lördag, juni 21, 2014

Liberalerna vinner utvecklingen även om de rödgröna vinner valet

Vi är många som frågat oss vart alla ”gammelmoderater” tagit vägen sedan moderaterna blivit ett alltigenom liberalt parti. Det många dock inte frågat sig är varför inte mer kritik mot migrationspolitiken och det mångkulturella projektet kommit från vänster och socialdemokraterna. ”Men det är ju ett vänsterprojekt från början till slut”, svarar då den vars historiska kunskaper huvudsakligen härstammar från Avpixlats kommentarsfält. Det är verkligen en sanning med modifikation. Historiskt sett är det mångkulturella projektet lika mycket ett liberalt projekt med fri migration av arbetskraft, ett sätt att erbjuda billigare arbetskraft och ett på sikt effektivt medel att hålla tillbaka välfärdssystemen. Historiskt sett har också Socialdemokraterna varit för en något njuggare migrationspolitik än de liberala partierna [se Luciabeslutet, och dagens LO. Länk SvD]. Framförallt så borde det finnas ”gammelsossar” likväl som ”gammelmoderater”.

Socialdemokraterna är historiskt ett parti för arbetarklassen, alltså för riktiga arbetare. Inte likt de yngel från övre medelklassen som i dag skriker om ”underklassen” och själva aldrig haft en fast anställning, eller de kultur/journalist-knuttar från Södermalm som i princip aldrig sett en arbetsplats utan datorer från insidan. De gamla socialdemokraterna ansåg inte att dagens migrationspolitik gynnade dem på minsta sätt, tvärtom. En enklare analys visar ju att i förlängningen är vårt välfärdssamhälle (i huvudsak uppbyggd av de gamla socialdemokraterna) omöjligt med dagens immigrationspolitik. Resurserna kommer helt enkelt inte att räcka till och transfereringssystemen kommer med nödvändighet att behöva monteras ned. Detta är en utveckling mer förknippad med naturlagar och enkel matematik än med politisk retorik. Socialdemokraterna kan prata hur mycket de vill om välfärdssamhället, men när resurserna är slut så är de. Det finns säkert en mängd liberaler som gjort denna analys, det konstiga är att de från vänster inte klarar av den.

En tidig morgon surfade jag in på den numera nedlagda myndigheten för psykologiskt försvar (Styrelsenför psykologisk försvar). Där hittade jag efter lite grävande bland dokumenten ett framtidsscenario som myndigheten ansåg i princip oundviklig. Där målades det upp ett tredjedelssamhälle där en tredjedel av befolkningen bodde i gated communities och där fattiga horder av människor rörde sig oroligt utanför murarna. Välfärdssystemen var nedmonterade och ekonomin styrde samhället. Resurserna användes huvudsakligen till att upprätthålla något som kan liknas vid ordning i samhället. Myndighetens ansvar var att beskriva spänningarna i ett sådant samhälle. Även om beskrivningen var mer än lovligt dyster så är det med nödvändighet åt det hållet samhället rör sig med dagens immigrationspolitik. Vi frågar oss om dagens socialdemokratiska, miljöpartistiska och vänsterväljare är medvetna om detta? Vill de köpa paketet för sina barnbarn? Ja kanske till och med i viss mån för sina barn.

Det har förvisso kommit en del försiktig kritik av det mångkulturella samhället från vänsterhåll, utan att ta fasta på den materiella historiska utvecklingen. Vi såg för ett tag sedan en sociolog, Göran Adamson gå ut i en lokal tidning och påpeka det självklara faktum att högskolor inte bör indoktrinera de studerande på det mest banala och rudimentära sätt. Det mest anmärkningsvärda var att Adamson hade grävt fram de rapporter som i princip beordrade indoktrinering av studenterna. Den första rapporten som så att säga plöjde vägen för den senare flod av skit som sköljt över både kommuner och lärosäten var enligt Adamson ”Mångfald i högskolan” och var författad av socialdemokraterna år 2000. I övrigt är det tunt med kritik från vänster av det mångkulturella projektet, som ju ändå infördes utan någon debatt i riksdagen, ännu mindre debatt med folket. Det enda vi hör är klagandet från en massa kommuner runt om i landet som inte mäktar med flyktingmottagningen. Ingen drar självklart slutsatsen att om hundra kommuner runt om i landet har nått och kanske överskridit sin kapacitet, så kanske man får se över politiken på riksnivå. Det verkar vara en alldeles för svår slutsats att dra tydligen.

