tisdag, juli 05, 2005

Polisens resurser

Läser i "Mitt i Botkyrka" att en fyraåring blivit påkörd av en EU-moped. Har flera gånger tagit upp problemet med dessa EUmopeder som kör i 50-60 km/h längs promenadvägarna. Jag har varit tonåring själv, även jag körde trimmat och följde inte alla trafikregler, jag var inte guds bästa barn själv. På min tid fanns dock inte dessa EUmoppar, som är bra mycket tyngre, dessutom körde vi inte som dårar på promenadvägarna, vi praktisera dock skogskörning samt en hel del annat ej rekomendabelt.
På "min " gård hade vi besök av en polis från Södertörnspolisen, det var nog i andonom menat som ett mys och pysmöte i vanlig ordning med kaffe och kakor. Jag har dock lite svårt med mys och pys när det finns angelägna saker att ta upp. Jag tog upp detta problem med Eumopederna som kör likt dårar längs promenadvägarna, påpekade att det finns massvis med ungar, hundar och pensionärer som stultar fram längs dessa vägar.
Polisen, "Rhebane", talade då om att det helt enkelt inte finns resurser för åtgärder mot dessa marodörer, polisens resurser räcker helt enkelt inte till, en vanlig fredag-lördag finns det två polisbilar i tjänst i hela Södertörn. Jag talade om att snart händer det något, någon blir påkörd eller liknande. Nu har det alltså hänt, fyraåringen som blev påkörd kastades två meter, landade på huvudet, fick krosskador i huvudet, opererades i fyra timmar. Barnet har fått beteendestörningar efter händelsen, rädsla för motorljud mm.
Det finns personer som klagar på polisen så fort de får en chans, de skall spionera på folk med utökade befogenheter om de inte misshandlar folk så fort de får en chans. Naturligtvis gör enskilda polismän övertramp, det gör alla yrkesgrupper, läkare, socialtjänstemän, kriminalvårdare, snickare och ingenjörer. Men problemet för flertalet vanliga mäniskor i vårt land är att polisens resurser inte räcker till och att det är för få poliser. Leif G.W.Persson har också framfört åsikten att polisens effektivitet inte är vad den borde vara, det är också en viktig faktor naturligtvis.

Inga kommentarer: