tisdag, oktober 26, 2010

Gärningsmannen i Malmö snart fast


Enligt SVT:s Rapport så klarnar bilden av den gärningsman i Malmö som skjuter människor på löpande band, polisen har nämligen ett signalement på mannen. Så här står det på SVT:s hemsida.

Polisen tror sig ha att göra med en man i åldern 20-40 år. Någon som hittar bra där han slår till. 

Whow! Det kan inte finnas många som stämmer in på den profilen. Storartat jobb av polisen. Vem hade förresten kunnat tro detta, att gärningsmannen var en man mellan 20 och 40 år, som dessutom hittar i grannskapet. Själv gissade jag på en kvinna över 60, rullstolsbunden med övervikt, som absolut inte hittar i Malmö, som gärningsman.

Länk SVT

8 kommentarer:

z999 sa...

Kollade CNN som också skriver om händelsen (tyvärr.).

The person behind a string of unsolved shootings in Malmo, Sweden, is probably a man between 20 and 40 years old who gets around on a bicycle and knows the city reasonably well, police said Tuesday.

FULL STORY

z999 sa...

CNN nämner också sverigedemokraternas belöning 25.000 ($3.800), utan att nämna sverigedemokraterna på något negativt sätt.

Robsten sa...

Jag menar väl att SD inte skall sätta ut en belöning, verkar skuldtyngt på något vis. Ingen kräver att sossarna skall utfästa en belöning, gjorde de detta skulle alla tycka det vore konstigt.

MS sa...

@Robsten

Håller med dig. Ska SD utfästa en belöning varje gång någon knäppskalle får frispel i någon håla eller en berikare som blir ”kränkt” mördar 78-åriga damer? I så fall borde S och V utfästa belöningar för att ta fast alla AFA-drägg som förstör allmän egendom och hotar folk. Det spelar ingen roll om så Jimmie Åkesson själv skulle patrullerar Rosengård. PK-media kommer ändå att skylla på SD och det är viktigt att inte spela deras spel.

Goten sa...

Tycker SDs belöningsmarkering är korrekt. Vissa saker gör man inte enbart för andra, utan även för sig själv.

Robsten sa...

Ja, även den trögtänkte inser på 0,1 sekunder att det är ett slag mot PKelitens propaganda och sammankopplingsteorier. Man kan också lätt förstå svårigheterna att argumentera emot en belöning, en belöning är en belöning. Det jag är tveksam emot är de långsiktiga effekterna.

MS sa...

@Robsten

Instämmer. Det riskerar att förvandlas till en slags ”belöningspiral ” där SD förväntas ta ett ansvar för allt som rör mångkulturens avigsidor. Det ansvaret ligger till största del på media, den politiska eliten och i detta fall på den enskilda skytten. Om det nu är en galning som åker runt på en cykel och skjuter folk.

Anonym sa...

Jag tror det rör sig om en eller ett par grabbar med invandrarbakgrund självs som gör detta för uppmärksamheten & att det är "kul". Men om det är så, kommer det såklart inte att framkomma. Folket kommer få leva i tron att det är ett dåd av en av alla rasse-svenskar.