torsdag, juni 05, 2014

Är ni redo för skitstormen?

Det är som bekant allmänna val till riksdag, landsting och kommun om några få månader, närmare bestämt den 14 september. De rödgröna leder ganska stort över Alliansen i samtliga opinionsundersökningar, försprånget verkar i dag ointagligt. Detta speciellt som Reinfeldt verkar slutkörd och att de rödgröna till slut kommit underfund med Alliansens taktik som handlar om personangrepp och "Negative Campaigning". Till slut har den borgerliga press vaknat som fram till nu obegripligt nog mest ägnat sig åt att på det mest häpnadsväckande sätt lyfta fram FI och möjligen MP. Nu har det gått upp för denna yrvakna press att man kanske måste ”boosta” de egna borgerliga partierna om det inte skall handla om ren förnedring av Alliansen i september.

Oavsett kampen mellan blocken och den därtill hörande mediedramaturgin så kommer valrörelsens gossen Ruda att bli Sverigedemokraterna. Antalet mediala skandaler där någon sverigedemokrat skrivit något på Avpixlats kommentarsfält har lyst med sin frånvaro i 69 dagar nu. Man riktigt hör prasslet från landets tidningsredaktioner när de samlar ihop gammal skåpmat för att köra ut allt i ett läge där det påverkar de verkliga valsiffrorna maximalt mycket. Det är bara att kontrollera hur gamla alla historier är, när de väl pumpas ut innan valet. Jag gissar att den verkliga högsäsongen börjar efter semestrarna, när David Baas och hans kollegor är utvilade och entusiastiska.

Inte bara journalisterna kommer löpa amok i augusti. Självklart skall kulturetablissemanget och det idrottsliga Sverige städslas i kampen för ”allas lika värde” och mångkultur. Vi kommer att få se ”Artister mot främlingsfientlighet”, ”idrottsstjärnor mot främlingsfientlighet”, ”svenska folkdanslaget mot högerextremism”, etc, etc, etc. Var kultureliten, företrädesvis boende på Södermalm och sponsrade med skattepengar i någon form, står i frågan borde redan vara kristallklart vid detta lag. Det kan ju finnas förstagångsväljare som missat budskapet, därför kör väl media hela valsen en gång till. Att påverka och övertyga unga idrottsstjärnor utan någon större politiskt intresse eller erfarenhet av samhället till att fördöma SD för att de inte skulle vara för ”allas lika värde” bjuder nog inte på någon större utmaning för pratglada politruker i etablissemangets tjänst.

Därefter har vi ett antal av statsvetarna och ekonomer som ivrigt kommer att hävda SD:s lumpenhet på förment vetenskapliga grunder. Det blir den mest roande delen av skitstormen, att se hur dessa akademiker lägger all akademisk och vetenskaplig heder åt sidan för att göra tjänst i etablissemangets organiserade mobbning. Hur det gått till när alla lärosäten fallit in PK-kören beskriver Göran Adamsson utmärkt väl i en artikel på Lokaltidningen.

Adamson fann urkällan – ”Mångfald i högskolan”, en 260-sidig rapport från år 2000, som beställdes av den socialdemokratiska regeringen året innan. Här förespråkas att alla lärosäten ska utgå från multikulturalism i all verksamhet.[…] Göran Adamson reagerade över tonfallet.
      En ordergivning på orwellskt nyspråk. Man ska erkänna fördelarna med etnisk mångfald, och erbjudas stöd och information om man inte gör det. De lärosäten som var mest framgångsrika i sitt mångfaldsarbete föreslås få rejält med pengar ur en pott på en halv miljard kronor per år.[…] 
      Med andra ord: gör som vi säger så får ni pengar. Och hur reagerar då hundratals administratörer vid lärosätena på denna rapport? Med undfallenhet och opportunism. Det är sorgligt, säger Göran Adamson.

Det är fullt möjligt att de lågutbildade, arbetslösa, landsortsbor som sympatiserar med SD är så pålästa denna valrörelse att de kan plocka ned akademikernas argument. Då blir förnedringen total. Då ser vi alltså ett scenario där en manipulerad akademikerklass anklagar SD:s sympatisörer för ”att inte hänga med i utvecklingen” och att vara lågutbildade samt allmänt lågpannade, samtidigt som denna grupp plockar isär akademikernas argument efter noter. Jag kan knappt bärga mig.

Den svaga punkten med hela kampanjen mot SD:s sympatisörer är att det framgår med all önskvärd tydlighet att det är etablissemanget mot folket. Det är kultur- medie- och det politiska etablissemanget mot en folkrörelse. Själva magnituden på stormen visar att det är etablissemanget mot folket, annars skulle de inte kunnat skapa en sådan kampanj med alla dessa verktyg till sitt förfogande. Det är surdegsknuttarna och journalisterna på Södermalm, som attackerar SD, det är det fina folket i Äppelviken, det är de kulturellt förfinade aktörerna på Operan, det är avdankade professorer i Uppsala och uppburna proffspolitiker som plockar godhetspoäng, med immigranterna som gisslan. Det är också därför även denna kampanj kommer att misslyckas, förutom då för att vi har rätt och de faktiskt fel rent sakligt.

UPPDATERING: 

Först ut bland kändisarna att kampanja mot SD är …kampsportaren Musse Hasselvall. 

http://www.svt.se/opinion/tack-for-paminnelsen-jimmie-akesson

Tidigare har dock kulturetablissemanget i skepnad av Jocke Berg (Kent), Malena Ernman (opera) och Håkan Hellström fått försvarligt med medialt utrymme för att tala om vad de inte röstar på. 

Bland statsvetare är Jenny Madestam först ut att politisera. Hon angriper på intet sätt SD, men tar klart politisk ställning och framför rena politiska ställningstagande. Det är helt ok, om hon lämnat banan som oberoende statsvetare bakom sig:

Länk Expressen. Jag kommer löpande uppdatera denna lista. Missar jag något så säg till med länk. 13 kommentarer:

Mats sa...

Jag föreslår att 17:e december (Anders Klarströms födelsedag) blir ny nationaldag.

Mats sa...

Många tycker nog att 17:e maj (Jimmie Åkessons födelsedag) är mer lämplig, men den är upptagen av norrmännen.

Mats sa...

En kvalificerad gissning är väl att valrörelsen i höst blir ännu mer skitig än eu-valet? Jag tror att media kommer se ut som propagandablad för F!. Att "borgerlig" press skulle stödja moderaterna/alliansen tror jag inte. Nyheterna där skrivs ju av "journalister" med en folkfostrande mentalitet som inte ens fanns hos sveriges radio förr i tiden.

Mats sa...

Myten om det rasistiska Sverige.
http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/myten-om-det-rasistiska-sverige/

Robsten sa...

Någon ideologisk felaktighet och lite lång text, men annars utmärkt av Julia Caesar på Snaphanen. ”Söndagskrönika: Söders olyckliga överklass”: http://snaphanen.dk/2014/06/08/sondagskronika-soders-olyckliga-overklass/#more-179815

Robsten sa...

Musse Hasselvall, som nyligen kommit ut som anti-SDare, har gjort läromedel för skolan. Inte undra på att stödet från förstagångsväljarna sjunkit något.

Film/video(Läromedel), 2014

http://libris.kb.se/bib/16310257

Dooren Månsson och Musse Hasselvall undersöker vad som har hänt i Sverige sedan de för fem år sedan gjorde tv-serien Välkomna nästan allihopa. Dooren åker till riksdagen och träffar Linus Bylund.

För fem år sedan satt han och sjöng i en källare - nu bär han kostym och är SverigedemokratVälkomna nästan allihopa - uppföljning [Elektronisk resurs] : Om SD i riksdagenernas stabschef. Vad har partiet åstadkommit sedan de kom in i riksdagen? Doreen åker även till Bjuv, ett av SD:s starkaste fästen i landet, och pratar med Allan Jönsson, ordförande för Sverigedemokraterna i Bjuv. Varför är partiet så framgångsrikt just i Bjuv? En fristående uppföljning på tv-serien från 2009.

http://sondera.kb.se/search?q=Musse+Hasselvall+SD+riksdagen

Mats sa...

Musse säger väl helt enkelt att politik har blivit intressant i och med att ett parti som tycker olika och dessutom står för det har kommit in i riksdagen? Där har han tydligen medhåll av flera väljare, eu-valet slog ju rekord i antalet deltagare trots att det var många sd-väljare som struntade i att rösta.

Vet inte vad SD ska göra åt problemet att till och med kärnväljare avstår att rösta i eu-valet. Ser man på övriga europa så har andra liknande partier lyckats bättre att mobilisera sina väljare.

Att UKIP har mobiliserat är väl inte så svårt att förstå, Nigel Farage har ju blivit en symbol för anti-eu och har gjort eu-frågan till något stort. Jimmie Åkessons storhet ligger i när han diskuterar nationella frågor och jag tror många identifierar honom med svenska inrikesfrågor. SD kanske skulle ha en person med stenhård eu-profil enbart? Skalin är min första tanke i så fall.

Annars så tror jag att det varit helt rätt med de två representanter som SD skickar nu, speciellt Kristina Winberg. Är djupt imponerad av hur hon vuxit redan i proffesionalism på rätt sätt.

Robsten sa...

Han borde inte få göra något mer skolmaterial längre i alla fall..

Robsten sa...

Mycket läsvärt av Marika Formgren

"Det finns undantag, men generellt uppträder journalistkåren som ett gammeldags prästerskap, som ska uppfostra folket till den rätta värdegrunden och hålla dem i herrans tukt och förmaning. Men medan prästerskap förr brukade ha konservativa värderingar har våra nutida överstepräster antikonservativa värderingar. Vi ska inte hedra familjen och fosterlandet, vi ska tvärtom göra revolt mot kärnfamiljsnormen och monogaminormen, vi ska riva gränserna och upplösa nationalstaten. Vi ska inte ens inbilla oss att vi finns som folk. När Fredrik Reinfeldt råkade använda uttrycket "etniska svenskar" fick journalistkåren hjärnsläpp: Svenska Dagbladet gjorde en så kallad "faktakoll" som påstods bevisa att det inte finns något sådant som etniska svenskar, och Dagens Nyheter menade att bara nazister använder begreppet etniska svenskar."

http://www.marikaformgren.se/#post63

Mats sa...

Metro hade igår krigsrubriken att SD tappade röster efter anti-tiggerikampanjen. Analysen var helt baserad på önsketänkande.

Lagar slår ofta mot svaga grupper, socialgrupp 3 drabbas som regel hårdare än socialgrupp 1. Men ett förbud mot tiggeri skulle leda till att man får bort en företeelse som är väldigt negativ och att man tar grepp om en svår situation. MP vill å sin sida bekämpa rasism som lösning på problemet vilket är ett annat sätt att säga att man skiter i det. Problemet med tiggande romer kräver liksom en mycket större fokusering. Det krävs inte så mycket för att räkna ut att om Rumänien la miljarder på att minska rasismen så skulle effekten vara högst marginell för romerna, om det nu skulle ske något alls.

Robsten sa...

Ja, det är väl huvudsakligen den fria rörligheten som bör ses över.

Robsten sa...

Fullkomligt lysande av Marika Formgren i Barometern. Bästa kortaste läsning på länge.

http://www.barometern.se/ledare/bjalken-i-journalistkarens-oga-(4318554).gm#.U5bD-O2xs8E.twitter

Sissi sa...

Reportage (3:38 min) från Oddasat, dagen efter EU-valet (26/5) - textat på svenska.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2327&artikel=5873862

Reportaget innehåller en svensk och en finsk del. I den svenska delen så förfäras man över att Sverigedemokraterna går framåt. Man intervjuar också en statsvetare från Luleå, som försöker tona ner "faran" (!), genom att säga att folk som röstar på SD kanske gör det för att SD är kritiska mot EU och man tycker att Bryssel styr för mycket...