torsdag, juni 13, 2013

Nu skall andra partier stjäla väljare från SD


KD vill plocka väljare från SD (minsann) genom en tuffare kriminalpolitik, enligt Nyheter24. Ja vi såg små tendenser under partiledardebatten, men Åkessons erbjudande om en kram förstörde kanske lite av upplägget. Sverigedemokrater behöver nog inte oroa sig. KD svänger så fort några journalister på DN och SvD blir arga på dem. KD hade ett ganska bra koncept med ”verklighetens folk” det var enligt mig ett ganska smart upplägg som hade klara poänger. Varför lade man ner det? Jo ett par kulturmuppar på några tidningar blev jättearga (enligt KD, SD hade knappt märkt upprördheten).

Tyvärr skvallrar det om bristande ryggrad i KD och medias lite för stora makt över svensk politik.

Vi läser på Dagens Opinion följande av Anna Troberg Piratpartiet, som också vill stjäla väljare från SD:

”– Vi vill ha ett mångfaldssamhälle. Utan mångfald stagnerar samhället. Vi ska vara glada för att det kommer människor från andra länder hit. Däremot ska man också titta på hur man kan få det att fungera. Vi blir väldigt bekymrade när det är i princip Sverigedemokraterna som sätter agendan i frågan. Det är inte en väg framåt.”

Ja vi skall vara glada för att det kommer väldigt många människor som kommer hit, och vi såg på Rapport i går att Grekland skall vara glada för att det kommer människor dit. Det är i grunden samma princip och problematik.

”Vilka partier kan ni ta väljare ifrån? 
– När vi tittat tidigare har vi sett att vi plockat både medlemmar och väljare från i princip alla partier. Dels från högerblocket, där man känner att partierna svikit dem i integritetsfrågor, dels från vänsterblocket, där man känner att deras block inte gjort tillräckligt. Eftersom vi också är ett parti som inte suttit i riksdagen så plockar vi också en del missnöjesröster och där tror jag nog att vi kan ha fått en del som röstat på Sverigedemokraterna av rent missnöje. Däremot har vi inget gemensamt med dem rent politiskt, utan vi är deras raka motsatser.”

Precis, ni är raka motsatsen till SD, så några väljare från SD kan det tyvärr inte bli frågan om Anna, men fortsätt leta i de övriga partierna som har en liknande retorik som ni vad gäller glädje och massinvandring.

15 kommentarer:

Mats sa...

Alliansen utlovar samma politik som förts de senaste 30 åren, och det gör tydligen även piratpartiet och de rödgröna. Detta inger naturligtvis en fantastisk framtidstro hos vanligt folk i Husby och på andra ställen. Speciellt nu när skolorna stänger så brukar det vara startskottet på kravallliknande beteenden.

Mats sa...

Nedstängning av den statliga propagandan i Grekland.
http://www.dn.se/kultur-noje/hamilton-stangning-kan-leda-till-en-nystart/

Vore bra här också. Jag vet att Robsten försvarar SVT ur sd-synpunkt (trots kaliber och andra övergrepp på demokratin) men tänk på att även extremt vinklade censurkanalen TV4 ingår i licenspaketet. TV4 är ju visserligen reklamfinansierat men har samma täckning som SVT.

Mats sa...

"– Vi vill ha ett mångfaldssamhälle. Utan mångfald stagnerar samhället. Vi ska vara glada för att det kommer människor från andra länder hit. "

På tal om känslomässigt svammel. Fantastiskt hur man kan vara så djävla pantad så man tror att mångfalden beror på invandringen. Någon borde kanske upplysa piratpartiet att sedan lång tid har något som kallas internet kortat avstånden mellan länderna och ökat utbudet från andra länder, den pk-filtrerade mångkulturen har ofta väldigt lite med invandrarnas riktiga kultur att göra. Om man bor i valfri förort i Stockholm och har tröttnat på kebab och pizza och vill äta äkta mångkulturell mat så får man åka in till invandringsfriare innerstan. Själv älskar jag thailändsk chili i mat men den går inte att köpa i det mångkulturella gettot jag bor i, tror Liljeholmen är närmast och det är en bra bit att åka.

Mats sa...

Jag vill tillägga att jag har en viss förståelse för om man har suttit insnöad på rosenbad för länge att man upplever ett möte med en person med slöja och annan religion som ett fantastiskt kulturmöte.

Mångfaldsförespråkaren sa...

Visst är det tråkigt att det är krig i Syrien, men man måste ju också erkänna att det finns positiva saker också med det kriget. Till exempel att det gör så att väldigt många människor måste fly. Det är bra för Sverige. Assadregimen är dålig för Syrien men bra för Sverige. Kanske kan vi börja leverera vapen till regimen så att antalet flyktingar ökar ännu mer.