Det är uppenbart att vänsterblocket i vårt land blundar med båda ögonen och håller för öronen hårt inför den utveckling vårt land är inne i. I stället för att analysera utvecklingen ägnar man sig åt indoktrinering i skolorna med hjälp av Expo, samt att brännmärka de budbärare som påpekat att kejsaren verkar vara rätt tunt klädd. Man skall till varje pris hindra de väljare man själva övergett att rösta på ”fel parti. Där stannar analysen.

Under sommaren:
Kommer jag att uppdatera sidan sporadiskt och mest bemöta hätska utfall från media, i skepnad av statsvetare, journalister, krönikörer, kulturakrobater och politiker. Möjligen kan det bli en artikel om medias natur också, jag har ju svårt att avhålla mig. Så jag önskar alla läsare en trevlig sommar på förhand.


35 kommentarer:

Anonym sa...

Och så länge analysen är att motståndarna drivs av ondska och hat mot nationen Sverige är det förstås svårt att få till en konstruktiv diskussion med de gammelmoderater respektive gammelsossar som ändå existerar i ganska stort antal.

Det är inte bara på Avpixlat som tongångarna går på det viset utan i vitt spridda SD-kretsar: från partiledaren, eller åtminstone till partiledaren närstående personer, ner till flygbladsutdelande fotfolk är den vanligare än inte.

Mycket vore vunnet om SD kunde trampa ur de tankemässiga och retoriska barnskorna. Även om det skulle göra en och annan kärnväljare besviken.

Anonym sa...

Men Nisse?
Vad är det som driver dem då?
Teorierna är många. Men inga verkar ha träffat prick och mångkulturförespråkarna kommer bara med dimridåer.
Rune

Mats sa...

Full fart...
http://www.dn.se/sthlm/restaurang-i-flemingsberg-beskjuten/

Mats sa...

@Nisse:
"Och så länge analysen är att motståndarna drivs av ondska och hat mot nationen Sverige"

Analys var väl ändå mycket sagt? Vad som brukar påstås är att deras handlingar och uttalanden är svenskfientliga eller oikofobiska eller i den stilen. Fast för mig är det förväntat ordval i den kraftiga polariseringen som uppstått. Statsministern själv har ju sagt i offentlig debatt att Jimmie Åkesson har sina åsikter för att han inte gillar invandrare, ungefär att det inte skulle finnas några andra skäl till SD's politik.

"är det förstås svårt att få till en konstruktiv diskussion med de gammelmoderater respektive gammelsossar som ändå existerar i ganska stort antal."

Stort antal? Tror du? Någon konstruktiv diskussion med dom tror jag inte kommer inträffa. Tror mer på att dom helt enkelt bara går över till SD.

Robsten sa...

Full fart... på valarbetarna ;-)

Mats sa...

:-)
Fast dom som hotade brevbärarna och stoppade postutdelningen (för tredje gången) gör nog mer för valet ändå. Slår mer direkt på fler människor.

Robsten sa...

Du borde försöka lämna det där råtthålet Mats.

Mats sa...

Ja, det är lite på gång redan.

Robsten sa...

;-)

Mats sa...

Det har ju snackats en del vad man ska göra åt problemen. Typ "det är inte invandrarnas fel, vi måste...blablabblabla" och det finns dom som på allvar tror att det gör någon skillnad om de röstar alliansen eller rödgröna. Kollar man vad dom egentligen säger är det tydligt att de inte tänker göra nånting.

