lördag, januari 19, 2008

Socialdemokraterna skall ta debatten …..igen


Enligt DN så har nätverk bildats då ett antal socialdemokrater samlats i Stockholm under lördagen. Nätverket skall enligt Mats Johansson sprida information om Sverigedemokraterna, det är dags att ta debatten nu enligt Johansson. Så här säger Johansson i DN,

Vi kan konstatera att den tidigare strategin att tiga ihjäl Sverigedemokraterna inte lyckades särskilt bra. Nu måste vi ta tag i debatten och avslöja för väljarna vad Sverigedemokraterna verkligen står för. Vi vet att det är ett främlingsfientligt, löntagarfientligt och kvinnofientligt parti och det måste vi föra fram.

Mats Johansson är "demokratiansvarig" i den socialdemokratiska partistyrelsen enligt DN. Johansson som alltså är demokratiansvarig konstaterar att strategin att tiga ihjäl ett parti inte fungerar. Så synd då, denna "demokratiska" metod fungerar tydligen inte i vår parlamentariska demokrati. Sedan säger Johansson vad andra socialdemokrater rapat upp hundratals gånger, nämligen att SD är ett främlingsfientligt parti. Är det inte dags, att i demokratins namn åtminstone, tala om vad exakt det är som är främlingsfientligt i SD:s partiprogram? Kan det vara att SD vill ha en invandring och flyktingpolitik som liknar de flesta andra europeiska nationer?
Sedan påstår Johansson att SD är löntagarfientligt. Man baxnar och vet inte om man skall gråta eller skratta, det är just vanliga löntagare som förlorat på socialdemokraternas allt vettlösare flyktingpolitik.
Som grädde på moset påstår sedan Johansson att SD är ett kvinnofientligt parti. Det är första gången jag hör det påståendet. Självklart är SD kvinnofientligt. Det är inte muslimska rörelser och föreningar i Sverige som kan tänkas vara kvinnofientliga. Det är inte det sätt Koranen och islam tolkas hos delar av den muslimska rörelsen som är kvinnofientligt utan SD:s politik. Det är ju självklart Johansson och du är säkert en utmärkt demokratiansvarig i den socialdemokratiska partinomenklaturan.

Länk DN


Länk SvD

18 kommentarer:

Klara sa...

SD är ett enfråge- och missnöjesparti. Ni tror er lösa alla problem med begränsat mottagande av människor från andra nationer.
Marslow skrev: "har man en hammare som enda verktyg tror man att alla problem är spikar"
Jag välkomnar SAP´s intiativ och hoppas att vi kan slå hål på er eländiga retorik.

Erik Almqvist sa...

klara: Vi tror att en radikalt omlagd invandringspolitik, och en frångång från politik som gynnar den mångkulturella samhällsmodellen, skulle lösa många problem.

Ni riksdagspartister verkar ha väldigt ont om argument eftersom ni alltid påpekar vilka frågor vi driver mest, istället för att komma med några motargument.

Anonym sa...

Jag har svårt att tänka mig debatter mellan Sd och S, varför skulle S ge sig in i en debatt de omöjligt kan vinna? Inför valet 2006 sas det från S-håll där jag bor att man skulle ta debatten med Sd, men så blev aldrig fallet, varför? Det blir det gammla vanlig, de socialdemokratiska floskerna kommer att stå som spön i backen och man kommer att diskutera om Sd, inte debattera med dem. Facket kommer säkert att gå ut och "informera" om Sd men jag tror faktiskt att Sd vinner mer på detta än sossarna.

Robsten sa...

SD är väl inget enfrågeparti men i flyktingpolitiken har alla riksdagspartier gjort upp gemensamt, högst odemokratiskt. Alla väljare som vill ha en annan politik då? Alla väljare som åtminstone vill diskutera frågan då? Alla de får ingen sm helst chans genom riksdagspartiernas agerande. detta strider mot själva grundidén med demokrati. Om Klara menar den Marslow med behovstrappan så är faktiskt ett grundläggande behov enligt samme Marslow att få göra sin röst hörd och att få vara med och bestämma, jag har nämligen läst Marslow själv, surprise.

Robsten sa...

Dessutom har du käre Klara alla möjligheter att slå hål på min retorik, här på denna blogg just nu om du så vill.

Robsten sa...

Dessutom har du käre Klara alla möjligheter att slå hål på min retorik, här på denna blogg just nu om du så vill.

Sven-Olof sa...

Välkommen hem, Robsten.

Robsten sa...

Tack Sven-O ;-)

Leo Sundberg sa...

Att SD skulle vara kvinnofientligt kan tolkas lite olika. En sak är att islam är dåligt, visst. Men den moralkonservativa kristendomen (Som SD till viss del har) är också lite lustig. Exempelvis abortmotståndet ser jag som rätt kvinnofientligt. Rabiat feminism kan man tycka illa om, men SD har själva inga motförslag (?) på hur man ska stoppa kvinnoförtrycket i Sverige (förutom muslimers då).

Eller?

Att sossarnas invandringspolitik är katastrof för löntagare, där är jag med till 100%. Det känns som sossetoppen lever rätt isolerad från sina egna väljare. Annars hade man aldrig sagt så här.
Sen kan jag se att SD borde se över sin attityd kring att "facket har för stor makt" om de nu gör anspråk på att vara löntagarnas vänner.

Robsten sa...

Eeehh..det har väl bara diskuterats lite olika gränser för abort, vad jag vet. SD var emot en höjning av gränsen för abort vad jag minns. Om nu den gamla gränsen var kvinnofientlig så var väl hela världen då kvinnofientlig, och total jämnlighet skulle vara abort till 36 veckor enligt en sådan logik.
En kvinnofientlig lagstiftning skulle vara olika gränser för manliga respektive kvinnliga foster, något sådant skulle i alla fall aldrig jag acceptera.
Vad kvinnoförtrycket är i dagens Sverige vet jag faktiskt inte. Självklart skall kvinnor ha samma lön för samma jobb som män, med i övrigt liknande kvalifikationer. Samma skyldigheter och rättigheter skall gälla för män som kvinnor, självklart.

Anonym sa...

"Klara" är en utmärkt representant för "svenne kålrot". En hjärntvättad dåre som glatt traskar fram mot sin egen utplåning och dessutom talar gott om de och dem som kommer att förgöra hon. Alla partier i riksdagen är löntagarfientlig och kvinnofientliga. Om SD blir likadana när dom kommer in i riksdagen återstår att se. Tyvärr finns det redan tendenser till svek i vissa kommuner där SD fått mandat.

Leo Sundberg sa...

När jag talar om kvinnoförtryck menar jag att kvinnor blir slagna av sina män, även i svenska par. Att tala om hedersvåld i muslimska grupper låter sig lätt göras, men hur bra är svenska män?

Inte så att jag skäms över att vara man, men tyvärr ser och hör jag mycket "skit" i attityderna även hos mina egna landsmän.

Robsten sa...

Ja, men det är ju inget allmänt strukturellt kvinnoförtryck, det är män som gör sig skyldig till grov misshandel. Varför i herrans namn inte skärpa straffpraxis för dessa grova misshandlar? Vi föredrar att prata om kvinnoförtryck och gå ut och demonstrera med snygga plakat i stället för att göra något åt problemet, vi känner oss alla lite bättre då måhända. Grov misshandel av en kvinna skall rendera ett par år i fängelse. Efter det skall mannen förbjudas komma närmare än t.ex. 200 meter från kvinnan, där hon bor och hennes arbetsväg o.s.v.. Bryter mannen mot detta så skall det vara t.ex. tre månader på öppen anstalt direkt, utan prut. Det kan ju hända att mannen hamnar på samma våning som kvinnan på DOMUS i city, då skall mannen lämna samma våning direkt, i det fall kvinnan lämnar våningen och mannen följer efter, tre månader direkt på öppen anstalt. I det fall kvinnan vägrar skilja sig med sin misshandlade man måste frågan om kvinnans eget ansvar faktiskt tas upp.
Så varför inte göra något åt problemet i stället för att ägna sig åt politiskt korrekta diskussioner? Jo för då försvinner väl ett område man kan visa sig duktig på. Vi har en lagstiftning och en brottsbalk JUST för att åtgärda brott som grov misshandel, det är det hela rättsapparaten är till för, skall det vara så svårt att fatta?
Det är ju inte mindre otrevligt om t.ex. jag blir misshandlad i kön till korvkiosken för att jag påpekar att någon tränger sig före eller t.o.m. tittar lite för länge på någon. Dessa oprovocerade misshandelsfall är ju ett lika stort problem det också, men då är det både kvinnor o män som blir utsatta.

Andreas sa...

