lördag, december 13, 2008

Denne Westerberg igen

Liberalen Bengt Westerberg var den som rev upp det s.k. luciabeslutet där socialdemokraterna tillfälligt stoppat flyktingströmmen från det tidigare Jugoslavien. Westerberg är en av de personer som sett till att Sveriges flyktingpolitik skiljer sig från i princip alla övriga västländers flyktingpolitik. Nu skriver han på DN debatt om att kvinnor diskrimineras vid asylprocessen.

Westerberg påstår att kvinnans asylskäl skall prövas individuellt när en familj söker asyl, ety hon kan ju vara föremål för sexuella övergrepp. Det är bara det att enligt vårt sätt att se är ju i princip alla kvinnor utsatta för sexuella övergrepp från sina män om de kommer från vissa kultursfärer. Det kan heller aldrig vara ett asylskäl om man någon gång blivit utsatt för ett övergrepp, då skulle t.ex. ett stort antal kvinnor från USA ha asylskäl i Sverige. Så här skriver Westerberg i artikeln.

Kvinnor utgör en allt större del av de flyktingströmmar som vi kan se på olika håll i världen. Ofta drabbas de särskilt hårt av att mottagarstaterna försöker hejda flyktingarna innan de ens nått fram till det tilltänkta asyllandet.

Man skall ha pass för att passera en gräns, det är normalt. Söker man säkerhet och asyl skall man söka det i första säkra land man kommer till. Där föll Westerbergs argumentation direkt. Man skall inte välja ut en nation som man gärna vill bosätta sig i och enbart rikta in sig på den nationen. Det "tilltänka asyllandet" är påfallande ofta Sverige och andra länder med generösa regler.

Westerberg menar att asylsökande kvinnor skall kunna välja om de vill ha en kvinnlig handläggare. Enligt honom är det regeringens riktlinje att en kvinna i en asylsökande familj skall kunna välja en kvinnlig handläggare. En handläggare skall utreda om asylskäl föreligger helt enkelt, det är orimligt att en asylsökande skall välja kön på sin handläggare. Vad blir nästa steg, att en homosexuell asylsökande skall kunna kräva att handläggaren är homosexuell?

Hela Sveriges asylpolitik liknar mer och mer ett moras. Asylskälen bör ses över och de vida begrepp som finns i dag är inte rimliga som asylskäl. Sveriges väldigt vida begrepp är unika i övriga västvärlden. Begreppet "behöver skydd på grund av en yttre eller inre väpnad konflikt eller en miljökatastrof i sitt hemland" bör strykas helt som asylskäl. Det finns också en stark tendens att de som vill ha en utökad invandring hela tiden försöker tänja de regler och de begrepp vi redan har.

Länk DN

6 kommentarer:

Anonym sa...

Westerberg är Bror Duktig personifierad. Har det någonsin kommit något vettigt ur den käften? Klart damen skall ha en kvinnlig handläggare, bögen en bög osv. När denne figur dök upp i politiken, lovade han vitt och brett alla rätt till en husläkare. Har inte sett en sån sedan jag var barn på 50-talet. Ger mig fan på att smilfinken har 7 st för egen del. Skulle vilja täppa till.....Blodsven

Anonym sa...

Jag slutade att skänka pengar till Röda Korset när jag fick veta att dess ordförande, Bengt Westerberg, håvade in en mille per år på det uppdraget. Snacka om hyckleri. Nu får Frälsis en slant varje jul istället.

Anonym sa...

En stilla undran. Om kvinnan får asyl, innebär det att Röda Korset tillsammans med migrationsverket ser till att den kriminelle mannen aldrig får asyl i sverige?

/Tobias

Robin Shadowes sa...

Om den asylsökande är dvärg måste handläggaren också vara dvärg? Om asylsökanden är förståndshandikappad så måste handläggaren också vara det? Så här kan man hålla på hur länge som helst.

Robert sa...

Westerberg är en av få människor som får mig att morra, Äcklig och skenhelig, Skänker ni en slant till Röda korset så tänk på att Bengt Westerberg lägger beslag på den första miljonen som trillar in på kontot. Fan vet vad dom andra i styrelsen hovar in men jag tvivlar stark att dom jobbar pro bono.
Bifogar länk till styrelsen.

roberth sa...

Roade mig med att maila Bästerberg och han lever i förnekelse. Eller så är han bara korkad!