Mats sa...

Kul förresten att ungdomsgården numera har så generösa öppettider så att vissa av ungdomarna skulle bli hedersmördade om de stannade till stängningsdax.

Mats sa...

Funderar starkt på att flytta ut till invandringsfria Täby där reinfelt bor, mestadels etniska svenskar mitt i livet (© Fredrik Reinfeldt) som bor där.

Drivkraften för det? Tjaa, det handlar om att jag vill sitta där och peka finger åt de som tvingas bo kvar i utanförskapsområdena och kalla dom rasister för att blåsa upp mitt ego. Enkelt.

Mats sa...

kändes lite för spännande och mångkulturellt att gå och handla ikväll eftersom affären ligger precis intill där dom sköt i lördagskväll

Robsten sa...

Ja, vi skall inte bli trygghetsnarkomaner.

Mats sa...

Nää, just :-)

Anonym sa...

Robert! Du är mycket uppskattad inom SD Sundbyberg.

Hälsar Stellan

Robsten sa...

Tack Stellan, det värmer att höra ;-)

Mats sa...

Där ser man. Fast jag har iofs redan läst nånstans att SD vinner mer och mer röster i norrland :-)

Robsten sa...

Ja EU-valet visade det. Man kan gå in på val.se och kolla de olika valktretsarna. men jag tror nog att SD engagerade sina sympatisörer i högre grad än andra partier i EU-valet.

Mats sa...

Dom andra har väl problemet att de inte tycker något? Marit Paulsen? Vad vill hon egentligen? Eller MP's lösning på tiggarproblemet, "Bekämpa rasismen i Europa" enligt fridolin. Anser han det vara en lösning på det problemet och sen kan den akuta situationen fortsätta med en hel folkgrupp som lever på tiggeri i Europa? Romernas situation har varit liknande sen medeltiden, bara det att deras livsstil är svår att kombinera med dagens samhälle på ett sätt som passar alla parter. Sen har det ju inte utvärderats vad vi gjort för rätt i norden eftersom finska zigenare inte tigger.

Robsten sa...

Vilket klassförakt, vilket ohämmat förakt för arbetarklassen och de som äter "bea". Ni är Välkomna till SD!

http://www.hemhyra.se/redaktionsbloggen/val-radsla-och-hembygdskansla

Anonym sa...

Detta med "tredjedelssamhället" är någonting som Science fiktion-författare skrivit om i decennier. Det är fascinerande, kittlande faktiskt, skrämmande hur rätt de fått.

USA är ett land där det utvecklats kraftigast och snabbast eftersom de är föregångare i så mycket, på gott och ont, men som kommer att sprida sig. Så länge vi har ett kapitalistiskt/demokratiskt system kommer det att fortgå. Det tragiska är dock att alternativen visat sig - i praktiken - vara värre för den enskilda människan. Eller kanske har jag fel? Tar gärna emot motargument om samhällssystem som visat sig lika livskraftiga och som så många människor sökt sig till.

Robsten sa...

jag tror ju att det går att påverka samhällsutvecklingen, utan att förvandla det till en diktatur eller ett socialistiskt samhälle. I annat fall vore ju all politik ganska meningslös. Men det finns oerhört starka drivkrafter som driver utvecklingen åt ett visst håll, oavsett vad folk tycker. Det är ekonomiska och andra intressen bakom utvecklingen, och de driver samtliga partier framför sig, snarare än tvärt om.

För att det skall gå att påverka samhället rent politisk efter folkviljan, måste man avslöja dessa mekanismer och inte hela tiden backa. mycket större energi borde läggas på de bakomliggande drivkrafterna och inte allt på politiska enskilda frågor. Här skulle skilda politiska krafter kunna enas att motverka dessa krafter.

Mats sa...