Leo>
Man måste få sätta fokus på grupper där de största problemen inom ett visst område förekommer, för att effektivast kunna motverka problem av den typen. Detta är länge en förklaring som t.ex. feminister har dragit när de väljer att strunta i kvinnors våld mot män i nära förhållanden, och istället enbart fokuserar på just mäns våld mot kvinnor. Det fokuset måste i sådana fall också kunna sättas på andra grupper - kvinnor, svenskar, invandrare, "dvärgar", hockeyspelare, dansare, civilekonomer och fan och hans moster. Det FÅR inte vara så att fokus enbart får sättas på en grupp när ett problem diskuteras, om den gruppen är i ett upplevt överläge eller rent antalsmässig majoritet. Jag baxnar t.ex. när man får höra om att folk tycker det är rasistiskt när det ska sättas in åtgärder och information mot tuggandet av kat-blad (narkotika) i de mer invandrartäta förorterna. Politiskt korrekta tyckare som lever långt från verkligheten tycker att den här informationen lika väl ska förekomma i lika hög omfattning i Burträsk, Svappavaara och på Fårö! Är inte det ett oändligt slöseri med pengar? Det är inte mer rasistiskt eller knasigt att påpeka och förstå att pengarna till insatser mot kat-blad gör mest nytta i t.ex. Rinkeby och Bergsjön, precis som pengar till information mot midsommarungdomsfylla gör mer nytta i Karlsborg och Uddevalla än i Rosengård och Jordbro.

Andreas sa...

Och med "information" ovan, menade jag inte att det bara ligger en informationspamflett om berört problem på kommunkontoret, utan det att t.ex. lokala politiker ska gå dyra utbildningar för att lära sig stävja problem som inte ens är i närheten av att förekomma inom deras område - allt inom ramen för den politiska korrekthetens resurslöseri.

Andreas sa...

Det är som att .. som att sätta in insatser mot olaga renjakt i Skåne. Som att sätta in insatser mot olaga kräftfiske i Ronna. Som att sätta in insatser mot fildelning och datahackande på ett pensionärshem! Det får inte vara tabu att diskutera att många invandrare från muslimska länder dras med en oerhört (enligt oss) förlegad kvinnosyn och ett strukturellt kvinnoförtryck. I den mån svenska män misshandlar kvinnor, är det förvisso i många fall säkert en rest av detta kvinnoförtryck, men detta till trots vore det rent absurt att säga att svenska män i allmänhet har lika stor benägenhet att förtrycka kvinnor som muslimerna i Sverige har. Andelen män *totalt* som misshandlar kvinnor är säkert högre bland infödda svenskar än den är bland människor med invandrarbakgrund i Sverige, men det är knappast någon garanti för att per capita-antalet är det. Om man förnekar att per capita-antalet skulle vara viktigt, och bara koncentrera sig på total-antalet, så kan vi exemplifiera. Säg att i Sverige bor det 1000 människor av en viss etnisk folkgrupp. Av dessa 1000 gör sig 997 stycken skyldiga till grov misshandel. I Sverige bor det, säg, 7,5 miljoner "etniska svenskar". Av dessa gör sig 998 skyldiga till grov misshandel. Är det då ett värre problem med förekommande grova misshandlar hos de etniska svenskarna, eller hos den andra onämnda etniska folkgruppen? Var bör insatserna läggas? Får det här diskuteras?

(sorry för att det här kom i tre inlägg och inte i ett, Robsten)

Robsten sa...

Jag hoppas verkligen att ingen är så urbota dum i huvudet så man räknar på det totala antalet individer och inte per capita. Alla sociologiska undersökningar grundar sig på andel, alltså per capita, inte på något totalt antal som ju inte säger någonting om något. Detta känns lite som att behöva tala om att två plus två är fyra, vi borde ha lämnat detta bakom oss.

Andreas sa...

Robsten,
tyvärr så tror jag inte att det är så enkelt. Skillnad görs på om det som åsyftas med problemet är en grupp som är i upplevt överläge eller majoritet ("svenskar", vita män melllan 18-65, etc) eller om det som åsyftas är en grupp i upplevt underläge eller minoritet. I det förstnämnda fallet får man göra så; "Andelen män som slår sin partner förekommer i 2/3 av förhållanden, medan kvinnor som slår sina män endast förekommer i 1/10 av fallet!". Eller: "Andelen invandrare som startar företag högre än svenskar". I det andra fallet borde det väl stå rätt klart för de flesta för länge sedan att man inte får räkna så? När läste du senast i någon tidning (utom SD-kuriren) eller hörde i någon media att "Våld mot barn förekommer i 28% av famlijer med invandrarbakgrund, och i 9% i familjer med "etnisk svensk" bakgrund"? OM det någon gång förekommer, så är det endast i samband med påpekanden om att det beror på majoritetens förtryck och ovilja att samarbeta och släppa in minoriteten i de berörda sfärerna.
(Notera att siffrorna ovan var tagna ur luften och bara till för att exemplifiera).