDare nuförtiden.

Robsten sa...

"Tar det sådan lång tid för honom att organisera AFA och resten av extremvänstern innan han/dom slår till...?"

De har ju kört hårt i Jönköpingstrakten. Men skillnaden nu är att polisen verkligen försöker få fast dem, en skillnad mot innan riksdagsinträdet.

Stig sa...

@Mats
"Man kan ju göra en halvkvalificerad gissning att om c:a 10% av svenska folket röstar på SD så finns det en viss risk att 10% på SVT också röstar på SD. Eller är det 60% miljöpartister där som det är i den regimtrogna median?"

Ja, varför skulle inte c:a 10 % av SVT:s anställda kunna rösta på SD då dom faktiskt är en del av det svenska folket? Även om ungefär hälften på SVT ev. är miljöpartister och socialister så utesluter det ju inte att 10 % är SD:are och att resterande 40 %röstar på alliansen. SD:s ekonomiksa politik är ju mer åt mitten till än t.ex. Centern så att SD:s ekonomiska politik behöver ju inte avskräcka det lätt "röda" SVT:s journalister. Jag skriver "lätt röda SVT" för att många på bloggarna (fr.a Avpixlat och Fria Tider) anser SVT vara renodlade kommunister vilket jag inte tror ett dugg på. Det socialistist-inspirerade SVT som var på slutet av 60-talet och hela 70-talet är inte samma SVT som idag. Jag tycker SVT speglar tidsandan ganska väl och förändras hela tiden (om än långsamt ibland)och knallröda "socialist-pedagogiska" barnprogram som "Vilse i pannkakan" och "Fem myror är mer än..." skulle aldrig produceras idag. Det var bara ett par exempel för även reportage och debattprogrammen hade ju en rödare nyans på 60/70-talet.
Oavsett STV är höger eller vänster eller både och så är hyllandet av multikulti lika dominant.
Ännu värre är det med TV4 och deras antirasistveckor... :-)

När SD kom in i riksdagen började dom plötligt byta ut "det främlingsfientliga SD" mot "det främlingskritiska SD" och givetvis berodde det på att det är deras skyldighet att visa lite respekt för ett nytt riksdagsparti, men samtidigt kan det ha berott på att ett parti som SD som är ungefär lika stort som V,C och KD mycket väl kan ha lika många SD:sympatisörer inom SVT som de andra småpartierna har. Det var nog inte lika självklart innan valnatten 2010.

Robsten sa...

Jag vill passa på att lyfta fram "demokratidagarna" i Huddinge.

http://avpixlat.info/2012/10/18/odemokratiska-demokratidagar-i-huddinge/

Stig sa...

@Robsten
"Jag vill passa på att lyfta fram "demokratidagarna" i Huddinge."

ja, det är ju helt makalöst sjukt och det borde ju heta "antidemokratidagarna" när man utesluter ett parti som finns med i kommunfullmäktige.

På huddinge.se står det: "Demokrati- och mångfaldsberedningens syfte är att fördjupa den demokratiska processen i Huddinge kommun. Beredningen ska verka för att kommunens anställda och invånare kan arbeta och leva i ett jämställt samhälle som främjar allas lika värde och möjligheter.
Beredningen ska också ta fram riktlinjer och arbetssätt som ska förstärka den kommunala demokratin och främja jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor i samhället."

Att SD inte vill främja mångfaden behöver ju inte diskuteras men jämställdhet och demokrati måste väl inte innefatta ökad multikulti och islamisering, eller rent av vara synonymt med det. I så fall var Sverige helt antidemokratiskt fram till 1985 ungefär. Och vad var Tage Erlander och Olof Palme för sorts ledare då...?

Mats sa...

Jag har redan kollat antidemokratidagarna, pdf-filen på SD's hemsida.

Antirasisterna visar återigen att de har samma inställning till demokrati som tyska demokratiska republiken (DDR). Visst, dom kan ju fortsätta att kalla sig demokrater, det gjorde ju även DDR.

