fredag, januari 09, 2009

En utvisning t.o.m. jag kritiserar

En flicka, Lollo, är född i Sverige och har bott här större delen av sitt 17 åriga liv. Hennes pappa är dömd för att ha misshandlat henne. Nu skall familjen utvisas, hela familjen. Dottern i familjen, Lollo skall således också utvisas tillsammans med pappan och övriga familjen.

Jag är oerhört kittisk till Sveriges slappa "flykting"politik. Jag tycker det var fullständigt vansinnigt att låta hälften av alla irakier som flydde till väst få asyl i vårt land. Men ändå så tycker jag att denna flicka borde få stanna i Sverige. Hon är född här, hennes pappa är dömd för att ha misshandlat henne i svensk domstol. Hennes pappa skall helt riktigt utvisas, men kan undra varför det skall ta sådan tid med dessa beslut. Det verkligt inhumana är den oändliga utredningskedja som asylsökande går igenom. Jag kan dock inte med mitt sunda förnuft förstå varför flickan skall utvisas.

Svensk asyl och flyktingpolitik är ett moras av konstiga beslut och märklig praxis. Reglerna i sig är fullständigt orealistiska. Det räcker t.ex. att befinna sig i ett oroligt land för att rent formellt komma ifråga för en utredning. Det är dags att göra om hela vår flyktingpolitik från grunden. Denna politik bör vara folkligt förankrad och vara realistisk.

Skulle ett parti som Sd agera riktigt taktiskt och smart skulle de ta strid för att flickan får stanna, men att övriga familjen naturligtvis skall utvisas enligt taget beslut. Dessutom skulle man fortsätta kritisera vår flyktingpolitik enligt de riktlinjer som redan dragits upp. Det skulle få de politiskt korrekta att bli riktigt konfunderade och bortgjorda. Det måste dock påpekas att det naturligtvis inte är av taktiska skäl jag ömmar för att flickan borde få stanna i vårt land.

Länk DN

21 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Hon är inte muslim. Därför får hon inte heller stanna.

Anonym sa...

skulle sd agera för att hon ska få stanna så är det i princip klart att hon åker ut, mest för att resten av politiker sverige möter sd's argument med att göra tvärtom vad sd vill,sorgligt men sant.

vette fan vad man ska göra för att få stopp på sandlådenivån i sverige numera

mvh robban

Tobias sa...

Robban, faktum är faktiskt att sd lokalt har engagerat sig för invandrarflickans skull.

http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=84885&a=1356174

"Fallet har engagerat många i Karlskrona och alla partier, inklusive Sverigedemokraterna, står bakom kritiken mot utvisningsbeslutet."

Tobias sa...

Hoppsan, det verkar vara två olika fall. Eller? Lollo och Kristina?

Robsten sa...

fallet kristina är jag mer tveksam till. Det är väl de ryska myndigheterna som har ansvaret där?
Sedan undrar jag hur barn och ungdomar, vuxna utan papper också, tar sig förbi alla jävla kontroller på flygplatserna, det är en gåta för- Eller har regeringen ett avtal med flygbolagen att släppa igenom alla som kan tänkas vara flyktingar? Någon måste nog titta på detta.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Det är INTE att förespråka invandring att låta EN flicka som är född i Sverige stanna. Hon är per definition inte invandrare eftermsom hon är född här, hon har alltså aldig binvandrat. Dessutom rör det sig om EN flicka, jag tycker pappan med övrig familj skall utvisas.
Robsten

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Nä, förmodligen inte, pappans misshandel och hot har inte samma effekt på en kille som enn tjej, det är sant. Jag vill alltså byta ut en flicka mot att 40.000 irakier åker hem, är det att förespråka invandring.
Robsten.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Dissidenten sa...

Robsten skrev: "..flickan får stanna, men ..övriga familjen [skall] naturligtvis utvisas enligt taget beslut".

Ingenting skulle förhindra resten av familjen/släkten att anhöriginvandra om denna 17-åriga zigenska får uppehållstillstånd.

Hon är helt enkelt ett ankare för sin familjs invandring.

---

F.ö. kan man fråga sig om inte misshandeln skulle kunna vara iscensatt i syfte att skapa "ömmande skäl".. Jag kan naturligtvis inte veta, om det förhåller sig så - men man är naiv om man inte inser, att det skulle kunna vara så.

Ni kommer väl ihåg jordkulefamiljen.. Då svenska media aldrig punkterar en snyfthistoria (utan tvärtom blåser upp sådana), så bör man räkna med, att allt inte är som det verkar.

Den här familjen ansökte om asyl/upphållstillstånd första gången 1991 (!).

"Efter beslut om avvisning återvände familjen en kortare tid till Kroatien 1993. Sedan dess har familjen levt legalt och illegalt i Sverige" samt i en del andra europeiska länder.

Migrationsverkets handläggare har alltså varit anmärkningsvärt ståndaktiga.

Det finns sannolikt en anledning till den ståndaktigheten, som media avstår från att delge allmänheten.

Dissidenten sa...

Ett litet axplock snyfthistorier kan man läsa hos Westerbotten.

http://westerbotten.blogspot.com/search/label/snyfthistorier

Jan E sa...

Detta trodde jag aldrig att man skulle få läsa hos Robsten! Det tycks alltså finnas en gnutta humanism nånstans långt där inne i alla fall ;-) I motsats till vad som gäller hos flera av dina sd-kamrater som också kommenterat här.

Dock är ditt resonemang om önskvärt taktiskt agerande från sd:s sida oerhört talande, särskilt med anledning av att du ser dig nödsakad att betona att du själv inte ömmar för flickan av taktiska skäl.

Robsten sa...

Eeehhh...varnågonstans har jag skrivit att jag vill ta hit zigenare? Var någonstans har jag skrivit att jag vill ta hit en "invandrargrupp"? Sådant här kallas halmgubbar, när man påstår att någon har sagt nogot som denne (mig i detta fall) inte har sagt och dessutom aldrig kommer att säga. Jag uppfattar samma debattknep här som vi brukar anklaga våra motstånadre för. Det rör sig för bövelen om EN (1) person, sonm är född här och som har en pappa som missgandlar henne och som har hotat henne till livet. Ingen annan åersonm och ingen annan folkgrupp. I övrigt förespråkar jag samma asylpolitik som Finland har, ungefär.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Robsten sa...

För det första, hade jag fått bestämma flyktingpolitiken så hade familjen aldrig kommit till Sverige förmodligen, problemet hade aldrig uppstått. För det andra, så är hon född i Sverige, i USA hade hon automatisk blivit amerikans medborgare.

För det tredje, hon är romer, eller zigenare, vilket jag skiter fullkomligt i, etniskt ursprung är något jag inte bryr mig om, tyvärr är det så att man i dagsläget måste ta hänsyn till religion, muslimer har en aggresiv framtoning och har visat tecken på att vilja förändra Sverige i negativ riktining, så av den orsaken måste man tyvärr ta hänsyn till människors religion.

För det fjärde, pappan har av svensk domstol blivit dömd för misshandel av sin dotter som är född i Sverige, plus allvarliga hot. Nä vi skulle inte ta emot familjen i förstaläget, men våra idioter till politiker GJORDE det, så i deta läge tycker jag fortfarande att dottern borde få stanna.

För det femte, är säker på att det inte är många liknande fall alls. En sjuttonårig dotter som är född i Sverige? De allra flesta är väl svenska medborgare redan, dessutom att pappan är dömd för missahndel och allvarliga hot? tror det är ytterst fåtal. Att just detta skulle bli en vana att fejka tror jag inteheller på, de flesta förhörsledare genomskådar sjuttonåriga flickor som anmäler sin egen pappa väldigt lätt, tro mig på den punkten.

Dissidenten sa...

Ingenting skulle förhindra resten av familjen/släkten att anhöriginvandra om denna 17-åriga zigenerska får uppehållstillstånd.

Det finns inte något lagrum för att ge henne uppehållstillstånd villkorat med att man förbjuder någon anhörig till henne att därefter anhöriginvandra.

Robsten sa...

Det verkar helt otroligt att familjen och pappan som är dömd för allvarliga brott i Sverige skulle kunna anhöriginvandra efter att ha blivit utvisade. jag är inte helt bekant med lagstiftningen vad gäller detta, men det verkar perverst. å andra sidan är hela politken och lagstiftningen pervers vad gäller detta område, sååå. Men det finns väl ingen automatik i anhöriginvandringen, varje fall bedöms väl inna någon får anhöriginvandra, så har i alla fall jag uppfatta det hela.

Bengterikj sa...

När man är född i Sverige, borde man ha rätt till svenskt medborgarskap

Robsten sa...

Inlogg