tisdag, december 09, 2008

Jag är nationalist och främlingsfientlig

Om journalister någon enda gång ville underbygga vad de skriver.

Chefredaktör för Sydöstrans (s), Hans Bülow skriver en artikel i Newsmill som innehåller det gamla vanliga pratet från det etablerade politiska skiktet om Sd. Anklagelserna mot Sd svävar ut i allt möjligt, utan att Bülow en enda gång underbygger det han skriver med ett konkret exempel. Partiet sägs vara främlingsfientligt, ordet upprepas en massa gånger i denna artikel. Jaha men vad exakt är främlingsfientligt? Sd förespråkar samma asyl och immigrationspolitik som Danmark, Finland och de flesta andra europeiska länder. Är hela omvärlden främlingsfientlig förutom Sverige? Om denna definition på "främlingsfientlighet" skall gälla så är väl alla vettiga människor "främlingsfientliga". Antingen är man för fri invandring (som i princip ingen nation på jorden har) eller så är man främlingsfientlig. Jag är med den definitionen främlingsfientlig, jag anser de som inte är främlingsfientliga som mindre vetande.

Så här skriver Bülow i artikeln.

Undantaget är s-ledaren Mats Johansson i Blekinge som leder en demokratigrupp i socialdemokratiska partiet i Sverige med uppgift att sprida information om sd:s främlingsfientlighet och rasistiska bakgrund. Han har turnerat runt i Sverige på Mona Sahlins uppdrag utan något större intresse från riksmedia. Arbetarrörelsen försöker rusta sig.

Jaså en demokratigrupp har till uppgift att bekämpa ett parti på väg in i riksdagen? Om det finns någon demokrati i detta land så måste i alla fall jag ha något annat parti att rösta på än de etablerade partierna, de för inte min talan eller mina intressen. Att rösta på något av de etablerade nuvarande riksdagspartierna är lika med diktatur för mig. "Arbetarrörelsen" försöker rusta sig! Hur dum i huvudet kan en människa bli? Det är ju etablerade yrkespolitiker som försöker rusta sig, arbetarna har ni ju svikit för länge sedan. Fattar denna Bülow absolut ingenting?

Till sist skriver Bülow så här i Newsmill.

Sd ställer invandrare mot våra äldre. Med tanke på den frustration som finns bland pensionärerna i Sverige idag finns det anledning att befara att sd också kommer in i riksdagen. Pensionärernas villkor får sällan uppmärksamhet.

Det nya hårdare klassamhälle som nu växer fram i Sverige kommer att utnyttjas av svenska främlingsfientliga nationalister. Lita på det. Inga smarta partistrateger i Stockholm kan göra något åt det

Fram tonar bilden av ett välfärdssamhälle på tillbakagång, ett samhälle som blir allt mer kaotiskt och hårt. Denna bild tonar fram av Bülows egen beskrivning, denna utveckling har skett när Bülows eget parti hade makten. Så varför skall vi då rösta på S när även det partiet skapat ett sämre samhälle för oss alla? Det är inte så svårt att tänka sig frustrationen bland pensionärerna som byggt upp detta samhälle, om man tar pengar från deras pensioner och använder på en vansinnig asylpolitik.

Jag är inte fientlig till främlingar i största allmänhet, jag är fientlig till en vansinnig asylpolitik och till politisk korrekta politiker som inte tar tillvara intressen för dem som valt dem.

Jag är nationalist, jag är stolt över det. Ordet nationalist är att man ser till sitt eget hemland och älskar sitt hemland. Man anser att landets politiker skall tillvara de intressen de är valda för att tillvarata, inte intressen från grupper som bor på andra sidan jordklotet. Våra svenska politiker förstår alltid att andra folkslag och människor från andra länder älskar sina hemländer, men varför skall inte detta gälla Sverige också?

Länk DN

9 kommentarer:

smileth sa...

Välformulerat och sakligt! Mycket bra skrivet!

Stefan sa...

Med vilken trovärdighet kan dom moralisera över SD när dom sammarbetar med ett parti som bekänner sig till en ideologie som tagit fler liv än nazismen.

Incendia sa...

Måste hålla med dom andra, bra skrivet.

Anonym sa...

Hej Robsten! Detta handlar inte om ditt inlägg ovan, jag hoppas att det inte gör något. Jag tänkte bara tipsa om en dokumentär som kallas ""A Conversation about Race". Fast du kanske redan har hört talas om den? Av det jag har sett så tycker jag att den verkar väldigt intressant i alla fall.

Du kan se utdrag ur filmen här www.youtube.com/watch?v=TC0AuhogixQ och här www.youtube.com/watch?v=aeU_5YmS_9E

Och här är hemsidan: http://aconversationaboutrace.com/index.asp

Anonym sa...

Här kommer adresserna till utdragen igen, det blir lite tydligare när jag skriver så här:

www.youtube.com/watch?v=TC0AuhogixQ

www.youtube.com/watch?v=aeU_5YmS_9E

Weine Berg sa...

Bra skrivet! Även om definitionen på nationalism kan diskuteras, var det en träffsäker text.

Robsten sa...

Ja Weine, en urusel definition egentligen, men jag gitte inte hålla på i arla morgonstund, ville bara få fram att man plötsligt laddar ordet "nationaist" som något negativt.

Robin Shadowes sa...

Bra rutet! Svamp med assistans av Alliansen håller på att köra ned vårt fosterkand i avgrunden och allt dom har att komma med är gnäll om Sd! Om vi är subnazister så är väl dom gnällnazister då.

Robsten sa...

Test