Men det finns oerhört starka drivkrafter som driver utvecklingen åt ett visst håll, oavsett vad folk tycker.

Det tror jag också. Jag är mycket fundersam till föreningen svenskt näringsliv. Dom propagerar mycket för fortsatt massinvandring och blandar det med klämkäcka floskler som bara rör en mycket liten del av invandrarna.

Nils sa...

Har du länken till framtidsscenariot på SPFs gamla hemsida?

Robsten sa...

Nä, verkligen inte. Myndigheten och dess webbplats är borta sedan länge, och dokumenten försvann mystiskt långt innan myndigheten försvann. Det var därför det var en sådan katastrof att dokumenten försvann från min kraschade hårddisk. Kan finnas på någon säkerhetskopiering, osäker dock. Får gå tillbaka och kolla disketter, på den nivån handlar det om.

Mats sa...

Om man säger att det finns starka krafter som vill avskaffa nationalstaten och göra alla människor till lika värda världsmedborgare är väl ingen överdrift? Att människor med såna åsikter vill framställa åldrandet i Sverige som ett demografiskt hot är väl rent taktiskt riktigt? I deras ideologi så är ju åldringar en förbrukad vara som inte producerar mer och makten har inget ansvar mot dom eftersom det inte finns svenskar att värna om.

Reinfeldt beskrev delvis dessa tankegångar när han skrev boken det sovande folket. Men han skönmålar det nyliberala samhället och försöker framställa det som möjligt att det kan existera samtidigt med ett samhälle där vi värnar om varandra som grupp.

Vad som ytterligare förenklar ett nyliberalt samhälle är att så gott som all makt överförs till Bryssel. Frågan är om det går att förena ett nyliberalt samhälle med demokrati. Men om alla förvandlas till själlösa individer som är lika värda så försvinner möjligheten att agera i grupp och med en totalt splittrad opinion så kommer all makt att utgå från politikerna eller de som de styrs av.

Robsten sa...

Jag tror ju inte opinionsinstituten förfalskar resultaten rakt upp och ned, men de kan ju vinkla resultaten på annat sätt, hänger sedan media på tror jag det kan bli något som Galne Gunnar är på spåren här:

http://galnegunnarsblogg.wordpress.com/2014/06/29/darfor-ar-partisympatiundersokningarna-sannolikt-manipulerade/

Mats sa...

Jag finner det också sannolikt att det stämmer och kanske är ännu värre.

Mats sa...

Lyssnade på Löfven som sa att SD var det aprti han inte alls kunde tänka sig samarbeta med, som om det behövde sägas. Alla vet ju att han är en mediastyrd mespropp helt utan eget tänkande, han behöver inte förtydliga det.

Som jag förstod han så vill han egentligen inget speciellt politiskt utan tänker bara fortsätta att administrera alliansens program med ytterst små justeringar. 50 spänn mer i månaden i akassa är väl inte precis något revolutionerande.

Robsten sa...

Ahh.. Vi får se. Undrar om inte S
R lite närmare ändå att spräcka tabut kring invandringspolitiken än M. Vägen är självklart ändå lång, men någon gång skall det hända.

Mats sa...

Jo, jag tror definitivt att sossarna är närmare i dagsläget, men för M tror jag att det skulle räcka med ett partiledarbyte för att åstadkomma en sån förändring. M har mest underliggande tryck för det. Svårt att säga exakt förståss eftersom det sen ser ut som det gör bland de röstande inom LO-kollektivet. Men S måste dumpa MP helt om de ska kunna förändra invandringspolitiken.

Mats sa...

Kanske blir FI som sänker de rödgröna?
http://www.svd.se/nyheter/valet2014/fi-tar-over-fran-v-som-varsta-skramselfaktor-for-s-valjare_3705234.svd

Mats sa...

Bästa talet någonsin av Jimmie Åkesson. Fy faan vad duktig han är.

Robsten sa...

Instämmer!