Och när dom kommer hit är det bra om dom inte får jobb och blir fattiga. Så att vi får mångfald i samhället - vissa är rika och har det bra och andra är fattiga och har det dåligt. Vi gillar ju olika. Tänk vad trist det vore om alla bodde i villa i Djursholm. Ökade klyftor bidrar till att mångfalden kan upprätthållas. Och stoppa all svenskundervisning för invandrare, för lär dom sig svenska så riskerar mångfalden att minska.

Anonym sa...

OT: ligger det någon sanning i det här tramset?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/patriklundberg/article16939805.ab

/Andreas

Micke sa...

På lite olika ställen läser man om OECD:s rapport om den vinstgivande invandringen som helt okritiskt görs till sanning eller som i DN.s fall även späs på med fler felaktigheter.
Förutom att alla de andra uträkningarna utförda av nationalekonomer, ekonomer och professorer visar tvärtemot så visade senast norska motsvarigheten till SCB att varje invandrare kostade i snitt samhället 4,6 miljoner sek. Frågan är var OECD hittade sina invandrare?
Det skall bli kul att se vad Tino S skriver om detta.
Mvh Micke

Robsten sa...

Precis, de har tagit med tror jag, rena arbetskraft från Polen typ. De gör ju inget annat än arbetar och sedan åker hem. De har inte räknat med undanträngningseffekten, alltså att inkomster försvinner från svenskar när en invandrare tar jobbet. De har inte räknat med alla extra kostnader som extra lärare i skolan etc, etc. De redovisar heller inte undersökningen.

Robsten sa...

""OT: ligger det någon sanning i det här tramset?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/patriklundberg/article16939805.ab

/Andreas""

ja någon sanning ligger det i det, men det är kraftigt överdrivet, efter vad jag hört. Det är dock inte helt taget ur luften.

Robsten sa...

Jag försvarar inte SVT för de är bra, för det är de inte, utan för att de är klart det minst dåliga alternativen. Vi hade förmodligen inte suttit i riksdagen utan SVT.

Micke sa...

Robsten
Är det inte "kinapuffspatrik", den så fruktansvärt förnedrade och förfördelade "HD krönikören" som fick Fazer att ta bort den tecknade kinesen från påsarna, som har kommit till vid köttgrytorna på aftonblaskan?
Det lönar sig tydligen att vara "diskriminerad" för alsterna han frambringar har inte varit några kioskvältare.
Mvh Micke

Mats sa...

@Micke, här:
http://avpixlat.info/2013/06/13/tino-sanandaji-om-oecd-rapporten/

Robsten sa...

Tino Sanandajis svar på OECD-rapporten:

http://www.tino.us/2013/06/oecd-invandringen-en-nettokostnad-nar-samtliga-budgetposter-raknas-in/

Robsten sa...

"Är det inte "kinapuffspatrik", den så fruktansvärt förnedrade och förfördelade "HD krönikören" som fick Fazer att ta bort den tecknade kinesen från påsarna, som har kommit till vid köttgrytorna på aftonblaskan?
Det lönar sig tydligen att vara "diskriminerad" för alsterna han frambringar har inte varit några kioskvältare.
Mvh Micke "

Jo, det tror jag. han hette ju Patrik i alla fall.

Mats sa...

Jag ser OECD rapporten som efterdyningar från tiden då antirasisterna vägrade ta debatten och internet inte var fullt utbyggt i Sverige. Såna där rapporter var hållbara på den tiden och kunde lanseras på det sättet som DN gör utan mothugg. Jag pratar alltså om tiden då expo ensamt kunde fabulera ihop SD's mörka historia. Den tidens mentalitet lever fortfarande kvar, ett exempel är när man på allvar debatterar om en debatt verkligen är ok.

Jag syftar alltså på den tiden då expo ensamt kunde fabulera ihop SD's mörka historia och togs på allvar i regimtrogen riksmedia. SD kunde vid starten ha ett visst stöd från nazistiska grupperingar eftersom det ideligen basunerades ut i media att SD var nazister. Delar av NRP (nordiska rikspartiet) tolkade SD som en fortsättning på kampanjen Bevara Sverige Svenskt (BSS) och tryckte upp klistermärken med slogans från deras ideologi men undertecknade med "sverigedemokraterna". Tidigare hade de undertecknat med BSS. Folk som egentligen delade BSS's åsikter anslöt sig till SD i början eftersom dom trodde att dom anslöt sig till en ny BSS-kampanj. Dessa människor, varav flera av dom hatar SD mer än sjuklövern, och diverse skinheads som tyckte att öl och demonstrationer var en bra blandning har skapat problem för SD som lever kvar än idag.