Angående AFA så tror jag att de sju partierna är missnöjda med dom. Dom har ju inte precis tystat opinionen som är för SD.

Antirasistveckor? Det har ju även jag mellan varven (förnärmad).

Mats sa...

Robsten, blir det möjligt att se Arnold Boström livs levande i Huddinge centrum igen?

Robsten sa...

Nä Mats, jag skall hoppa in för honom. Han hade visst något annat.

Stig sa...

@Mats
"Antirasistveckor? Det har ju även jag mellan varven (förnärmad)."

Jo jag vet att din var din idé från början och inte konstigt att du känner dig förnärmad när TV4 helt fräckt stjäl ditt koncept och dessutom vinklar till det...

Mats sa...

@Stig:
"Jo jag vet att din var din idé från början och inte konstigt att du känner dig förnärmad när TV4 helt fräckt stjäl ditt koncept och dessutom vinklar till det..."

:-) *LOL*
Exakt, så var det!

Mats sa...

@Robsten:
"Nä Mats, jag skall hoppa in för honom. Han hade visst något annat. "

Men de va ju kul. Men du är ju King of Botkyrka, tar du hand om Huddinge också då?

Robsten sa...

Nä, det är ju ett Huddingeprojekt. Jag låtsas vara Arnold helt enkelt ;-)

Mats sa...

@Robsten:
:-)
Ja så går ju också förståss att göra.

Anonym sa...

http://www.kuriren.nu/nyheter/?articleid=6589141

Förlåt för mitt tilltag Robsten, använde några av dina meningar i min kommentar.../Tobias L

Robsten sa...

You are welcome ;-)

Mats sa...

SD över 10% nu. En stabilisering över 10% vore önskvärt.

Mats sa...

TV4 låter Sebbe göra reklam för att misshandla Jimmie Åkesson och andra sverigedemokrater i deras största nöjesprogram för tillfället.

http://nyheter24.se/noje/kandissverige/729259-har-bar-svenska-x-factor-stjarnan-t-shirt-med-blodig-akesson

Ola sa...

Lisa Bjurwalds syn på demokratin:

http://www.medievarlden.se/blogg/lisa-bjurwald/2012/10/hur-mycket-vinkling-tal-svt

Att neutral public service-tv utan reflektion kan tänka sig att vidarebefordra alla budskap som uttalas i (den tydligen heliga) riksdagen är förfärande.

Delas av många journalister antar jag.

Anonym sa...

Har Marcus Priftis slutat vara en tönt?

Mats sa...

Helt otroligt hur generös alliansen är med bidrag när det gäller invandrare-
http://www.dt.se/nyheter/dalarna/1.5208814-riksdagsman-om-bidragsdebatten

Sånt här brukar ju mörkas annars och vara en sån där fråga som antirasisterna anser att inte ska frågas. I vilket fall kan man numera avfärda alliansens löjliga arbetslinje som nonsens.

Robsten sa...

Intressant, tack Mats.

Mats sa...

Kul Med folkpartisten Fredrik Malms kommentar:

Riksdagsledamoten Fredrik Malm (FP) vill sansa debatten.

– Beräkningen baseras på en icke existerande familj och har konstruerats enkom för att maximera påstådda bidrag, betonar han.


Så den genomsnittlige invandraren existerar inte? :-)

Att en genomsnittlig folkpartist har lågt IQ kan ju i alla fall konstateras, eller vad är annars orsaken till att rösta på ett parti som anser att det är ok att ljuga på det sätt som Malm gör. En invandrarkvinna med tre barn är knappast något extremt exempel.

Vid förra valet gjorde SD en kort dokumentärfilm om invandringens kostnader, sedan att SD kallar sanningen för valpropaganda får stå för dom.

Mats sa...

Vem vet? Med dagens demografiska kurvor så kanske vi inte har tillräckligt med pensionärer att sparka på för att få loss pengar att spraya över invandrarna?