måndag, januari 08, 2007

Fler uppehållstillstånd

Enligt Ekot så beror det på att läget i vissa områden förvärrats samt att Migrationsverket fått en annan praxis. De som förut skulle ha fått avslag på sin ansökan men inte kunnat avvisas får nu i stället uppehållstillstånd. Enligt Ekot så har Migrationsverket ändrat sin praxis efter den tillfälliga asyllagen, i de fall där man bedömer att en avisning inte kan verkställas så får familjen i stället uppehållstillstånd.

De allra flesta som får uppehållstillstånd kommer från Irak, i dagsläget är Sverige det land i Europa som tar emot flest flyktingar från just Irak.

De av oss som hade hoppats på att den nya regeringen skulle föra en restriktivare flyktingpolitik har hitintills blivit mäkta besvikna. Det är snarare så att flyktingpolitiken blivit ännu generösare med Alliansen vid rodret. Vi får se om de lägger om kursen vad det lider. Om inte annat så borde rädslan för att diverse småpartier skall skörda framtida framgångar göra att partistrategerna i de borgerliga partierna tänker sig för så småningom.

Inga kommentarer: