lördag, januari 19, 2008

Undervisning för gömda flyktingbarn


Nu skall flyktingbarn vars föräldrar gömmer sig i Sverige trots avslag för asyl få rätt att gå i skola enligt Jan Björklund. Det låter humant och ingen vill barnen något ont naturligtvis. Det är inte deras beslut att flytta till Sverige och de har inte gjort något ont eller ens tagit något beslut angående att söka asyl. Dock måste väl idén men ett avslag vara att familjen flyttar tillbaka till det land det kom ifrån eller ett annat land i Europa enligt Dublinförordningen. Att låta barn gå i skola när de skall lämna landet ger verkligen en dubbel signal, det har t.o.m. Billström själv sagt tidigare. Barnen skall visst gå i skola, i sitt hemland eller i ett land där familjen får stanna. Det är humant, eller så humant det kan bli när all flyktingpolitik blivit snedvriden i vårt land och signalerna till omvärlden snarast är att vi har fri invandring. Det inhumana är egentligen en inkonsekvent politik och de märkliga signaler denna politik ger till vår omvärld.

Länk SvD

3 kommentarer:

Leo Sundberg sa...

Det är inhumant att ta hit så många invandrare man gör idag. Inhumant mot de som bor här och får längre bostadsköer, mer arbetslöshet och all kriminalitet...

Är man kosmopolit verkar man tycka att det är okej, för att hjälpa andra länders medborgare. Omfördelning på global nivå som Jämtin sa...

...eller godhet in absurdum?

Robsten sa...

Men det är ingen omfördelning att folk flyttar från sin kultur och hemländer till en främmande plats där de aldrig kommer att känna sig som hemma. Det är en politik alla förlorar på i förlängningen.

Anonym sa...

Att kalla dessa barn för flyktingbarn är fel då deras familj fått avslag på ansökan att stanna i landet och därmed inte har flyktingstatus. Sen undrar man hur en sån skola ska se ut som dessa barn ska gå till? Kan dom redan svenska? Om inte, ska speciella lärare anställas som kan deras språk? Finns det sådana lärare? Hur ska detta finansieras? Dagligen möts man ju i massmedia om besparingar i skolan. Finns det mer pengar nu helt plötsligt? Dessutom borde det inte vara svårt att hitta dessa "gömda" familjer och avhysa dom dit dom kom ifrån om deras barn ska gå i svensk skola. En annan fundering som jag får är -hur ska lärarna kunna ha kontakt med barnens hem då familjan är gömd? Exempel kalla till utvecklingssamtal etc. Att Bjöklund är en galning har man kunnat konstatera förut, hans sista proklamation bekräftar endast hans grad av inkompetens.